arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Legitimiteetti

Armon mekin ansaitsemme?

Vanhan suuren kertomuksen mukaan kukin ihminen ja jokainen elämä kuuluu jumalan suureen suunnitelmaan. Nyt, kun jumalan uskotaan rupsahtaneen ja kupsahtaneenkin, kirjoitan tuon sanan pienellä j:llä ja jumalalta kenties saatu ”armo” pitäisi varmaankin saada tai löytää jostain muualta kuin (salaisesta) taivaallisesta käsikirjoituksesta.

Armolla tarkoitan henkilökohtaista vakuuttuneisuutta oman olemassaolon legitimiteetistä, tai uskoa omaan perimmäiseen kelpaavuuteen.

Poliittisesti vaiettu vastuu

Tuulivoima-ala on tuhomassa paikallisia pyhättöjä. Aina samat konsultit tutkivat ja vakuuttava, ettei tuulivoimarakentamisesta ole haittaa sen paremmin luontokohteille kuin historiallisesti arvokkaalle rakennetulle kulttuuriympäristöllekään, ja etäisyyttä on aina riittävästi, todetaan. Se on heidän arvionsa, pitäisikö arvioita olla aina kaksi varmuuden vuoksi?

Paikallisia elinkeinonharjoittajia ei huomioida mitenkään. Paikalliset kulttuuri- ja luontokohteet ovat elinehto matkailulle.

EU: "Moomma oikeas - tootta vääräs!"

EU:n kyvyttömyys uudistua heijastuu mm. sen nimityksissä ja muodollisissa päätöksissä.

1) EU nimittää eri tehtäviin lähinnä ns. uskollisia euroideologeja (esim. komissaarit), joiden valintoihin eurooppalaiset eivät koe voineensa vaikuttaa eivätkä heihin identifioidu. Uskottavuusongelma.

2) Muodolliset päätökset taas ovat luonteeltaan usein vain ns. julkilausumia, joiden todellinen toteuttamiskelpoisuus (seuraukset) ja eri kansojen kannatus ovat EU:lle sekundäärisiä.

Oikeusjärjestelmän täydellinen haaksirikko

Suomalainen oikeusjärjestelmä ja väkivaltakoneisto näyttää todelliset kasvonsa eliitin ohjauksessa, kun pitkään jatkunutta katuväkivaltaa ei saada kuriin, jossa 70 lasta ja nuorta on pahoinpidelty - monet vakavasti -  lyömällä, pään päällä hyppimällä ja pesäpallomailoilla nuorisjengien aseistaessa itseään myös veitsin ja ampuma-asein.

Legitimiteetti vain vähenee

Euroopan parlamenttivaaleissa äänestäneiden määrästä voi päätellä, että isolla osalla eu-kansalaisia on erittäin skeptinen suhde Unioniin. Silti parlamentissa suurimmat ryhmät tekevät mitä huvittaa, koska voivat tehdä.

Euroopan Unioni on ihan omanlaistansa vallankäyttöä. Parlamentti on vain yksi osa sitä ja opposition puute on iso vaje demokratialle. Olisiko nyt EU-kriittisistä tulossa sellainen? Heistä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta kun heidät jätetään kokonaan vaille vaikutusvaltaisia tehtäviä, voidaan olla varmoja, että kannatus lisääntyy — aivan kuin oppositiossa.

Onko riittävästi legitimiteettiä

 

Tässäpä sitten eurovaaleista on tuloksia hieman toisella tavalla laskettuna. Eli realisoidaan hieman tätä äänestysvilkkautta. Kirjoitin tästä ennen vaalipäivää http://freethinking.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168714-enta-jos-%E2%80%A6.

Tämän laskennan mukaisesti lähes kaikilta valtioilta jää huomattava määrä paikoista täyttämättä EU:ssa. Ainoastaan Belgia ja Luxemburg pystyvät lisäämään paikka määräänsä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä