arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Mistä media vaikenee

  • Pohjoisella pallonpuoliskolla on nyt lunta enemmän kuin aikoihin
    Pohjoisella pallonpuoliskolla on nyt lunta enemmän kuin aikoihin
  • Lumitilanne 30.1.2019
    Lumitilanne 30.1.2019
  • Auringon aktiivisuus on hiipumassa
    Auringon aktiivisuus on hiipumassa

Kerrotaan kyllä Lähi-idän kuivuudesta ja ruokakriisistä. Ajoittainen kuivuus on väistämätön ilmiö Lähi-idässä ja Afrikan sarvessa. Kuivuusjaksoihin voisi koittaa varautua, sensijaan, että toitotetaan iänikuisesta ilmastonmuutoksesta.

Entäs löytyykö mainintaa kovasta talvesta ja ennätyksellisestä lumitilanteesta pohjoisella pallonpuoliskolla. No ei media nosta tällaisia asioita esille.

Auringon aktiivisuus on ollut hiipumaan päin jo jonkun aikaa ja sillä on seurauksensa ilmastoon ja säätilaan. Tätäkään yhteyttä ei mielellään tuoda esille. Kansalaisille voisi syntyä väärä mielikuva, ettei se olisikaan hiilidioksidi, joka ohjaa ilmastonmuutoksia tällä planeetalla.

Toinen luonnollinen ilmiö on otsonikato napa-alueilla. Siitäkin on haluttu tehdä ihmisen vallassa oleva ilmiö. Sitä se ei ole. Näistäkin asioista pääsisi paremmin perille tutustumalla Oulun yliopiston tutkimuksiin auringon aktiivisuudesta ja merien käyttäytymisestä.

https://www.oulu.fi/yliopisto/node/38406

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Valtameret, nuo jättiläismäiset keskuslämmitysvaraajat ja elollisen luonnon syntysijat, ovat keränneet sellaisen lämpömäärän itseensä että niiden lämoömäärämuutokset kestävät satoja, jopa tuhansia vuosia:
”Pacific Ocean heat content during the past 10,000 years

Rosenthal, Linsley, Oppo

We show that water masses linked to North Pacific and Antarctic intermediate waters were warmer by 2.1 ± 0.4°C and 1.5 ± 0.4°C, respectively, during the middle Holocene Thermal Maximum than over the past century. Both water masses were ~0.9°C warmer during the Medieval Warm period than during the Little Ice Age and ~0.65° warmer than in recent decades. Although documented changes in global surface temperatures during the Holocene and Common era are relatively small, the concomitant changes in OHC are large.”

Ja

”Nonlinearities in patterns of long-term ocean warming
Rugenstein, Sedlacek, Knutti

The ocean dominates the planetary heat budget and takes thousands of years to equilibrate to perturbed surface conditions, yet those long time scales are poorly understood. Here we analyze the ocean response over a range of forcing levels and time scales in a climate model of intermediate complexity and in the CMIP5 model suite. We show that on century to millennia time scales the response time scales, regions of anomalous ocean heat storage, and global thermal expansion depend nonlinearly on the forcing level and surface warming.”

Koko artikkeli
Ocean Heat Content Surprises
Posted on January 14, 2019 by curryja | 268 Comments
by Judith Curry

https://judithcurry.com/2019/01/14/ocean-heat-cont...

Ja koska kuvioon liittyy epälineaarisuutta, seurauksena on matemaattista kaaosta eli ennustaminen on mahdotonta! Pidemmällä tähtäimellä voidaan vain ’ennustaa’ lämpötilan pusyvän joidenkin raja-arvojen sisällä eli ’onnen’ kauppaa on onko ensin talvi lämmin vai kylmä. Viisas varautuu molempiin, ja niin pitäisi Suomenkin

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No näin se vaan on, ja kyllä on todettava samaan hengenvetoon, että ilmasto on ollut yllättävän stabiili, minkä kyllä ymmärtää kun ottaa merten lämpökapasiteetin huomioon.

Talvet voivat olla erilaisia ja kesät, josta nyt on meilläkin kokemusta, vaihtelevat melkoisesti säiden suhteen.

Ei siis hätä ole tämän näköinen, ennemminkin voisi ajatella, että ilmasto pysyy hyvinkin tiukoissa rajoissa lämpötilan yms. suhteen.

Käyttäjän aveollila kuva
Antero Ollila

IPCC:n ja sen tiedettä kannattavien keskuudessa on suosittu aihe nostaa esiin säännöllisin väliajoin, että mm. syy 2000-luvun lämpötilapaussiin on valtameriin sitoutuneessa energiassa. Sillä on kiva spekuloida, koska jo muutaman tuhannesosan tai sadasosan asteen lämpeneminen osoittaa huimia lämpöenergiamääriä.

Kylmä tosiasia kuitenkin on, että mikään ihmisten käytössä oleva mittaustekniikka ei riitä tämän asian vahvistamiseen puoleen tahi toiseen. Tai jos joku väittää sellaisen kehittäneensä, niin kukaan ei voi palata vuoteen 1750 tai edes vuoteen 1975 kun tosiasiallisesti nykyinen lämpeneminen alkoi ja todistaa, että silloin tilanne olikin tämä. No way. Pelkkää spekulaatiota ja yksikään tällainen julkaistu tutkimus ei ole saavuttanut minkäänlaista uskottavuutta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No eipä taida kukaan pystyä mittaamaan valtamerten lämpökapasiteettia, merenpinnan nousu ei osoita mitään kiihtyvää nousua, globaali merijää kasvaa jne.

Peli on pelattu. No taitaa vielä löytyä kikka kolmosia, katsotaan nyt.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä jenkeissä paukkuvat pakkasennätykset on laitettu jo ilmastonmuutoksen piikkiin väitteellä että Arktis on lämmennyt. Sitä lämpenemistä ei löydä kyllä mistään vaan siellä on nyt ihan "normaali" lämpötila joka heiluu 1958-2002 keskiarvon huituvilla.
http://ocean.dmi.dk/arctic/plots/meanTarchive/mean...

Edit eilen CNN uutisissa kerrottiin että jenkkien kylmyys johtuu jäättömästä barentsinmerestä ja jäättömyys johtuu tietenkin ilmaston lämpenemisestä, jota siellä ei ole havaittu.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllähän noita selityksiä maailmaan mahtuu. Katsotaan nyt sitten minkälainen seuraavasta aurinkosyklistä tulee.

Barentsin meri on jäätynyt ja tuo selitys lämpimästä Arktisesta ei pidä enää tänä talvena paikkaansa.

"Prior to the winter I was telling anybody who would listen that we are living the golden era of nor’easters and I do think the warm Arctic has been at least partially responsible.  But this has not been the case this winter so far and is contributing to the snow drought in the I95 corridor."

https://www.aer.com/science-research/climate-weath...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Mistä media vaikenee
........................................

Miksi sinä vaikenet kun sinulta kysyy kenenkä kanssa "Media" on salaliitossa ja miksi, kun puhuvat koko ajan palturia ilmastonmuutoksesta?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mistä jatkuvasti revit esiin ton salaliiton?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#8
Miksi Media ja lähes 100% ilmastotutkijoista sitten valehtelevat ilmastonmuutoksesta, niin kuin Aro väittää?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #9

En tiedä kuka valehtelee ilmastonmuutoksesta joka alkoi silloin kun maapallo sai ilmaston. Mediat taas tekee sitä mistä saavat eniten rahaa, ilmastosta vain yksipuolisia uutisia levittämällä ja ilmastopaniikin lietsomisella ilmeisesti saa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #10

#10

Mediat taas tekee sitä mistä saavat eniten rahaa, ilmastosta vain yksipuolisia uutisia levittämällä ja ilmastopaniikin lietsomisella ilmeisesti saa.
.........................

Millä tavalla se tuloutuu Medialle?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset