arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Meillä on 12 vuotta aikaa pienentää ________

  • Mitä tutkimuksesta on hyvä tietää
    Mitä tutkimuksesta on hyvä tietää

Tuhannen valasta on taas ajautunut Atlantin rannikoille ja kuollut viime vuonna. Riippumatonta tutkimusta valaiden kuolemista on mahdotonta saada, koska hallitukset, jotka tutkituttavat näitä syitä ovat raskaasti investoineet tuulivoimaloihin. Ja nyt epäillään tuulivoimaloiden aiheuttaneen sekaannusta valaiden suunnistautumiseen. Valaat käyttävät samoja frekvenssejä suunnistuksessa kuin mitä tuulivoimalat tuottavat.

"There has been precious little independent research into the subject. An ongoing investigation into this year’s huge increase in whale strandings is being carried out by the UK and Scottish governments, neither exactly neutral on the subject of wind farms with both governments heavily invested in offshore energy projects."

http://www.greenwichneighborsunited.com/whale-deaths-and-wind-farms-the-...

Sen sijaan, että tätä asiaa olisi tutkittu, on tuulivoimalobbarina tunnettu yliopisto raportoinut tulevaksi kiihtyvää tuhoa ilmastonmuutoksesta johtuen.

"A recent landmark climate report warned that we must keep global warming below 1.5 °C rather than the previously agreed cap of 2 °C to avoid extreme heat, drought, floods, and poverty. The report concluded we have 12 years to make the urgent changes needed to avoid this threshold."

https://www.technologyreview.com/the-download/612908/the-last-five-years...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ehkä joskus muutamankymmenen vuoden päästä oikeasti tutkitaan kuinka paljon vahinkoa, myös peruuttamatonta vahinkoa ilmastopaniikin lietsominen sai aikaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Niin, noissa merituulivoimaloissa on melkoinen rahasumma kiinni, hallitukset tuskin ovat halukkaita myöntämään mitään vahinkoa aiheuttaneensa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

YK:n ilmasto komiteassa päätetty jo viime vuosikymmenellä yhtenä seitsemästä keinosta CO2 torjuntaan (”Global Warming” Houghton): ennen vuotta 2055:

Miljoona kappaletta 2MWp voimaloita! Eli 1000GW tuulivoimaa on sovittu tavoite, ja sen virkamiehet (IPCC) aikovat pitää valittivat kansalaiset sitten niiden melusta tai kustannuksista tai ei. Ellei sitten saada sellaisia hallituksia jotka pistävät pelin poikki!

Montako kymmentä tuhatta Suomen poliitikot/virkamiehet ovat luvanneet rakentaa Suomeen noissa kokouksissa? Luvut esiin, kansalaisilla on oikeus tietää!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #4

Luvut esille. Kyllä kai niistä joku tietää. Tuossa edellisen blogin videossa oli Frank Haggerty selvittänyt Massachusettsin osalta, että 2000 MW tuulivoimaa oli ollut tavoitteena, ei oltu päästy kuin murto-osaan tuosta tavoitteesta, ja lyödäänkö nyt jarrut kiinni lopullisesti. Ei niitä voi minnekään pystyttää.

Aika kovaa peliä Bostonissa, kun vaikuttaa siltä, että koko tuulivoimaloiden sylttytehdas on Bostonissa sijaitseva MIT, eikä saada omalle alueelle pystytettyä tuulivoimaloita enää minnekään.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #5

#5

MIT, josta Jacques Cousteau sai punaisen piponsa. Mitä mahtaisi hän sanoa nyt, jos vielä eläisi...

Jean-Michel Cousteau, poika, on kirjoittanut kirjan, jossa pohtii sitäkin, miten isä tänään suhtautuisi maailman menoon ja merien tilaan:

https://blog.nationalgeographic.org/2010/06/11/jac...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

Joo, sanos sitä.

Nythän näistä asioista aletaan tietämään, meribiologit ja muut.

Eivät oikein uskalla avata suutansa vielä työikäisenä, vaan vasta eläkeläisenä jos ovat päässeet perille asioista.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Porissa on löydetty muutamia kuolleita hylkeitä rannoilta, lähellä on esim. uusi valtion demonstraationa rakennettu offshore tuulivoimapuisto ulkomeren reunalla, eli Tahkoluodon rannasta 600 metriä ulos ja siihen moreeni pohjaiselle matalikolle ne piti saada. Oli kuulemma turvallisempi huoltaa kuin ulkomerelle sijoitettuna.

Alue oli ennen hyvä siian pyynti paikka, nyt ei tahdo enää saalista niiltä kohdilta saada. Kuolleena löytyneitä hylkeitä lähirannoilta sen sijaan on löytynyt. https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/kuollut-hyl...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Luonnonystävän mielenkiintoinen tuore juttu monarkkiperhonen vs ilmastonmuutos :

”The Marvelous and Mysterious Monarch
Kip Hansen / 4 hours ago February 14, 2019
Guest essay by Kip Hansen

...
Take Home Messages:

4. Monarchs are not threatened by climate change — but can be adversely affected by weather phenomena. It is beyond our capability to control the weather, but we can support monarchs and add to their resilience by protecting their overwintering sites (well underway) and act to increase available milkweed in their breeding ranges.

https://wattsupwiththat.com/2019/02/14/the-marvelo...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ihan järkevää kirjoittelua monarkkiperhosista.

Tätä lukemista voisi suositella hihhuleille, jotta rauhoittuisivat.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Vielä monakkiperhosista ja luonnonlaeista :
”Students of Population Dynamics should find the graph above instructive. The population of migrating monarchs is not part of a predator-prey dynamic but rather a carrying capacity dynamic (in which the carrying capacity of the environment is the limiting factor to population numbers). The non-linearity of the population dynamic is evident in the numbers,...
jne ”

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Luonnonlaki, on monen asian takana.

Matti Simonaho

Veikkaan että 180 vuoden kuluttua ilmastonmuutos kaikkine siihen kuuluvine ilmiöineen on tarkkaan kartoitettu, selvitetty ja selvä - niille jotka ovat hengissä. Esivanhempamme ovat niistä kaikista selvinneet viisaudella - ilmeisesti koska Sinä olet hengissä. :)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyll siinä voi joku sata vuotta vierähtää hyvinkin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Porin rannikolla jököttää rikkinäisiä huulimyllyjä huru mykke. Vanhimmat on olleet paskana kohta parikymmentä vuotta. Syytä miksi ne siellä jököttävät en tiedä mutta arvaan että liian kallista purkaa. Jos noin pieniä ei saada purettua niin miten helvetissä ne isot sitten kun ne sanoo kaputt.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Otetaan arvometallit talteen ja jätetään loput.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Olen aiemmin ollut ilmastonmuutoksen vastustajien vastustaja, mutta nyt moraalinen etunoja horjahtaa hiukan. USA:n demokraattien the Green New Deal
on machiavellistinen vallankaappausyritys keppihevosen varjolla.

Suomessa on myös joku hiilineutraaliksi pyrkivä kaupunki. Se on vaarallinen suunta, onnistuu vain kun ihmiset poistetaan. (Luonnollisesti tavoite on määritelty poliittisesti, siten että ainakin mielikuva sen saavuttamisesta on tarjolla).

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tärkeä havainto!

Maailma voi vielä pelastua.

"And as if by magic, an infographic turns up sourced from DECC surveys, which shows that the vast majority of the British public sort of quite like onshore wind, whilst a little, very shirty group (the little angry red people in the corner of the chart) splenetically don't.
And since they are the people who write to local papers, form committees and, incidentally in some cases, run the hollowed-out local Conservative associations, Dave has clearly opted to listen to Niccolo, and not to everyone else."

https://theecologist.org/2014/may/12/camerons-wind...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kyllä ilmastonmuutos totta on, ihmisen osuudesta sitä kinaa ja epätietoisuutta on. Ihminenkin jotain luonnon kiertokulkuun vaikuttaa, mutta ilmastoon niin vähän ettei siitä pitäisi mitään miljardien laskuja maksettavaksi asettaa. Ne rahat menee kuitenkin näiden pelottelijoiden taskuihin ja ihan huuhaa ilmastonmuutoksen esto bisnekseen, tuulivoimaloiden rakentamisen pakko on yksi niistä. Enemmän vahinkoa kuin mitään hyötyä, vaikka kuinka sitä yrittää yhteiskunnan kannalta tarkastella.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tässäpä se keppihevonen on.

On ihan järkevää politiikkaa sitouttaa hiiltä ilmakehästä maaperään, nyt se menee meriin jne.

Maaperä on köyhtynyt yksipuolista viljelyä harjoittamalla jne.

Noilla hyvillä asioilla ratsastetaan, jollakin propagandalla myös kansa on saatu tuulivoimaloiden taakse.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nyt on vain siitä kysymys, että nämä hyvät prinssit ovatkin vallankahvassa kiinni, kun iloisesti käyttävät keppihevosta valtansa pönkittämiseen.

Nämä vanhan vallan edustajat jäävät väistämättä taka-alalle, kun hiilineutraali yhteiskunta ajetaan väkisin vanhan tilalle.

Käyttäjän isoveli kuva
Tien Päältä

Joskus muinoin peloteltiin ydinsodan mahdollisuudella, nyt ilmaston muutoksella.

Ilmasto on muuttunut aina tai pikemminkin oskiloinut. Stabiilia tilaa ei ole olemassa, vaan jatkuvaa värähtelyä ns. "nolla-pisteen" ympärillä. Ja hauskasti tuo lämpötilan "nolla-piste" tulee nousemaan jatkuvasti, ellemme saa aikaiseksi ns. dysonin palloa. Tästä pitää huolen aurinko.

Noita valaiden rantautumisia tunnetaan ajalta ennen massiivista tuulivoiman rakentamista. Joskus muinoin syyksi epäiltiin kylmäsodan aikaisia kaikuluotainverkkoja, jotka tuottivat pahimmillaan 180dB äänipulsseja.
Nykyiset tutkimukset kertovat, että melu häiritsee valaita.

https://natgeo.fi/elaimet/merielaimet/valaat/koe-k...

Matalammat taajuudet vaimevat vedessä kaikkein hitaimmin, joten tuulivoimalan meteli kuuluu veden alla hyvin pitkälle.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä on ollut tiedossa tuo, että merinisäkkäät eivät pidä melusta.

Tietenkään tuulivoimalat eivät ole yksin syyllisiä kaikkeen, on sitä melua aiheutettu ennenkin merellisessä ympäristössä.

Mielestäni johtopäätös, että tuulivoimaloiden pystytys ja käyttö on lisännyt valaiden rantautumista pohjoisella Atlantilla, voidaan perustellusti todeta, sillä lisäyksellä, että kaikki melu merellisessä ympäristössä on haitallista.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

FYI:

Kuten aikoinaan kommunistisissa maissa oikeaa ideologiaa ajamaa - Lapset otettu mukaan ilmastopropagandaan, nyt myös Briteissä.
https://news.sky.com/story/live-school-children-ac...

Ja eiköhän lasten ’innostuksen’ takana ole nuoret (aivopestyt) opettajat.
Lapsille syötetään omia pelkoja ja ideologioita...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvinkin näin, tuo indoktrinointi aloitetaan jo hyvin varhain.

Kyllä tuolla Englannissa ja Skotlannissa on todettu tuota harjoitettavan systemaattisesti jo pidemmän aikaa, ja opettajien toimesta.

Muuten sivumennen huomautuksena, täälläkin Usarissa opettajat ovat olleet kaikista kiihkomielisimpiä, ja päällekäyvän hyökkääviä kommenteissaan ja kirjoituksissaan. Oikeastaan säälittäviä aivopesun uhreja itsekin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

NASA teki tutkimuksia teollisuusluokan 3 MW:n tuulivoimaloilla 1980-luvulla, ja sieltä lähtien on ollut tiedossa, että tuulivoimaloiden matalataajuinen melu on haitallista ihmisille ja eläimille ainakin 3 km:iin asti.

Kysymys on aerodynaamisesta melusta. Tuulivoimaloiden mekaanista melua on saatu pienennettyä, mutta ei aerodynaamista. Henrik Møller on todennut yli 2 MW:n tuulivoimaloiden aiheuttavan enemmän matalataajuista melua.

Käyttäjän isoveli kuva
Tien Päältä

Sitä tuulivoimalan melua on mahdoton estää niin kauan kuin roottori pyörii.

Merellisissä ympäristöissä sitä tuulivoimalan melua on tuskin tutkittu (en tiedä) mutta jos sitä on havaittavissa maallakin, niin ei se meressä ainakaan nopeammin vaimene.

Kaikki melu on saastetta, jota pitäisi minimoida.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei nyt ole tutkimusta, en tiedä onko tuulivoimamelua tutkittu merellisessä ympäristössä.

Todennäköisesti ei ole. Suomenkin merentutkimuslaitos liitettiin Ilmatieteenlaitokseen.

Tuossa blogin ensimmäisessä linkissä oli jotakin mainintaa tutkimuksista. Jotkut yksittäiset meribiologit ovat kylläkin olleet kriittisiä tuulivoimaloiden sijoittelua kohtaan merellisessä ympäristössä, mutta en nyt muista melututkimusta mainitun niissäkään piireissä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuo jo vähän surullisen kuuluisa MIT oli sitten ostettu tekemään tällaisen tutkimuksen infraäänestä, jota tutkimusta sitten jaetaan päättäjille ja tuomareille osoittamaan sen, että tuulivoimalasta ei voi lähteä sellaista infraääntä, josta aiheutuisi haittaa ihmisille niiltä etäisyyksiltä, jonne tuulivoimalat yleensä sijoitetaan asutuksesta.

Tämä viimeisin MIT:n tutkimus tuo nyt sitten tämän asian esille, että meillä on 12 vuotta aikaa...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset