Miten kirjeenvaihtaja kirjoittaa ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutoksesta voidaan kirjoittaa futuristisessa maailmassa, hiilidioksidia vastaan. Ihminen hengittää hiilidioksidia uloshengityksen yhteydessä. Kasvit vuorostaan käyttävät hiilidioksidia ilmakehästä mahdollistaessansa fotosynteesin. Kaikki elämä pyörii hiilidioksidin, veden ja auringon valon yhteydessä. Jotkut bakteerit kykenevät yhteyttämään ilman valoa, sitä prosessia kutsutaan kemosynteesiksi.

Ihmiset on ajettu uskomaan, että hiilidioksidi on myös kasvihuoneilmiön keskiössä (NASA, GISS, Gavin Schmidt). Toinen näkemys on, että vesi on oleellisempi ja hiilidioksidi vain aiheuttaa häiriötilanteita vedenkiertoon ilmastosysteemissä. Jälkimmäinen on uskottavampi.

No tämä on vesiplaneetta, kaikki oleellinen tapahtuu veden, hiilidioksidin ja auringon valon ansiosta. Fotosynteesistä saamme hapen ja hiilihydraatit. Elämä on kehittynyt uomiinsa ja runsaamman hiilidioksidin ansiosta ilmakehässä olemme pystyneet ruokkimaan yli 7 miljardia ihmistä maapallolla. Ei kuitenkaan ihan ilman vaurioita ympäröivään luontoon, metsäkato maailmalla, vesistöjen saastuminen meillä ja muualla, muoviroska merissä jne.

Hiilidioksidi ei kuitenkaan ole saaste. Se on edellytys elämälle, niinkuin vesi ja Aurinko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu