arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Liikutaan harmaalla alueella

  • Maapallon lämpötila
    Maapallon lämpötila

Yhteiskunnan myllerrykset aikaansaadaan kriisien kautta. Kriisit voivat olla todellisia tai luotuja, tiedotusvälineiden välityksellä. Nykyajan tiedotus on nopeatempoista, joku Greta Thunberg tai Ranskan keltaliivit saavat aikaiseksi liikehdintää sellaisella voimalla, jollaista ei ole aikaisemmin koettu. Mutta mitkä liikkeet jäävät pysyväksi, ja joilla on kauaskantoisempaa merkitystä, on vielä liian aikaista sanoa.

Ilmastonmuutos on jo sellainen asia, joka ei jätä ketään kylmäksi, siksi paljon asiaa pidetään esillä. Mitä mullistuksia se tuo tullessaan on vielä vähän hämärän peitossa, mutta askel kerrallaan otetaan. Meneekö kaikki rauhallisesti muitta mutkitta, jää nähtäväksi. Kaikkia kyteviä pesäkkeitä ei päästä tarkastelemaan niinkuin Ranskan keltaliivien viikonloppuräyhäämisiä on seurattu, nyt jo viidettä kuukautta. Voi olla, että liike kuivuu kasaan ennen kesää. Mutta uutta liikettä pukkaa, nyt huomaamme täällä kotimaassa eduskuntavaalien läheisyyden, ja päivittäisen kirjoittelun valtalehdissä, joiden avulla patistetaan eri ryhmiä aktivoitumaan ilmastonmuutoksen nimissä.

Kansanedustajaehdokkaat tuovat toinen toistaan kannustavampia ehdotuksia esille, mitä pitäisi tehdä, jotta meitä kaikkia uhkaava muutos voidaan torjua. Kyse on siis maapallon lämpenemisestä, 1,5 ºC:een nousua ei saisi ylittää, kun vertaillaan esiteolliseen aikaan.

No kukaan ei oikein tahdo muistaa tuoda esille, että olemme jo nostaneet lämpötilaa 0,4 ºC:lla, kun oletettavasti luonnollinen lämpeneminen on ollut samaa suuruusluokkaa, 0,4 ºC:tta, eli yhteensä 0,8 ºC. Enää siis ei saisi lämpötila nousta kuin 0,7 ºC:tta. On se sitten luonnollista tai antropogeenista, siis meistä ihmisistä johtuvaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Onhan tämä erikoista, kun telkkarin Venäjä-skenaaroita pohtivat sotilas ja russia-asiantuntija vetoavat ilmaston minimaaliseen muuttumisen tuomiin ongelmiin, unohtaen sen tosiasian, että ilmeisen otolliset olosuhteet tuovat sen oikean ongelman ja aiheen sotiin esiin eli kuluttavan väestön yletön kasvu. Hiilidioksidilla ei siinä ole muuta osuutta kuin lisätä otollisia olosuhteita elämälle.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vähä ongelmallisena asiana pidetään väärän informaation levittämistä, mikä siis helposti tuntuu unohtuvan näiltä julkisuuden henkilöiltä.

Onko se kuinka tahatonta, mutta seuraukset ovat kuitenkin nähtävissä jo, mitään rajoitusta ei näytä näistä ylilyönneistä kuitenkaan seuraavan.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Grafiikkasi mukaan ilmasto on lämpenemässä, on aikaisempina kausina ollut ilmeisesti nykyistäkin lämpimämpää. Miksi lämpeneminen nyt vaarallista? Itse uskon lämpenemisen olevan nykyäikana paha juttu koska meitä ihmisiä on liikaa, ihmiset täyttävät koko planeetan. Mikäli joku alue tulee asuinkelvottomaksi, ei ole välttämättä paikkaa mihin siirtyä. Ruoka ei välttämättä riitä kasvavalle ihmismäärälle. Tarvitaan aina vain enemmän peltoja ja metsät saavat väistyä - Kestämätön noidankehä siis.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aika vakaa se lämpötila on kuitenkin ollut, eikä tuo 0,8 astetta ole vielä tuonut mukanaan mitään katastrofaalista, on vain parantanut olosuhteita käsittääkseni. Ei kai 7,5 miljardia ihmistä ruokittaisi, ellei näin olisi.

Mutta muuten olen samaa mieltä asioista. Ihmiskunnan väkiluku nousee sinne 11,5 miljardiin, josta se ei enää nouse, koska ihmisillä on parempi koulutus, paremmat elinolot jne.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Mielestäni juuri siksi esim. Afrikkaan pitäisi kiinnittää huomiota - Vain hyvinvointi laskee väkilukua.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

Joo, on se niin. Suomalaisilla olisi jo onnistuneita projekteja, joista voisi ottaa oppia.

Mitään pakkosyöttämällä ei asioita voi edistää. Täytyy olla sitä paikallista tuntemusta, ennenkuin mitään parannusta voi niihin kulttuureihin viedä.

Suomalaisilla oli vaikeuksia ymmärtää sikäläisiä miehiä, kun he eivät tehneet mitään työtä kotitalouden hyväksi, sensijaan heimosotia ja nujakointia harjoittivat pääasiassa. Vaimot ja lapset hoitivat työt.

Juha Huusko

Kts. Kuva 1 http://aveollila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219613-i... Kuvassa vehnäntuotanto, väestönkasvu ja käytetty viljelypinta-ala.

Veikko Pitkäkari

Ennen sotaa oli Hitler-nuoria, sodan jälkeen tuli nuoria pioneerejä ja nyt on näitä ilmastonuoria. Poliitikot on aina käyttäneet hyväksi nuoria.

Jukka Ryhänen

Ja vielä kun nuoret uskovat sokeasti siihen kapulaan jota he tuijottavat päivät pitkät. Ovat kauko-ohjauksessa, ei tarvitse kuin syöttää heille se satu joka halutaan uskottavaksi ja täydestä menee.

Tietokoneet ovat tehneet ihmiset tietämättömiksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, on se näin, ryhmäajatteluksi tai sopuli-ilmiöksi voisi sitä kutsua.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä on asiallista nostaa esille näitä meitä ennen tapahtuneita asioita, ei niitä saisi sivuuttaa.

Olen joskus hakenut kauempaakin esimerkkejä historian tapahtumista, sellaisista, joita ei pitäisi tapahtua, ja kuitenkin on tapahtunut.

Tätä nykyistä lämpenemistä pidetään ainutkertaisena, ihmisen aiheuttamana ilmastonmuutoksena.

No tällaisia muutoksia on tapahtunut ennenkin, on ollut esim. keskiajan lämpökausi, jolloin mongolit lähtivät valloitusmatkalle, pääsivät Wienin porteille asti, mutta sitten ilmasto kylmeni ja hevosilta loppui heinä, jolloin mongolit perääntyivät yllättäen.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”No kukaan ei oikein tahdo muistaa tuoda esille, että olemme jo nostaneet lämpötilaa 0,4 ºC:lla, kun oletettavasti luonnollinen lämpeneminen on ollut samaa suuruusluokkaa, 0,4 ºC:tta, eli yhteensä 0,8 ºC.”

Joo, ilmastonmuutos (1900-luvulla) on totta, ilmaston ”jatkuvasti kiihtyvä” lämpeneminen (2000-luvulla) on YK:n ilmastopaneelin (IPCC) hätähuuto, kun mittaukset osoittavat lämpönousupaussia (englanniksi pause, jonka jo useat ilmastotutkijat myöntävät). Median rooli on näköjään, lähes poikkeuksetta, lobbausjärjestö IPCC:n tukeminen eli valheiden verkon kutominen.

Koska 2000-luvulla globaalit lämpötilat eivät juurikaan ole enää nousseet (kuten 1900-luvulla), alarmisteilla on hysteerinomainen kiire korostaa ”tutkimuksiaan” ja antaa tietokonepeliensä yhä kauhistuttaviampia skenaarioita maineensa (JA RAHOITUKSENSA!) säilyttämiseksi!

Seuraavassa IPCC-raportissa ”ihmiskunnan aika” pelastaa maailma ”tuhoutumiselta” varmaankin kutistuu noin viiteen vuoteen nykyisen kymmenen vuoden ”armonajan” julistuksesta.

https://www.tapionajatukset.com/36782

Ilmastohysteria on uhka järjenkäytölle

https://www.tapionajatukset.com/148

https://www.verkkouutiset.fi/ilmastohysteria-on-uh...

Toimittaja Matti Virtanen on huolissaan lauma-ajattelusta, jolla maailmaa väitetään pelastettavan.

Sensaatiot, kauhuskenaariot ja muiden syyttely myyvät hyvin.

Ilmastonmuutos on maailmaa syleilevä ilmiö, joka saa uskonomaisia muotoja. Liki kaikki epämieluisa voidaan liittää ”ilmaston lämpenemiseen” ja sitä kautta määritellä kullekin sopivat tulevaisuutemme viholliset.

Vaikka Matti Virtasen yli 400-sivuinen tietokirja käsittelee haudanvakavaa aihetta, ei lukija välillä voi olla hymyilemättä.

Niin maailmanlopun ennustajien logiikka voi heittää häränpyllyä.

Pahinta asiassa on, että voimakkaasti uhkakuviin sitoutunut media ei halua korjata julkaisemiaan virheitä, saati vähentää aiheen ympärillä harrastettavaa raflaavaa kauhun lietsontaa.

Ei ole olemassa yhtäkään KOKEELLISTA tutkimusta ihmisen syyllisyydestä tai elämälle välttämättömän hiilidioksidin ”hurjasta lämpövaikutuksesta” tai ”saasteisuudestta”:

Ei ole yhtään vertaisarvioitua tutkimusta, joka todistaisi ihmisestä johtuvan hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, tästä on vain olemassa hypoteesi, jota ei ole pystytty todistamaan todeksi.

Hiilidioksidin ilmastoherkkyys on korkeintaan 1 aste (pitoisuuden tuplauksen aiheuttama lämpönousu, ja palauteilmiöt (vesihöyryn lisääntyminen ja siitä aiheutuva pilvisyys ovat itse asiassta negatiivisia!).

IPCC:N JA MEDIAN KUTOMA VALHEIDEN VERKKO

YK:n ilmastopaneelin (IPCC) ”maailmanlopun” skenaariot muistuttavat mutta myös eroavat esimerkiksi Maya-intiaanien maailmanlopun ennustuksesta (se juna kuitenkin meni jo).

Maya-intiaaneilla oli sentään painovoimaan perustuva tieteellinen peruste. Gravitaatiovoima olisi tavallista suurempi kun useat taivaaankappaleet ja massiivinen musta-aukko olivat tähtikalenterin mukaan samalla akselilla planeetta Maahan nähden. Mukana oli myös hopi-intiaanien ja hindujen samankaltaiset ennusteet, sekä erään hieman sekopäsen matemaatikon laskelmat.

IPCC:n ”todisteet” ovat (maya-intiaanien ennusteita) paljon hatarammella pohjalla. Ne on laadittu play-station tyyppisilla tietokonepeleillä!

Tietokoneen koodauksella on tehty erilaisilla kasvihuonekaasujen pitoisuuksilla pelottavia tulevaisuuden ”maailmanloppuja” eli miten ne nostaisivat tulevaisuudessa maapallon lämpötiloja dystopian toteutumiseksi.

Kyseessä ovat siis pelkästään alarmistien laatimat skenaariot. Eivät siis ennusteet, saati sitten mihinkään fysikaaliskemialliseen kokeelliseen tutkimukseen perustuvat reaalimaailman tieteelliset tulokset!

Koska 2000-luvulla globaalit lämpötilat eivät juurikaan ole enää nousseet (kuten 1900-luvulla), alarmisteilla on hysteerinomainen kiire korostaa ”tutkimuksiaan” ja antaa tietokonepeliensä yhä kauhistuttaviampi skenaarioita maineensa säilyttämiseksi! Seuraavassa raportissa ”ihmiskunnan aika” varmaankin kutistuu noin viiteen vuoteen nykyisen kymmenen vuoden ”armonajasta”.

Esimerkki MEDIAN propagandasta sen korjaussarjasta

MAIKKARIN VALHEET

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-havai...

FYSIKAALISET TOSIASIAT

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271314-...

 ”MTV3 on nettisivuillaan julkistanut uutisen, jonka mukaan tutkijat ovat havainneet vesisateita Grönlannissa yhä useammin jopa talven aikana. Tämän vuoksi Grönlannin jäämassa sulaa kiihtyvästi. Ja tietysti syynä on ilmastonlämpeneminen. Ja sitten maalaillaan uhkakuvia seuraavaan tapaan:

” Tutkimustulos on merkittävä, sillä Grönlannin mannerjäätikön sulaessa kokonaisuudessaan merenpinnan korkeus nousisi jopa seitsemän metriä. Tämä uhkaisi miljoonia rannikkoalueilla asuvia ihmisiä ympäri maailman.” Ilmastonmuutoksen uutisointiin kuuluu pelottelu ja syyllistäminen, joilla ihmisiä hallitaan”.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset