arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveysriskit

Tuulivoimahankkeet pysäytetty tutkimusten ajaksi

Terveysriskit pitävä kaikkialla läntisessä maailmassa ihmisiä varpaillaan tuulivoimaloiden lisärakentamisen suhteen. "Paikallishallinnot USA:ssa ovat jo reagoineet ongelmaan ja pysäyttäneet tuulivoimaloiden pystytyksen, kunnes terveyteen liittyvät selvitykset ovat valmistuneet."

Saksassa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa jne. ollaan nyt varuillaan, tuulivoimaloiden pysytykset on melkein nollassa. Uutta tietoa terveysriskeistä on kaiken aikaa saatu lisää.

Suomessakin on syytä pysäyttää pystytykset.

Koululiikunnan oltava kivaa ja innostavaa - ei äärirajoille

Iltasanomat kertoo koululaisen Espoossa joutuneen liikuntatunnilta sairaskohtauksen jälkeen sairaalaan ja lehden tietojen mukaan kuolleen siellä. Sairaskohtaus oli lehden mukaan tullut ns piip-testin yhteydessä. Piip-testillä eli kestävyyssukkulajuoksulla (engl. beep test) mitataan maksimaalista kestävyyttä. Testissä juostaan 20 metrin matkaa edestakaisin yhä nopeammin ja nopeammin niin kauan kuin juoksija jaksaa.

Ehdotus tuulivoimaloiden terveyshaittojen hoitamiseksi

 Uudessa Suomessa on ollut lukuisia kirjoituksia tuulivoimaloiden terveyshaitoista. Tuulivoimaa ajavat tahot vähättelevät tai suoraan kieltävät infraäänien aiheuttamien ongelmien olemassaolon. En lähde summeeraamaan kaikkia näitä haitallisia vaikutuksia ja kokemuksia sekä ihmisille että eläimille. Monessa maassa on meitä suuremmat turvaetäisyydet ja esimerkiksi Tanskassa suurten voimaloiden rakentaminen on jäädytetty lisäselvityksien ajaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä