arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Olisiko politikointi hiilellä pian ohi

  • Ilmastovouhotusko ollut turhaa
    Ilmastovouhotusko ollut turhaa

Kuuluisa lätkämailan keksijä Michael E. Mann on todennut erilaisten hiilensidontakeinojen olevan tarpeellisia, mutta kyllä fossiilisten polttaminen täytyy lopettaa. Se on ilmeisesti poliittinen tavoite.

Australialainen tutkijaryhmä on kehittänyt menetelmän hiilidioksidin talteenotolle ilmakehästä, jolloin hiilidioksidi muunnetaan kivihiileksi, jota voidaan varastoida maaperään tai käyttää uusiutuvana energiana. "The solid carbonaceous materials are storable, enabling a negative CO2 emission technology when driven by renewable energy sources."

https://www.nature.com/articles/s41467-019-08824-8

"A research team led by RMIT University in Melbourne, Australia, has discovered a new method of taking carbon dioxide in its gas form and converting it into solid coal."

https://www.thenewamerican.com/tech/energy/item/31613-carbon-dioxide-the...

Poliitikkojen ja ympäristöjärjestöjen hermostuneisuus paistaa kohta läpi kaiken hälyn ja kohun ja vaaditaan nyt ainakin lopettamaan kivihiilen polttamisen. Kuinka ollakaan Japani on jo päättänyt 35 uuden kivihiilivoimalan rakentamisesta, ne ovat tietenkin ympäristölle saasteettomia.

"Most of the world is turning its back on burning coal to produce electricity, but not Japan. The nation has fired up at least eight new coal power plants in the past 2 years and has plans for an additional 36 over the next decade—the biggest planned coal power expansion in any developed nation (not including China and India). And last month, the government took a key step toward locking in a national energy plan that would have coal provide 26% of Japan's electricity in 2030 and abandons a previous goal of slashing coal's share to 10%."

https://www.sciencemag.org/news/2018/05/bucking-global-trends-japan-agai...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

HIILIPELOTON SUOMI......ILMASTOPOLITIIKKA ON HAITALLISTA

https://hiilipelotonsuomi.fi/?gclid=EAIaIQobChMIsI...

Hiili on kaiken elämän rakennusaine. Me tarvitsemme hiiltä kaikissa muodoissaan, eikä sitä ole syytä pelätä. Ihmisten, yritysten ja ympäristön kurjistaminen ilmastopolitiikalla on pysäytettävä.

Työpaikoille

Ilmastopolitiikka ajaa teollisuuden ja niiden työpaikat kehittyviin maihin, joissa todellisetkin saasteet usein lasketaan sellaisinaan luontoon, toisin kuin meillä.

Kehitysmaille

Kalliiden energiamuotojen käyttöönotto edellyttää varallisuutta, jonka me lännessä olemme edullisilla fossiilisilla polttoaineilla keränneet. Fossiilisten kieltäminen kehitysmailta tuomitsee heidät köyhyyteen ja saasteisiin.

Ympäristölle

Sademetsien polttaminen biodiesel-öljypalmujen tieltä. Tuulimyllyjen pystyttäminen kansallismaisemiin. Huomion ja rahoituksen kaappaaminen todellisten ympäristöhaittojen ratkaisulta. Ei näin.

Mielenterveydelle

Ilmastoahdistus painaa aivan turhaan monen ihmisen, erityisten nuorten mielenterveyttä. Ahdistus ja masennus heijastuvat myös muuhun yhteiskuntaan.

Lompakoille

Korkeampi energian hinta, päästökauppa ja muut ilmastosääntelyn kustannukset kertautuvat ajan saatossa hintoihin. Kaikki kallistuu ja edullisemmat vaihtoehdot kielletään. Sattuu eniten köyhimpiin.

HESARI LIETSOO ILMASTOPANIIKKIA

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272211-...

IPCC:n, MEDIAN ja ILMASTOUSKOVAISTEN ILMASTOVOUHOTUKSEN KORJAUSSARJA

https://ilmastofoorumi.fi/2013/09/26/riippumaton-t...

https://www.google.com/search?q=mit%C3%A4+ilmaston...

VIHREITÄ AJATUKSIA (on myös syytä kuunnella niitä, sillä vihreät saattavat olla hallituksessa eduskuntavaalien 2019 jälkeen).

https://twitter.com/pasanenamanda?lang=fi

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, hiili on rakennusaine kaikelle elämälle, ja nyt sitten myös englantilainen The Independent -lehti on kirjoittanut artikkelin puiden istutuksesta. Maailmassa olisi tilaa 1,2 biljoonalle uudelle puulle, jotka riittäisivät imemään kaiken sen hiilidioksidin, jonka ihminen tuottaa ilmakehään.

"The Independent
Replenishing the world’s forests on a grand scale would suck enough carbon dioxide from the atmosphere to cancel out a decade of human emissions, according to an ambitious new study.
Scientists have established there is room for an additional 1.2 trillion trees to grow in parks, woods and abandoned land across the planet."

https://www.independent.co.uk/environment/forests-...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Vastaus #2

Joo, puiden massiivinen istutus (Sahara) ja käänteinen eli sademetsien järjettömän hakkaamisen lopettaminen (esim. palmuöljyn tuotanto), olisi jo melkoinen hiilinielu ihan maailmanlaajuisesti.

Kuitenkin, tämän päivän Hesarissa Esa Mäkinen (HS-nelossivun eräs "pomo") ilmoitti, että puiden istuttaminen ei paljon ilmastonmuutosta hillitse.

Tyypillistä HS-ilmastolahkon vouhotusta ja IPCC-lobbausjärjestön sinisilmäistä kannatusta.

Muuten Minttu Mikkonen (ja kanssajourno) itkivät Hesarissa tänään sitä, ettei se saatanan Saksa olekkaan mukana siinä "kunnianhimoisessa" päästöjen vähentämisessä (Sipiläkin pahoitteli sitä).

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Jep, olisi muuten hyvä tarkistaa kuinka moni G7 maista on enää mukana Pariisin sopimuksessa. Japani ei ilmeisestikään ole enää. Saksassa monet maatalous-, metsä- ja vakuutusjärjestöt ovat pitkään jo tuoneet esille seikkoja hiilen hyödyllisyydestä ilmakehässä, kasvun lisääjänä jne. USA ei koskaan liittynytkään sopimukseen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

FYI: Tuotetta tietoa USA:sta

”EIA AEO shows U.S. CO2 emissions 1 billion metric tons below 2007 peak in 2050”

https://wattsupwiththat.com/2019/03/23/eia-aeo-sho...

”The U.S. has clearly achieved the appropriate balance in both energy consumption and emissions to sustain a highly productive economy providing great benefits to its peoples while the developing nations proceed to explore and evolve what their appropriate energy, emissions and economic balance needs to be for the benefit of their peoples.”

USA ei suinkaan aio CO2 nollapäästöiseksi 2059; vaan nostaa kaasun käyttöä mutta vähentää hiilen käyttöään. Kokonaispäästöt kuitenkin laskevat. Artikkelissa kaaviot myös kehittyvien maiden päästöistä.

Järjetöntä Suomessa tavoitella 0-päästöjä, jos suuret valtiot eivät sitä aio tehdä!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos viljelykasvien pitää taistella hiilidioksiidista istutettujen puiden kanssa niin satomäärät ilmeisesti pienenee ja se on joidenkin mielestä sitten ihan hyvä? Sama porukka joka itkee että "ilmastonmuutos" aiheuttaa nälänhätää
haluaa sen hiilidioksiidimäärän pienentää ja siitä sitten oikeasti seuraa nälänhätää. Ei noista piiperöistä ota selvää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Keväällä kun kasvu lähtee liikkeelle, käy hiilidioksidi vähiin.

Eli tarvitaan lisää hiilidioksidia.

Kaupungissa muuten puut kasvavat paremmin kuin maalla, korkeamman hiilidioksidipitoisuuden ansiosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset