arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomen energiaratkaisut ovat olleet viisaita

  • Arktinen alue on jäätymään päin
    Arktinen alue on jäätymään päin

Poislukien Pohjanmaan rannikolle rakennettuja tuulivoimaloita, Suomen energiaratkaisut ovat olleet kauaskantoisia ja onnistuneita. Näiden nykyisten ydinvoimaloiden toimikautta voidaan jatkaa 80 vuoteen, jopa 100 vuoteen.

Länsi-Suomen ympäristötoimittaja ei tällä kertaa kirjoittanut joditableteista, vaan totesi ilmastonmuutoksesta tiedottamisen antaneen nostetta, ei vain uusiutuvalle energialle, vaan myös ydinvoimalle. Tottahan se on, CO2:lla pelottelu on tuonut ydinvoiman uudelleen vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi jaksottaisen uusiutuvan energian rinnalle.

Suomeen tehtiin aikanaan linjausta tuulivoimarakentamisen osalta, että kun merelle rakentaminen on auttamattomasti liian kallista, pystytetään ne isot teollisuusluokan tuulivoimalat Pohjanlahden rannikolle, valmiiden teiden, sähkölinjojen ja muuntajien yhteyteen. The Washington Times -lehti käsitteli hiljattain merelle rakentamista, ja piti merituulivoimaloita kalliina, mutta myös ekologisesti kestämättömänä vaihtoehtona. Joten tuskin Suomessakaan ryhdytään toteuttamaan tällaista kallista, ympäristölle kestämätöntä vaihtoehtoa. "From an economic, environmental or energy perspective, this is simply unsustainable. And it’s all being justified by climate change hyperbole and hysteria. Gov. Northam and legislators who supported this fiasco should be prosecuted for energy and climate fraud — or at least forced to run their homes and offices in perpetuity on intermittent, ultra-expensive electricity from wind turbines. • Roger Bezdek is president of Management Information Services Inc. Paul Driessen is senior policy analyst for the Committee For A Constructive Tomorrow."

https://m.washingtontimes.com/news/2018/dec/2/how-virginia-taxpayers-and...

Tuulivoimarakentaminen on myös maalla kohdannut suurta vastustusta. Ihmiset ovat joutuneet lähtemään evakkoon asuinsijoiltaan ja nyt on Amerikassa tehty oikeudessa ja kaupungin hallituksissa päätöksiä sulkea näitä teollisuusluokan voimaloita, joita on tuotu liian lähelle asutusta. Nyt pidetään 3 mailia minimietäisyytenä asutuksen ja tuulivoimalan välillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Saas nähdä montako eri meriselitystä saadaan kuulla lähivuosina jos ja kun pohjoisen merijää rupee laajenemaan, niitä on täälläkin jo tullu muutama esiin. Se on vuosikymmenen verran ollut ihmisen aiheuttamaksi väitetyn ilmastonmuutoksen esimerkki. Sen kokonaan sulamisen maalitolppia on siirretty jo tonne 2040-2050 luvuille koska ilmasto-oraakkeleiden ennustukset on jääny toteutumatta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä selityksiä varmaan saadaan, Arktinen alue on jo nyt laajentunut ja jääpeite on paksuuntumaan päin ollut.

Eli ei mene millään perille tuollainenkaan viesti, kun on indoktrinoitu uskomaan jatkuvaan jäiden sulamiseen ja ilmaston lämpenemiseen Arktisella alueella. Ei se niin mene.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Höh. Ilmastonmuutos aiheuttaa monenlaisia sään ääri-ilmiöitä kuten vaikka, no, arktisen jääpeitteen luonnottoman kasvamisen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Totta, vaikka vuonna 1979 on Arktisen alueella ollut kumminkin enemmän lunta ja jäätä kuin tänä päivänä;)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Hyvä kuva, joka todennäköisesti esittää Al Gorea. "Keisari ilman vaatteita"= hänen valheensa ovat paljastuneet.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Oikein arvattu, Hans Christian Andersenin sadusta "Keisarin Uudet Vaatteet" -sadusta moderni versio.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Nykyisellä jäätiköiden vetäytymisvauhdilla vesivoima on vuosisadan lopulla Sveitsissä sattumavoimaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jäätiköiden jäätilanne riippuu ainakin seuraavista asioista.

"Since glacial mass is affected by long-term climatic changes, e.g., precipitation, mean temperature, and cloud cover, glacial mass changes are considered among the most sensitive indicators of climate change and are a major source of variations in sea level."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Glacier

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

FYI: Fyysikolla taas asiaa ”miten lämoötila riippuu CO2 pitoisuudesta?”
http://clivebest.com/blog/?p=8837

KTS Varsinkin kuvio 1

”After a rather uncertain temperature rise from pre-industrial (280ppm) temperatures, there is a long period with no net warming between CO2 levels of 300 to 340 ppm, corresponding to the period ~1939 to ~1980. Warming afterwards continued as expected but then began tailing off towards a logarithmic dependency on CO2.”

Eli vaikka hiilidioksipäästäjä jatkettaisiin, niin lämpötila nousisi vain logaritmisesti eli
vuosi vuodelta lämpötilan nousu jatkuisi hidastuvana! Gaia efekti?
Nyt tulee kiire saada CO2 päästöt kuriin sillä huomattaisiin että lämpötila ei nousekaan edes IPCC:n ennusteiden pienimmän käyrän mukaan! Luotto ilmastotieteeseen ja YK:n kasvojen menetys olisi liian nöyryyttävää ... siksi kaikki paukut on nyt pantu hiilidioksidin syyllistämiseen lämpötilojen nousuun ... arvelen.

Matti Simonaho

Tuulivoimaa

Kaarnatuuli on erittäin voimakas tuuli joka kautta aikain on esiintynyt 3 kertaa ennen kevättä. Syy miksi sitä kutsutaan kaarnatuuleksi on että se katkoo oksia ja levittää käpyjä ja karnaa ympäristöön. 16.2.2019-17.2.2019 välisenä yönä oli vuoden 2019 ensimmäinen kaarnatuuli. Vuoden ensimmäinen kaarnatuuli on vuodesta 2012 saakka ollut lähemmäs 2 kuukautta myöhässä.

Juha Huusko

Merenpinnan nousu

https://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrend...

Näyttää siltä, että ainakin Klagshamnin väki (paikka Malmön lähellä Ruotsissa) saa pitää uimaliivit toistaiseksi vielä kaapeissaan. Paikkakunnalla sijaitsee virallinen merenpinnan mittauspiste ja pinnan nousu näyttää hyvin maltilliselta, lineaariselta, vailla suuria äkkinäisiä muutoksia.
The relative sea level trend is 0.49 millimeters/year with a 95% confidence
interval of +/- 0.38 mm/yr based on monthly mean sea level data from
1929 to 2017 which is equivalent to a change of 0.16 feet in 100 years.
Sivulta pääsee kurkistamaan myös muihin merenpinnan mittauspisteiden tuloksiin maailmalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset