Trump on kieltänyt ilmastonmuutoksesta puhumisen

Tyhjät puheet eivät johda mihinkään, Trump on jälleen kerran ollut oikeassa (hänen hallintonsa). USA on tehnyt eniten päästövähennyksiä maailman maista. Seuraako Kiina esimerkkiä.

Bjørn Lomborg on kiinnittänyt kirjoituksessaan huomionsa tyhjään poliittiseen retoriikkaan aina vuodesta 1992 lähtien, mitä ympäristökokouksissa on puhuttu, mutta hiilienergian osuus on edelleen 80 % maailman energiasta. Raha ratkaisee. ”It’s Cheaper to Talk than to Cut Emissions”

https://www.project-syndicate.org/commentary/climate-change-emissions-rh…

Muuta keinoa Lomborgin mielestä ei ole kuin tehdä uusiutuvasta energiasta kilpailukykyistä, jolloin se syrjäyttää hiilienergian. Onnistuuko Kiina tässä.

EU:lla ei ole muuta näyttöä takavuosilta, että uusiutuva energia olisi saavuttamassa jalansijaa, kuin tukemalla uusiutuvaa energiaa massiivisesti. Sähkön hinta on tuplaantunut, Saksassa, Tanskassa ja Espanjassa, missä on satsattu uusiutuvaan energiaan. Suomen ei pidä seurata perässä ja pilata sähkömarkkinoita EU:n esikuvien innoittamana.

Saako Saksa energiamarkkinansa toimimaan, on tietenkin mielenkiintoista seurata. Kivihiilestä luopumista on jouduttu siirtämään, jolloin asetetutut tavoitteet hiilidioksidivähennysten osalta myös siirtyvät.

Ehkä Saksa noudattaa vain Lomborgin neuvoa, ensin pitää saada uusiutuva energia kannattamaan, ennen kuin voidaan hiilestä luopua.

Kuin onnen kantamoisena Suomi lisää kolmanneksella päästöttömän energian tuotantoa, kun Olkiluoto 3 käynnistyy ensi vuonna.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu