arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Argumentteja ilmastonmuutokseen liittyen

  • Merten kasviplankton tuottaa 50 - 80 % maapallon hapesta
    Merten kasviplankton tuottaa 50 - 80 % maapallon hapesta
  • Ultraviolettivalo tuottaa pieniä määriä happea hiilidioksidista
    Ultraviolettivalo tuottaa pieniä määriä happea hiilidioksidista
  • Atlantic Meridional Overturning Circulation is in a weaker state now than it has been for decades – and possibly even centuries
    Atlantic Meridional Overturning Circulation is in a weaker state now than it has been for decades – and possibly even centuries

Yhteiskunnassa on käyty keskustelua ilmastonmuutoksen syistä. Vaikka se ei selviäisikään vielä tämän sukupolven voimin, argumentit ovat moninaisia syylliseksi jo julistetun hiilidioksidin puolesta kuin vastaankin. Ja todellakaan ei ole yhtään vertaisarvioitua tutkimusta, joka todistaisi ihmisestä johtuvan hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, tästä on vain olemassa hypoteesi, jota ei ole pystytty todistamaan todeksi.

Ne syyt rajoittaa hiilidioksidin lisäystä ilmakehässä saattavat siitä huolimatta olla tarpeen, kukaan ei tiedä. Hiilidioksidista aiheutuu suoranaisia hyötyjä korkeampina ilmakehän pitoisuuksina, tämä asia on todistettu. Pohdintaa siitä ylärajasta, että kuinka paljon hiilidioksidia voi ilmakehässä olla, on syytä jatkaa.

Yksi varteenotettava keino pitää ilmakehän hiilidioksidimäärää pienempänä on sitouttaa sitä maaperään. Humusta syntyy hyvin hitaasti, mutta se hiili on poissa ilmakehästä ainakin ja sillä humuksen hiilellä on tehtävä pitää maaperä kosteana ja maaperän ravinteet kasveille käyttökelpoisena. Tilanne on kutkuttavan kiinnostava, kaikki osapuolet ovat saamapuolella. Tällaista tilaisuutta ei ole yleensä tarjolla.

Argumentteja puolesta ja vastaan on siis huolella tarkasteltava. Tietenkin on ryhdyttävä toimenpiteisiin, vaikka moni asia hoituisi ns. ajan kanssa. Kuten aika on hoitanut maapallon vihertymisen, Afrikassa on jo ilmastopakolaiset palaamassa entisille asunsijoilleen, joista kuivuus ajoi asukkaat rannikolle vihreämmän kasvillisuuden perään. Sisämaan autioituneet alueet ovat nyt saamassa kasvipeitteen takaisin, esim. Sahelin autiomaan reunoilla. Tällaisesta asioista ei kerrota, kun siitä hiilidioksidista ei saa puhua hyvää.

Avoimessa yhteiskunnassa yksipuolisen propagandan levittäminen on kuitenkin ajan mittaan mahdotonta. Tätä AGW -kulttia on jo kuultu liikaakin. AGW = Anthropogenic Global Warming, suomeksi ihmisestä aiheutuva maapallon lämpeneminen. Aikaisemmin asiaa kuvaamaan liitettiin myös sana Catastrophic = katastrofaalinen, korostamaan asian kiireellisyyttä.

Jokainen voi todeta elinpiirissään tapahtuvia asioita, muutoksia, joita sitten verrataan aikaisempaan vallinneeseen tilaan. Maapalloa ei voida kuitenkaan konservoida, mutta monia asioita olisi voitu tehdä toisin. Yleensä virheiden toistaminen johtaa elintilan heikkenemiseen, tältä osin kansalaisilla on velvollisuus reagoida ja tuoda omia näkemyksiä esille. Varmaan on myös tehty kaupunkisuunnittelussa virheitä, nykyään pitäisi saada kaupungit vihertämään kasveista ja puista. Puut tuovat sitä vihreyttä ja raikkautta kaupunkiin, viilentävät ja puhdistavat myöskin kaupunki-ilmaa.

Suurin urakka on edessä liittyen virtavesien kunnostukseen ja vaelluskalojen palauttamiseen, kaikilla toimenpiteillä vaikutetaan myös samalla ilmastoon. Runsastuva simpukkakanta sitoo hiiltä, suodattaa vettä jne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kuiville alueille kuten esim. Afrikkaan sopii eläintalous, jossa eläimet liikkuvat paikasta toiseen. Eläin on yhdessä paikassa, syövät ja kakkivat, siirtyvät toiseen paikkaan, jolloin edellisen alueen maaperä saa toipua ja kasvaa uudelleen eläinten jätösten voimalla...

Luonnon eläimiä on entisinä aikoina ollut todella paljon, eivätkä ne olleet luonnolle haitaksi koska nämä eläimet eivät pysyneet samalla alueella vaan liikkuivat kuten aikaisemmin mainitsin paikasta toiseen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olet oikeassa.

Ruohonsyöjät eli märehtijät laidunsivat suurissa laumoissa ja liikkuivat paikasta toiseen vihreämmän kasvillisuuden perässä. Tällä tavalla ilmakehän hiilidioksidi sitoutui maaperään. Parhaat ja viljavimmat viljelysmaat ovat tätä perua. Tällainen hiilipitoinen maaperä on viljavaa vuosisadoiksi eteenpäin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saattaa olla että meret on "hetken" päästä suurin hiilinielu kun tähän asti ovat olleet suurin päästäjä. Pohjoisatlantti viilenee koko ajan ja sitoo silloin myös hiilidioksiidia. Ja pohjoinen merijää laajenee ja heijastaa tehokkaasti ne vähät auringonsäteet takaisin avaruuteen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Oletettavasti näin siinä käy, kyllä.

Mielenkiintoista on tuossa edellä keskusteltu asia, kun suuri osa noista ruohoista on C4 -kasveja, jotka pystyvät yhteyttämään vielä alle 150 ppm:n ilmakehän hiilidioksidipitoisuuksissa.

Tässä vaiheessa runsaammat C3 -kasvit ovat jo kuolleet. Näinkö se jääkausi sitten alkaa.

Joka tapauksessa ne tiedot, jotka nyt kantautuvat tännekin, pitänevät paikkaansa, että kasvit ovat kärsineet hiilidioksidin puutteesta aikaisemmin. Nyt tilanne on hieman kohentunut.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Ennen kuin enempi ehdit antamaan painoarvoa tuolle Pohjois-Atlannin viilenemiselle saati ennustat uutta jääkautta kannattaa vilkaista karttaa hieman isommalta alueelta. Yhden kuvan näet nyt esimerkiksi tuolta: https://climate.nasa.gov/news/2671/long-term-warmi... mutta vastaavia saa muualtakin.

Tuo Pohjois-Atlannin viileneminen on muuten sellainen, joka näkyy myös täällä paljon arvostelua saaneissa ilmastomallisimulaatioissa. Vastaavasti tuo alue lämpenee, jos mallinnetaan ilmaston viilenemisskenaarioita.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuva lisätty blogiin 10:30

Olisiko nyt vaan niin, että merillä on ilmastomuisti.

"The results that the current basin-wide Atlantic Ocean warming at depths of 1000-2000 m can be traced back to the subsurface warming in the Labrador Sea in 1950s implies that deep Atlantic Ocean is unlikely to partly account for the atmospheric radiative imbalance during the last two decades and to serve as an explanation for the current warming hiatus."

"The latter results suggested that deep Atlantic Ocean can serve as a heat source/sink with its multidecadal memory modulating the global climate variability and change on multi-decadal or longer timescales although not as a simultaneous heat reservoir."

https://journals.ametsoc.org/doi/full/10.1175/JCLI...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei mun tarvii antaa sille painoarvoa mutta se Pohjoisatlantti vaikuttaa meidän leveysasteiden lämpötilaan senverran paljon ettei sitä voi olankohautuksella ohittaa. Ne skenaariot ei lämmitä eikä viilennä yhtään mitään ja olisi suoranainen ihme jos ne ei osais jotain osa-aluetta ennustaa oikein. Ihan kaikki luonnon "merkit" viittaa siihen että pohjoinen ei ainakaan lämpene, kunhan pysyisi edes nykyisessä "lämmössä" .

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

"Argumentteja puolesta ja vastaan on siis huolella tarkasteltava. Tietenkin on ryhdyttävä toimenpiteisiin, vaikka moni asia hoituisi ns. ajan kanssa. Kuten aika on hoitanut maapallon vihertymisen, Afrikassa on jo ilmastopakolaiset palaamassa entisille asunsijoilleen, joista kuivuus ajoi asukkaat rannikolle vihreämmän kasvillisuuden perään. Sisämaan autioituneet alueet ovat nyt saamassa kasvipeitteen takaisin, esim. Sahelin autiomaan reunoilla. Tällaisesta asioista ei kerrota, kun siitä hiilidioksidista ei saa puhua hyvää."

Tämä on yksi niistä asiosta, kun olen jo usein esittänyt, että vain menetyksiä tuottavat ihmisperäisten CO2-päästöjen leikkaukset on syytä korvata toiminnoilla, jotka edesauttavat ihmiskuntaa sopeutumaan luonnollisiin ilmaston muutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”Ja todellakaan ei ole yhtään vertaisarvioitua tutkimusta, joka todistaisi ihmisestä johtuvan hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, tästä on vain olemassa hypoteesi, jota ei ole pystytty todistamaan todeksi”.

IPCC:N JA MEDIAN KUTOMA VALHEIDEN VERKKO

YK:n ilmastopaneelin (IPCC) ”maailmanlopun” skenaariot eroavat täysin esimerkiksi Maya-intiaanien maailmanlopun ennustuksesta (se juna kuitenkin meni jo). Maya-intiaaneilla oli sentään painovoimaan perustuva tieteellinen peruste. Gravitaatiovoima olisi tavallista suurempi kun useat taivaaankappaleet ja massiivinen musta-aukko olivat tähtikalenterin mukaan samalla akselilla planeetta Maahan nähden. Mukana oli myös hopi-intiaanien ja hindujen samankaltaiset ennusteet, sekä erään hieman sekopäsen matemaatikon laskelmat.

IPCC:n ”todisteet” ovat paljon hatarammella pohjalla. Ne on laadittu play-station tyyppisilla tietokonepeleillä! Tietokoneen koodauksella on tehty erilaisilla kasvihuonekaasujen pitoisuuksilla pelottavia tulevaisuuden ”maailmanloppuja” eli miten ne nostaisivat tulevaisuudessa maapallon lämpötiloja dystopian toteutumiseksi.

Kyseessä ovat siis pelkästään alarmistien laatimat skenaariot. Eivät siis ennusteet, saati sitten mihinkään fysikaaliskemialliseen kokeelliseen tutkimukseen perustuvat reaalimaailman tieteelliset tulokset!

Koska 2000-luvulla globaalit lämpötilat eivät juurikaan ole enää nousseet (kuten 1900-luvulla), alarmisteilla on hysteerinomainen kiire korostaa ”tutkimuksiaan” ja antaa tietokonepeliensä yhä kauhistuttaviampi skenaarioita maineensa säilyttämiseksi! Seuraavassa raportissa ”ihmiskunnan aika” varmaankin kutistuu noin viiteen vuoteen nykyisen kymmenen vuoden ”armonajasta”.

https://www.tapionajatukset.com/36782

https://www.tapionajatukset.com/37099

MAIKKARIN VALHEET: VESISATEET SULATTAVAT GRÖNLANTIA

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-havai...

FYSIKAALISET TOSIASIAT ELI MITTAUKSET KERTOVAT AIVAN TOISENLAISTA

http://aveollila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/271314-...

 ”MTV3 on nettisivuillaan julkistanut uutisen, jonka mukaan tutkijat ovat havainneet vesisateita Grönlannissa yhä useammin jopa talven aikana. Tämän vuoksi Grönlannin jäämassa sulaa kiihtyvästi. Ja tietysti syynä on ilmastonlämpeneminen. Ja sitten maalaillaan uhkakuvia seuraavaan tapaan: ” Tutkimustulos on merkittävä, sillä Grönlannin mannerjäätikön sulaessa kokonaisuudessaan merenpinnan korkeus nousisi jopa seitsemän metriä. Tämä uhkaisi miljoonia rannikkoalueilla asuvia ihmisiä ympäri maailman.” Ilmastonmuutoksen uutisointiin kuuluu pelottelu ja syyllistäminen, joilla ihmisiä hallitaan”.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Ja todellakaan ei ole yhtään vertaisarvioitua tutkimusta, joka todistaisi ihmisestä johtuvan hiilidioksidin syypääksi ilmastonmuutokseen, tästä on vain olemassa hypoteesi, jota ei ole pystytty todistamaan todeksi."

Samaa voidaan sanoa ravitsemustieteen alalta tyydyttyneiden rasvojen demonisoimisesta (ja hiilihydraattipitoisen ruoan harmittomuudesta).

"Kansainvälinen tiedeyhteisö" oli "yksimielinen" tuosta doktriinista noin puolen vuosisadan ajan hokien, että "tuhannet tutkimukset todistavat..." vaikkei todellisuudessa yhtäkään sellaista tutkimusta ollut.

Tuon doktriinin avulla on sitten luotu syöpä- ja diabetesepidemiat ynnä monen muun kroonisen sairauden epidemiat, joiden hoitokuluihin läntiset kansantaloudet ovat kaatumassa.

Aivan viime vuosina tuo doktriini on kuitenkin alkanut kaatua. Suomen virallisille piireille ei tunnu vielä kantautuneen tieto tästä ja niinpä esimerkiksi Antti Heikkilän kaltaisia viestintuojia kohtaan voidaan meidän omassa takapajulassamme edelleen käydä noitavainoja.

Mutta miten tämä liittyy ilmastonmuutokseen?

Ilmastonmuutosdoktriini on jyllännyt täydellä teholla vasta noin 15 vuotta ja tuntuu jo nyt kohtaavan nopeasti voimistuvaa vastarintaa. Olisiko niin, että läntisen maailman kansat ovat oppineet tunnistamaan tieteen kaapuun verhottuja poliittistaloudellisia doktriineja entistä tehokkaammin? Mikseivät olisi; onhan ihminen oppivainen otus.

Voimme siis veikata ilmastodoktriinin kaatuvan ehkä jo lähimmän vuosikymmenen tai kahden aikana. Mielenkiintoinen kysymys on se, mitä doktriinia meille sen jälkeen aletaan syöttää?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin, tämä on sellaista pohdintaa, mihin pitäisi vähän jokaisen kyetä.

Yleisemmin vaaditaan avointa mieltä ja oppimista.

Näitä tuulivoimaloita ja ilmastonmuutokseen liittyviä asioita on hyvin paketoitu ja markkinoitu, yhteiskunnan parhaiden voimien avulla. Sellaiset tahot kuten tutkimus, YK, institutionaaliset sijoittajat jne. on valjastettu piiskaamaan vankkureita eteenpäin. Tuskin tätä karavaania niin vaan pysäytetään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No tietenkin ihmisen aiheuttama ilmaston viileneminen on seuraava.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tai sitten NASA löytää älykästä elämää jostain kaukaa ja pitää alkaa kilpavarustella koko maapallon yhteistä armeijaa.

Sitä ennen pitää tietysti valjastaa Hollywood totuttamaan ihmiskunta tähän ajatukseen. Eikun hei... se on jo vissiin tehty.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset