arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sote- ja aluehallinnon uudistus

Kansalaiskeskusteluko turhaa!?

Kansalaisten mielipiteilläkö ei olisi mitään merkitystä. Sote-uudistuksesta käydään keskustelua sosiaalisessa mediassa ja eduskunnassa. Saadaanko kansalaiset uudistusten taakse, huolestuttaa nyt jo varmasti päättäjiä kautta Suomen. Uudistuksilla olisi laajalti vaikutusta sosiaali- ja terveydenhuollon ammatissa toimivien keskuudessa.

Kuinka pitkälle voidaan tehdä etukäteen valmisteluja ennen lain säätämistä

Eilen uutisoitiin maakuntavaalien ehdokasasettelun vaikeudesta, kun ei ole vielä asiasta edes lakia.

Maakuntavaalit alkavat saada kummallisia piirteitä. Entäs jos eduskuntaa päättää muuttaa lakiesitystä, että maakuntia perustetaan 12 esitetyn 18 sijasta.  Itse vierasta esitettyä 18 maakunnan määrää, jota  ei yksikään asiantuntija  ole julkisuudessa kannattanut.

Epävarmuus sote- ja aluehallintouudistuksen aikataulusta kasvaa

Epävarmuus sote- ja aluehallintouudistuksen aikataulusta kasvaa.

Viime päivinä on hallituksen sisältä esitetty  sote- ja alueahallintouudistuksen valmistelusta kolme merkittävää näkemystä.

Maakuntahallinto

Entiset ministerit Kimmo Sasi (kok) ja Hannes Manninen (kesk) ehdottivat HS:ssä  20.4.2016,  että Ruotsin mallin mukaisesti maakunnista tehtäisiin aluetason kuntia. Se ratkaisisi monta perustuslaillista ja käytännön ongelmaa omaisuusjärjestelyissä ja rahoituksessa.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1461036293818

Uusi sote-malli on kilpailuttamis- ja yksityistämisohjelma

Hallituksessa viime viikolla kärjistynyttä kiistaa kuvattiin mediassa erimielisyytenä alueiden määrästä ja siitä tehdäänkö uudistus soten vai maakuntahallinnon lähtökohdista. Varjoon jäi ja jätettiin valtava lehmänkauppa, jossa kokoomus kiristi keskustalta sote-palvelujen kilpailuttamisen ja laajan yksityistämisen hintana maakuntiin perustuvalle itsehallintomallille. Sivuun jäivät myös palvelujen suurimmat ongelmat, kuten peruspalvelujen resurssipula, palvelujen eriarvoisuus, ehkäisevän toiminnan vähyys sekä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien puute.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä