arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rikos ihmisyyttä vastaan

Manchesterin terrori-isku - häpeää, surua ja vihaa

Vuonna 1996 Manchester joutui ennennäkemättömän terroristi-iskun kohteeksi. Kuolonuhreilta vältyttiin, mutta yli 200 ihmistä loukkaantui. Keskustan uudelleenrakennus kesti vuosia ja maksoi liki kaksi miljoonaa euroa.

Tuolloin tekijänä oli Irlannin ja Pohjois-Irlannin yhdistymistä ajava Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA. Manchesterin arvioitiin valikoituneen iskun kohteeksi, koska yhtenä jalkapallon EM-turnausta isännöivänä kaupunkina siihen kohdistui tavallista enemmän huomiota ja seuraavana päivänä järjestettävä Venäjä-Saksa-ottelu oli kerännyt paikalle suuren ihmismäärän.

Ihmisiä teurastetaan silmiemme edessä

Juuri näin tapahtuu parhaillaan Aleppossa, missä Venäjän ilmavoimat ja al-Assadin armeija pyrkivät nujertamaan lopullisesti tuon entisen miljoonakaupungin raunioihin loukkuun jääneet ja pitkään äärimmäisen paineen alla eläneet parisataa tuhatta ihmistä heitä puolustavine taistelijoineen. Kyse on yhdestä ihmiskunnan historian raaimmista teurastuksista.

EU kielsi aseviennin Saudi-Arabiaan

Asevientikielto Saudi-Arabiaan annettiin EU:n parlamentissa. "The vote passed with 359 MEPs supporting it and 212 voting against." - See more at: http://www.middleeasteye.net/news/eu-parliament-passes-unprecedented-cal...

 

Jemenistä tulossa uusi Syyria

"Raportin mukaan Suomen tärkein asekauppakumppani oli viime vuonna Ruotsi, mutta sen jälkeen suurimmat asekaupat tehtiin Saudi-Arabian, Arabiemiirikuntien ja Turkin kanssa. Esimerkiksi Saudi-Arabiaan Suomi on vienyt Patrian Nemo-kranaatinheittimiä noin 50 miljoonan euron arvosta. Maa tunnetaan heikosta ihmisoikeustilanteestaan. Se myös tekee ilmaiskuja Jemeniin liittolaistensa avustuksella."

Kiellettyjen rypälepommien käytöstä Syyriassa

Syyrian sodassa on ollut merkkejä kansainvälisesti kiellettyjen rypälepommien käytöstä. 

”(Beirut) – The Syrian-Russian joint military operation in Syria has included the use of internationally banned cluster munitions in at least 14 attacks across five governorates since January 26, 2016. The attacks killed at least 37 civilians, including six women and nine children, and wounded dozens.”

Poliittisesti vaiettu vastuu

Tuulivoima-ala on tuhomassa paikallisia pyhättöjä. Aina samat konsultit tutkivat ja vakuuttava, ettei tuulivoimarakentamisesta ole haittaa sen paremmin luontokohteille kuin historiallisesti arvokkaalle rakennetulle kulttuuriympäristöllekään, ja etäisyyttä on aina riittävästi, todetaan. Se on heidän arvionsa, pitäisikö arvioita olla aina kaksi varmuuden vuoksi?

Paikallisia elinkeinonharjoittajia ei huomioida mitenkään. Paikalliset kulttuuri- ja luontokohteet ovat elinehto matkailulle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä