Kaupungit voisivat olla hyödyksi maaseudulle

Kaikki tietävät jo, että hiili on fotosynteesin avulla varastoitunut kasveihin ja maaperään. Fossiiliset polttoaineet ovat luonnon tuotetta, varastoitunutta kasvikunnasta peräisin olevaa hiiltä. Hiilen muodostusta kasveista varastoituneeksi hiileksi voi nopeuttaa pyrolyysin avulla.

Tutkimus on nyt myös osoittanut, että kaupunkipuut kasvavat nopeammin kuin maalaisserkkunsa, joten kaupungissa kasvavista puista saisi nopeammin biohiiltä, jota voidaan käyttää maataloudessa lannoitteena. Biohiili säilyy maaperässä satoja vuosia ja parantaa maaperän tuottavuutta.

”Plos-tiedejulkaisussa ilmestyneen Bostonin yliopiston tutkimuksen mukaan kaupunkipuut kasvavat nopeammin ja kuolevat aikaisemmin kuin lajitoverinsa luonnollisissa ympäristöissä.”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/kaupunkeihin-istutetut-puut-kasva…

”The new study suggests a system using biochar, carbonized plant matter made by charring organic material – burning without using air – in a process called pyrolysis. The bioenergy-biochar system, called BEBCS, is stable and lowers sequestration losses when carbon is captured. After the organic matter is turned into carbon-sequestering biochar, it can be placed into the soil as a fertilizer substitute and improve crop production.”

https://m.phys.org/news/2016-10-co2-atmosphere.html

Kaupunkilaiset voisivat lisätä puiden kasvatusta puistoissa ja bulevardeillaan, jolloin puut pudistaisivat samalla ilmaa. Ilmanlaatu paranisi ja samalla kaupunkilaisten viihtyvyys.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu