arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Laitetaanko kansa vastatusten asioista joista eivät ymmärrä hölkäsen pöläystä

  • Arktinen alue on saamassa lisää jäätä vuosi vuodelta
    Arktinen alue on saamassa lisää jäätä vuosi vuodelta
  • Arktisen merijää on paksuuntunut
    Arktisen merijää on paksuuntunut

Piteå Tidning kertoi jonkun kansalaisen kertomana jo vuosikymmen sitten, että mitä kansalle tullaan kertomaan Arktisen alueen merijään osalta, ja kun osat vaihtuvat Antarktiksen kanssa, ryhdytään samaan prosessiin Antarktiksen merijään kanssa. No hyvin oli kirjoittaja profetoinut, hän lisäsi, ettei hän ilman asianmukaista koulutusta voi asialle mitään, mutta peräänkuulutti puolueettomia fyysikoita ja kemistejä tarttumaan asiaan. Mitään ei ole tapahtunut, ihmiset on pidetty pimennossa kaikista Arktiseen liittyvistä asioista. Suurin osa nytkin, kun Arktisen jääpeite on vahvistunut jo kymmenen vuotta, kuvittelee, että Arktinen merijää on sulamassa.

No on näitä samanlaisia asioita, tuulivoima, infraääni... Ja lisää tulee kaiken aikaa. On Polar Vortex:iä, on jatkuvaa höpinää sään ääri-ilmiöistä jne.

Saksasta oli tarkoitus tehdä mallimaa tuulivoiman hyödyntäjänä, infraäänestä teetettiin tutkimus MIT:n huippuyliopistossa, jolla lyödään tavallista kansaa päähän. Tutkimusta jaetaan tuomareille ja politikoille, jotka tietenkin uskovat nimekkään yliopiston tutkimuksiin enemmän kuin tietämättömään kansaan. Saksa saatiin täytettyä tuulivoimaloilla, no lähinnä itäinen Saksa, ja tuulivoimalat olivat vielä suhteellisen pieniä, alle 1 MW:n teollisuusluokan voimaloita. Mutta tuulivoimaloiden pienuudesta huolimatta kyllä sielläkin niitä ongelmia alkoi ilmaantumaan. Nykyään kiukkuiset kansalaisten delegaatiot ruuhkauttavat kaupunginjohtajan työhuoneen.

Mikä sitten neuvoksi kun näyttää siltä, että kansalaiset saavat jatkuvasti kontolleen ristiriitaista tietoa ja joutuvat tarkoituksella sekaannusta aiheuttavan tiedon kanssa tekemisiin. Koulutetumpi osa kansasta saattaa jotakin aavistaa, mutta ei sekaannu asioihin niin kauan kun itse välttyy ongelmilta.

Ilmastonmuutos on viimeisin esimerkki tällaisesta manipuloinnista, annettiin 12 vuotta aikaa kansalaisille ja poliitikoille tehdä asioiden hyväksi jotakin. Nyt en enää muista, mitä sitten tapahtuu, ellei poliitikot onnistu saamaan kansalaisia mukaan tähän operaatioon pelastaa meidän ainoa elinkeinoinen planeetta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (82 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Viime lauantaina kun oltiin vetämässä silakkaa jään alta niin kuulin voivottelua siitä kun jää on nykyään niin heikkoa ja joku siihen sanoi että ei ihme koska pohjoisnavallakaan ei ole jäätä. Viime talvena samassa paikassa jäätä oli ~40 senttiä nyt "vain" 15 senttiä. Tavallinen ihminen joka lukee vain bravdaa ja vastaavia on oikeasti pihalla siitä mitä tuolla tapahtuu. Ja varsinkin siitä mitä ei tapahdu koska jään määrän lisääntyminen ei kelpaa uutiseksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tämä on tällaista tahatonta syyllistämistä, kun ei ole kauhalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.

Paksu lumipeite tietenkin on hyvä eriste tänä vuonna.Lumi tuli ennen jäätä, joten jäätyminen on estynyt.

Suotkaan eivät ole tippaakaan jäässä, vaikka on ollut kovia pakkasia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täällä kävi vielä niin että vesi nousi välillä jään päälle ja nyt jään päällä on sitä sohjoa joka ei jäädy edes pakkasella.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Joidenkin osalta, tämä loputon spekulointi ja retoriikka ja vielä uskontojen liittämiset ks. teemaan ja jatkuvat viittaukset ties mihin, sekoittavat vain omat ajatukset, jotka johtavat vääjäämättä "informaatiokohinaan, joka peittää alleen aidon tiedon", josta mm. emeritusprof. Ilkka Niiniluoto on ansiokkaasti puhunut. Jospa kerrankin ajateltaisiin ihan itse, lisäämättä sitä informaatiokohinaa.

Yksinkertainen kysymys, joka liittyy energiaan. Mihin ihmiskunnan käyttämä energia katoaa?

dU = δQ + δW

U = systeemin sisäenergia
Q = systeemiin tuotu lämpöenergia
W = systeemin tehty työ

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei nyt kannata mennä asioiden edelle, ainakaan syyttömien kansalaisten osalta, tästä kyllä selvitään kuivin jaloin.

En aivan varma olisi näiden manipuloivien tutkijoiden osalta, kaikki eivät vielä ole oikein perillä asioista.

Juha Manninen

> Mihin ihmiskunnan käyttämä energia katoaa?
> dU = δQ + δW

Vastaus lienee: Se lopulta säteilee avaruuteen.
Ihmisten käyttämä energia lämmittää aurinkoon verrattuna niin vähän, ettei sillä ole merkitystä. Vai onko tässä joku jippo, mitä en ymmärrä?

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

10. Voisitko argumentoida lauseen ”se lopulta säteilee avaruuteen” uudelleen.

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269326-la...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saanen sanoa tähän väliin, että kyllä aivan oikein avaruuteen on säteillyt ehkä 2/3 tästä energiasta, josta jotkut kuvittelivat, että se olisi mennyt merten syväteisiin.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

Voidaanhan näitä energiavirtoja jo mitata avaruudesta käsin, merten syvänteet on sitten se paikka, mistä ei tietoa saada vielä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #17

17. Anna yhden vinkin, se on aika.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #19

En tietenkään lähde tällaiseen väittelyyn ajasta kevyillä heitoilla, mutta jotakin luulen tietäväni empirian kautta saamani tiedon perusteella. En suostu perääntymään mihinkään tutkimukseen vetoamalla tässä asiassa.

Luonnolla on kiertoviljely, eli sopeutuu, vallitseviin olosuhteisiin, eli muistatko geeni * ympäristö = tulos. Tietenkin kaikki riippuu ajasta. Kun on riittävästi aikaa, ympäristö = tulos.

Juha Huusko

Löytyykö δW:lle useita malleja?

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

59. Kuinka niin "useita malleja", δW kuvaa systeemin tuotua työtä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

3. Tarkoitan vaan sitä, että olisikohan se ”kansalaisten hölkäsenpöläys” seurausta ennemminkin energian ymmärtämättömyydestä, kuin manipuloivien tutkijoiden tuloksia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jaahans nyt sitten co2 ei enää lämmitä vaan ihmisen käyttämä energia on se lämmittäjä, jep jep. Jos ja kun auringosta tulee 99.9% kaikesta lämpöenergiasta ja maankuoresta loput niin se ihmisen vaikutus on silloin erittäin merkittävä joo.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

5. Ei pidä sekoittaa asioita. Kaikki on energiaa, myös hiili.

http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269326-la...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä sillä hiilidioksidillakin joku vaikutus ilmaston lämpenemiseen on, prosentin ja kahden välillä.

Nyt sitten näitä muitakin pakotteita on, paljon suurempia.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

8. Saanko vastauksen esittämääni kysymykseen? Jos ymmärrät mistä puhutaan, depatti voi jatkua, muussa tapauksessa jätän teidät keskenään jatkamaan spekulantteja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ehkä kansalliseen lainsäädäntöön, mieluummin perustuslakiin, pitäisi saada pykälä, joka kriminalisoisi maailmanpelastamisen. Äkkipäätä monikin ajattelee, että eihän tuossa ole mitään järkeä, maailman pelastaminenhan on maailman tärkein asia. Mutta siitähän se juuri kiikastaakin.

Koska maailmanpelastaminen on loogisestikin maailman tärkein asia, sen varjolla saa ohittaa kaikki vähemmän tärkeät asiat, kuten nyt ihmisten terveys ja muut ihmisoikeudet. Samalla kuvitellun maailmanpelastamisen vastustaminen pyritään saamaan hyvinkin epäedulliseen valoon, jopa rikolliseksi.

Jos siis Suomen perustuslaki kieltäisi kansalaisia ryhtymästä mihinkään toimintaan, jolla väitetään pelastettavan koko maailma, kaikelta sen ohessaan tuomalta pahalta vältyttäisiin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tämä se tie olisi.

Olisi tietenkin Suomelle eduksi, mikäli voisimme edetä tässä asiassa sovussa ja olla esimerkkinä muulle maailmalle.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Mihinkä pahaan maailmanpelastamiseen liittyvät ajatukset ja teot ovat johtaneet?

Pitäisikö maailmanpelastamisen vastustaminen (maailman tuhoaminen) olla mielestä jollain tavailla hyve?

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

28. Siltä se valitettavasti vaikuttaa. Se on niin helppoa sanoa, ettei ihmiskunnan levinneisyydellä ja energian kulutuksella ole mitään merkitystä tällä planeetalla. Silloin kun oli pulaa energiasta ja kun ihminen keksi ottaa energiaa talteen hiilestä ja fossiilisista polttoaineista, sitä oli lähes kaikkialla saatavilla. Nyt se on kaivettu esiin populaation lisääntyessä ja kaivetaan yhä. Tulevaisuus näyttäisi edelleen siltä, että se tullaan käyttämään loppuun ja kun tiedossa on, mihin sen oksidit lopulta päätyvät, -vaikka suodatuksia kehitetään jatkuvasti.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Amerikkalaiset eivät olleet järin huolestuneita ilmaston muutoksesta.Sitten tuli Trump.

www.fivethirtyeight.com/features/americans-were-a-...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No näin se taitaa olla. Trump taisi kieltää ilmastonmuutoksesta keskustelun. En tiedä oliko sekään oikea päätös.

No joka tapauksessa enää hyvin peni osa republikaaneista puhuu ilmastonmuutoksesta, demokraateista taas suurempi osa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eipä ne jenkit mennyt Kioton sopimusta allekirjoittamaan ja näiden soppareiden tarkoitus on siirtää rahaa kolmansiin maihin, meillä sitä kutsutaan tuttavallisemmin tulonsiirtona.

Jenkit pistiväkin ne rahat tutkimuksiin ja teknologiaan. Siitä syntyi paljon hyvää joka ei rassaa luontoa mm. mikrosoft, google, apple yhteisideat pudotti paperin kulutusta työpaikoilla jne. ja paljon muuta. Tällä hetkellä Jenkit ovatkin listan ykkösenä mitä tulee päästöjen vähentämisestä jne.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

(dU / t ) ε ≈ ?

...jatkakaa spekulantteja...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun systeemissä on monta pakotetta vaikuttamassa, yhden kasvaessa toinen pienenee aikaan sidottuna.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

29. Tarkennetaan vähän vielä:

(dU / t ) (∂ε / t) ≈ ?

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Νο jos nyt vähän vielä jeesataan:

(dU / t ) (∂ε[λ] / t) ≈ ?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

poisto, koska alusta ei taivu kovin monimutkaisiin symboliyhdistelmiin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kolmen ensimmäisen IPCC raportin kirjoittaja John Houghton on hyvin uskonnollinen. Ehkäpä haki taustatukea raporteille yläkerrasta, vai oliko Hän suoraan ilmoittanut John:lle että maailma on vaarassa ja Hän kertoi mitä pitää tehdä?
Ihmettelen että 2000 -luvulla tiedemies uskoo taruolentoohin eikä Darwinin teoriaan??
Houghton ”The search for God; can science help?”

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä, tuossa saattaa olla tuota tiedon tuomaa painolastia mukana. Toisaalta hyvin yleinen ilmiö on nykyään erikoistumisen tuoma kapea-alaisuus, ei nähdä metsää puilta (Einstein).

Ilmastonmuutos on laaja-alainen tutkimuskohde, jonkunlaisen tiimityöskentelyn avulla asioiden riippuvuussuhteista voisi päästä käsitykseen, muuten saattaa jäädä loukkuun positiivisten kytkösten kanssa painimaan, ei siitä yleensä hyvää seuraa.

Voi sitä käydä pyytämässä apua, joku saa avun yläkerran väeltä, toiset tarttuvat pulloon.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

34. Oletko aivan varma, että lausahdus ”The search for God; can science help” sanan ”God” merkitys on sama kuin sinun käsityksesi sanasta ”God”?

Otetaan toinen esimerkki sanasta ”God”, kun sen aikanaan lausui Albert Einstein, jonka käsitys sanasta ”God” oli puhtaasti sama kuin luonto.

Eli, ei ole syytä esittää hypoteeseja, jotka eivät pidä paikkansa, ennen kuin sen varmistaa ks. henkilöltä, mitä sana ”God” hänen mielestään todellisuudessa tarkoittaa.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Kautta aikojen maapalon ilmastoa on hallinut aurinko ja hallitsee tästä eteenpäinkin.

Se, miten paljon ilmaston lämpötia sitten vaihtelee, riippuu muistakin tekijöistä.

Mehän hyvin ymmärrämme, että liitukaudesta tähän päivään ilmaston lämpötilan olennaista alenemista ovat hallinneet mannerliikunnot, että tätä ilmaston lämpötilan olennaista alenemista on sitten seurannut ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden olennainen aleneminen.

Samalla tavalla viimeisen 800 000 vuoden aikana, jääkausiin ja niiden välisiin lämpimiin kausiin liittyen, ilmaston lämpötilan muutostrendejä ovat seuranneet ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit.

Nykyisenä Holoseeni- nimisenä lämpimänäkin kautena on todettavissa, kuinka auringon aktiivisuusmuutokset hallitsevat ilmaston lämpötilamuutoksia. Noin 1000 vuotta sitten auringon aktiivisuudesta aiheutunut lämminkausi sai mm. viikingit purjehtimaan Grönlantiin, jonka silloisen kasvillisuuden vihreydestä se on saanut nimensäkin. Pienenä jääkautena noin 400 vuotta sitten asia oli päinvastoin sekä auringon aktiivisuuden ja sen seurauksena ilmaston lämpötilan osalta. Mehän mm. tiedämme, miten silloin Lontoossa pidettiin markkinoita Thames-joen jäällä ja miten Ruotsin hyökätessä Keski-Euroopan suuntaan sinne voitiin edetä jäitä pitkin. Nykypäivinä tiedämme hyvin, miten Enso-ilmiöihin auringon lyhyenvälin aktiivisuusmuutokset vaikuttavat. Esim. El Niño nostaa ilmaston lämpötilaa ja viiveellä myös ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.

Vaikka hiilidioksidi kasvihuonekaasu onkin, sen vaikutus ilmaston lämpötilaan on niin vähäinen, ettei sitä ole todellisuudesta pystytty näyttönä toteamaan. IPCC:n omaksumien ilmastomallitulosten voin todeta olevan vain hypoteeseja.

Luonnonlakien mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden viimeaikaisessa nousussa ihmisperäisten hiilidioksidi päästöjen osuus on prosenteina sama, mitä se prosentteina on hiilidioksidin kokonaispäästöissä. Kun esimerkiksi viimeaikaisissa hiilidioksidin kokonaispäästöissä fossililisista polttoaineista ja sementtiteollisuudesta oleva osuus on ollut korkeintaan vain luokkaa 5 %, ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussakaan tuo ihmisperäinen suus on silloin vain luokkaa 5 %.

Kaikki tämä osoittaa, että IPCC:n esittämät päästöleikkaukset ovat tarpeettomia ja tuottava vain menetyksiä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

36. Onko Lauri kykenevä vastaamaan tähän kysymykseen?

(dU / t ) (∂ε[λ] / t) ≈ ?

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #40

40. Jaa että energia on hypoteesi? Eiköhän tämä ollut tässä.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen Vastaus kommenttiin #41

Näissäkin monitieteellisissä ongelmissa edetään lähtökohtaisesti todellisuuteen perustuvan logiikan mukaan. Pelkkä teoreettinen lähestyminen vaatii näissä ilmastoasioissakin usein välivaiheissakin havaintoja todellissuudesta ennen kuin pystytään etenemään. Sellisena ymmärrän ns. pragmaattisen logiikan.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #49

49. ”Todellisuuteen perustuva logiikka” tulee olla objektiivinen totuus, joka on yleispätevä. Onko Lauri Heimosen totuus yleispätevä, sillä sitähän se ei ole. Tämän logiikan kun ymmärtää, ei siinä oikeastaan enempää logiikkaa tarvita.

Esitin ihan yksinkertaisen energian kaavan, johon en saanut muuta vastausta kuin sen, että se olisi vain ”hypoteesi”, vaikka se kuvaa ihan selkeästi termodynamiikan ensimmäisen pääsäännön, eli energian säilymisen. Kun lisäsin siihen hieman aikaa, jotta saadaan parempi käsitys energian-muutoksesta ja ilmakehän spektrisestä emissiivisyydestä, sain vastaukseksi ”se on pelkkä hypoteesi”.

Se mitä havaintoihin tulee, niitä on tehty jo toista-sataa vuotta ja silloin jos havaintoja on vain yksi, se ei kerro havaintojen reaaliteeteista oikeastaan yhtään mitään. Havaintoja tarvitaan ympäri maailmaa, joita vertaillaan toisiinsa erilaisilla metodeilla ja niistä tehdään yhteenveto. Yleensä ne ovat osuneet hyvin kohdalleen, muutamia pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta.

Ei tässä ole minusta mitään ihmeellistä. Kysymys on ihmiskunnan käyttämästä energiasta ja havainnoista. Maa säteilee kaiken se energian ilmakehän kautta avaruuteen, jossa emissiivisyyden muutokset hidastavat sen etenemistä. Tämä emissiivisyyden hidastama energia jää ilmakehään niin kauan, kun energiaa maasta vapautuu.

Tämä siis koskee ihmisen vaikutusta, mihin me itse vaikutamme. Se mitä aurinko tekee, siihen vaikuttaa vain aurinko itse ja astronomia.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Wikipedia ”Sir John T. Houghton

He is the president of the John Ray Initiative, an organisation "connecting Environment, Science and Christianity",[2] where he has compared the stewardship of the Earth, to the stewardship of the Garden of Eden by Adam and Eve.[3] He is a founder member of the International Society for Science and Religion”

Mielestäni ylläoleva jo kertoo että taruihin on kova uskomus, ja kertoo ettei älykkyys ja viisaus kulje käsikädessä, yleisesti.

No, jokaisella on uskonnon tai ateismin vapaus.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

39. Suotakoon se hänelle, jos se näin todellisuudessa on? Mutta mitäs uskontokuntaa se Markku Hatakka ja miksei myös blogisti edustaa ja mitä tekemistä sillä on älykkyyden ja viisauden ja miksei myös ilmakehätieteen kanssa? Eli jos väittely on tätä tasoa ja näistä kerätään irtopisteitä, niin eiköhän tämäkin ollut tässä, for heaven sake..:)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Eiköhän Englanti ole saanut kokea kantapään kautta tämän hirvittävyyden siirtymisessä tuulivoimaloihin ja sähkökatkoksiin, onkohan siihen ollut vaikutusta, kun oma Oxfordin kasvatti on ollut vaikuttamassa keskeisillä paikoilla. Ei käy kateeksi, "ja kertoo ettei älykkyys ja viisaus kulje käsikädessä, yleisesti."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #44

Olen yhdistänyt noin yleensä terveen ajattelun ja insinöörin, eikä tässäkään Markku Hatakko tee poikkeusta.

Uskon asioita en tiedustele, tulevat esille muutenkin, jos ovat tullakseen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos Mr Sinivirta koittaa myydä tavallisille ihmisille "ilmastonmuutosta" heidän ittensä aiheuttamana niin aika huono kauppias olet. Sun juttus menee niin korkealentoisiksi ettei tavallisen ihmisen siivet kanna sinne asti. Nämä asiat pystyy esittämään hyvin yksinkertaisesti ja se syyllisyys pitäisi myös jotenkin pystyä helppotajuisesti todistamaan, sitä et ole pystynyt tekemään edes monimutkaisesti.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, olen aikaisemmista keskusteluista päässyt kiinni tarpeesta palauttaa neitseellinen ilmakehä.

Vähän säpsähdin tuota ilmaisua, joka tarkoittanee ilmakehää ennen teollistumista, hiilidioksidin, muiden kaasujen ja aerosolien osalta.

Eli hiilidioksidin osalta alle 300 ppm:ää on liaan vähän.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

FYI: Tuore uutinen Amerikasta - Uusi kirja ilmestynyt

Dr. Martin Capages has written an excellent new book entitled Why the Green New Deal is a Bad Deal for America.

https://wattsupwiththat.com/2019/02/09/why-the-gre...

”Alexandria Ocasio-Cortez is only the latest, in a long line of politicians, to use climate change as an excuse for world government and global control of production, distribution and exchange of goods and services, aka socialism. The global warming (or climate change, if you prefer) ...”

”Former Senator Timothy Wirth, when representing the Clinton-Gore administration as Undersecretary of State for Global Affairs in 1993, advocated using the global warming issue to promote global economic change:

“We have got to ride the global warming issue. Even if the theory of global warming is wrong, we will be doing the right thing in terms of economic policy and environmental policy.”

Thus, global warming/climate change is not a scientific issue, it is an economic and political one. By speculating that climate change is man-made, through our carbon dioxide emissions, and dangerous, the politicians can claim that to save the planet we must form a global governmental body to reduce carbon dioxide emissions and “save the planet.”

However, whether climate change is mostly natural or mostly man-made, is less important than the rate of the change and whether it is dangerous. jne ...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Kaukana ollaan keskilämpötilasta vielä :
”According to a study of the Earth’s climate history by Christopher Scotese and the Paleomap Project, at the University of Texas (Scotese, 2015), the average global surface temperature of the Earth over the past 500 million years is about 20 degrees C (68°F). This is over five degrees warmer (9°F) than today, thus we are in an unusually cold period in the Earth’s history. In the past, the Earth’s average surface temperature has been as warm as 28 degrees C (82°F), during these times dinosaurs roamed over the continent of Antarctica and palm trees grew on the North Slope of Alaska, while equatorial temperatures remained about the same as today.”

https://wattsupwiththat.com/2019/02/09/why-the-gre...

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo uusi kirja
Dr. Martin Capages has written an excellent new book entitled Why the Green New Deal is a Bad Deal for America.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tämä on kopsattu tämän päivän yle uutisesta. Kertoo hyvin siitä mitä potaskaa jatkuvasti levitellään "laatu"medioissa.

"Ilmastonmuutos vaikuttaa jääkarhuihin, koska arktisen merijään sulamisen myötä ne joutuvat viettämään enemmän aikaa maalla ja kilpailemaan siellä ruoasta."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No tämänkin uutisen ilmastonmuutos tarkoittanee skenaariota, joka tapahtuisi vääjäämättä. Onhan sen jään sulattava, kun niin on jatkuvasti tiedotusvälineissä kerrottu.

Tältä pohjalta laaditaan skenaarioita, ja lämpenee vielä tuplasti sen mitä muualla. Eikös se pikku Petteri niin sanonut.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aika mielenvikaista pistää uutiseen vuodenaikana kun jää kasvaa kohisten väitteen että se sulaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #64

Joo, kyllä olisi toimittajalla tarvetta hakeutua ammattiauttajan pakeille. Osaakohan ihminen tuossa tilanteessa enää itse hakeitua hoitoon.

Juha Huusko

Jääkarhupopulaatiohan on kasvanut valtavasti 60-luvulta, kun metsästystä on rajoitettu/kielletty.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jääkarhut ovat erinomaisen hyviä uimareita, eli jäiden sulaminenkaan ei estä niiden selviytymistä kunhan ravintoa on riittävästi meressä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Ei tässä minun mielestäni jeesustelu auta, todellisuus on tarua ihmeellisempää. Se on tosiasia, että jääkarhujen luonnollinen ympäristö on tähän asti ollut laajemmat jää-alueet, ei niinkään avovedet.

Ilmaston lämmetessä merijää hajoaa ja sulaa aikaisemmin keväällä. Tämän takia jääkarhuilla on vähemmän saalistusaikaa juuri silloin, kun norpan kuutteja olisi tarjolla.

Tämä johtaa pitempiin paastokausiin, -huonompaan ruumiinkuntoon, -huonompaan pääsyyn talvehtimisalueille, -vähäisempään poikasmäärään, -pienempään poikasten kokoon, -poikasten sekä myös aikuisten huonompaan selviytymiseen ja populaation vähenemiseen kohti paikallista sukupuuttoa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kenneth Richards on tutkija perehtynyt hiilensidontaan jo yliopistovuosien ajalta Amerikan vuosiltaan, on nyttemmin saksalaisen skeptisen nettisivuston palveluksessa perehtynyt ilmastonmuutoksesta julkaistuihin tutkimuksiin, kuten Arktisen alueen merijään muutoksia koskien viimeisen 80 vuoden ajalta. Muutokset ovat luonnollisia.

http://notrickszone.com/2016/11/28/there-has-been-...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kaipa nuo ekspertit mittaavat jääpeitettä kahdella yleistystä varten sopivalla mittarilla:
-jääpeitteen laajuus: https://nsidc.org/arcticseaicenews/ (näyttää huonolta)
-jääpeitteen volyymi: https://neven1.typepad.com/blog/volume-and-concent... (vähän parempi mutta heikohko silti)

"Vuodentulon" näkee oikeastaan vasta elo-syyskuun vaihteessa. Jos kesä ei ole kylmä, niin lähelle ennätysalhaista tilaa varmaan päästään taas. Noin voi päätellä oikeastaan jokainen, joka osaa hiukankin aikasarja-analyysiä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

62. Luotan enemmän NASA:n kontribuutioon jo senkin takia, koska tehnyt yhteistyötä heidän kanssaan. On siis kokemusta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #63

Mitä vikaa on tanskalaisten meteorologien ylläpitämässä graafisessa esityksessä, kts. linkki, http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/file...

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #65

65. Kuvasta päätellen ei mitään, mutta millä metodilla tulos on saatu, se on oleellista.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #70

Oletan, kun en ole asiaan perehtynyt vielä, että satelliittimittauksiin perustuen jään paksuus on selvitetty.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #72

72. Oletuksia ei lasketa, mutta jos analyysit on tehty satelliiteilla, minun tietojeni mukaan, Tanskan avaruus-instituuttilla ei ole jään paksuutta analysoivia satelliitteja.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #74

Mistä tiedot ovat peräisin, kts. linkki, http://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/images/Ful...

Kts. linkki,

http://ocean.dmi.dk/models/hycom.uk.php

"We acknowledge the Ocean and Sea Ice Satellite Application Facility (OSISAF) High Latitude Processing Centre for pro ducing and making available their reprocessing data sets and derived products from the Danish Meteorological Institute (DMI) and the Norwegian Meteorological Institute (MET Norway). We would like to thank Paul Meyers and an anonymous reviewer for fruitful comments improving this manuscript and R. Mottram for language support."

http://gfzpublic.gfz-potsdam.de/pubman/item/escido...

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #75

75. Tanska todennäköisesti käyttää EUMETSAT:a. Mutta sitä käyttää myös WMO:

https://public.wmo.int/en/media/news/eumetsat-year...

Käyttäjän isoveli kuva
Tien Päältä Vastaus kommenttiin #79

Tanskan tuottamat merijään pinta-ala/konsentraatio/lämpötila/tuuli/jään virtaus-kuvat osana EUMETSAT OSI SAF ryhmää, johon kuuluvat
Tanskan, Norjan, Hollannin ja Ranskan ilmatieteenlaitokset.

http://www.osi-saf.org/?q=content/about-osi-saf

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Viime kesä oli napaseudulla "normaalia" kylmempi, lämpimämpään suuntaan kesät ei ole siellä muuttuneet 60 vuoteen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Paavo N:n ei olisi kannattanut puhua aikasarjoista, kun edes napaseudun kesistä sitä tietoa ei ole nimeksikään.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #69

69. Ehkä Paavo N:llä on tulevaisuus-tutkijana aikasarjoista olevat progressioanalyysit paremmin tiedossa, kuin mv.ekonomilla.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #71

Aikasarjoista juu, mutta napaseudun kesistä kun oli mainittu, pitäisi kai niistäkin olla tietoa.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta Vastaus kommenttiin #73

73. Kesällä napaseudun jää on tyypillisesti +/- puolet talvesta, riippuen talvesta.

Mitä Tanskaan tulee, uutisissa oli hetki sitten tieto, että sielläkin ilmastonmuutos on nousemassa vaalien ykkösteemaksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tossa saunaa lämmitellessä kuulin sivusilmällä radiosta "vastuullisen" median ilmastouskonjulistuksen. Ovat tehneet jonkun "kampanjan" ilmeisesti, pistäkää raatiot auki jos sais selkoo tarkemmin.

Juha Huusko

Tarkempaa dataa tulossa:
NEWS | August 22, 2018, https://climate.nasa.gov/news/2790/nasa-launching-...

NASA launching advanced laser to measure Earth's changing ice
Next month, NASA will launch into space the most advanced laser instrument of its kind, beginning a mission to measure – in unprecedented detail – changes in the heights of Earth’s polar ice.

NASA’s Ice, Cloud and land Elevation Satellite-2 (ICESat-2) will measure the average annual elevation change of land ice covering Greenland and Antarctica to within the width of a pencil, capturing 60,000 measurements every second.

“The new observational technologies of ICESat-2 – a top recommendation of the scientific community in NASA’s first Earth science decadal survey – will advance our knowledge of how the ice sheets of Greenland and Antarctica contribute to sea level rise,” said Michael Freilich, director of the Earth Science Division in NASA’s Science Mission Directorate.

ICESat-2 will extend and improve upon NASA's 15-year record of monitoring the change in polar ice heights, which started in 2003 with the first ICESat mission and continued in 2009 with NASA’s Operation IceBridge, an airborne research campaign that kept track of the accelerating rate of change...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset