arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

USA valitsi luonnollisen keinon Pariisin sopimuksen sijaan

  • Luonnolliset keinot vähentää hiilidioksidia ilmakehästä
    Luonnolliset keinot vähentää hiilidioksidia ilmakehästä
  • Maapallo on ollut menossa viilempään suuntaan, teollistuminenko muutti suuntaa
    Maapallo on ollut menossa viilempään suuntaan, teollistuminenko muutti suuntaa
  • Hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä on noussut viimeiset 9000 vuotta samalla kun lämpötila on laskenut
    Hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä on noussut viimeiset 9000 vuotta samalla kun lämpötila on laskenut

Luonnolliset keinot sitoa hiilidioksidia ilmakehästä ovat enemmän amerikkalaisten mieleen kuin mitkään Pariisissa neuvotellut sopimukset. Tämän kyllä ymmärtää, kun esim. maaperään sidottu hiili on sijoitus ruuantuotantoon. Hiili sitoutuu maaperän humukseen tuhansiksi vuosiksi ja samalla maan kasvukunto ja vedenpidätyskyky kohenevat.

On melko selvä asia, että ihmiset ovat valloittaneet muilta lajeilta itselleen yhä enemmän luontoa käyttöönsä. Luonnon monimuotoisuutta on järkevää palauttaa. Pitemmän päälle jää tyhjää vetävän käteen. Amerikassa on riittänyt hyviä vehnämaita keskilännessä, kun biisonilaumat olivat laiduntaneet ja kerryttäneet humusta maaperään.

[The study shows how “natural systems can play an important role in climate change mitigation”, says Prof Sally Benson of Stanford University, who was not involved in the study.]

https://www.carbonbrief.org/us-could-meet-paris-emissions-pledge-with-na...

Luonnon monimuotoisuus on tavoiteltava asia, se ei ole mikään myöskään vaikea asia, on annettava luonnolle aikaa palautua. Itse olen nähnyt kukkasen nostavan päätään asfaltin raosta. Ei sattunut kameraa mukaan, mutta kuva tarttui muistiin. Tällä hetkellä pinnalle on noussut muoviongelma merissä, jolle pitäisi tehdä jotakin. Ajan myötä tuokin ongelma ratkeaa, lisääminen tulisi saada loppumaan.

Amerikkalaisilla on ollut niin paljon koskematonta maata, että kun on asuttu yhdessä paikassa ja saastutettu ympäristöä, pohjavettä jne. on siirrytty seuraavaan paikkaan. Tällaista mahdollisuutta ei ole Aasian tai Afrikan väkirikkailla alueilla. Niinpä asumisesta aiheutuvat saasteet on annettu jokien vietäviksi tai on jatkettu putkea kauemmas merelle. No meriin on mahtunut... Ongelma on vain tullut mikromuovin ym. muovin osalta julkisuuteen. Asioille pitää tietenkin tehdä jotakin. Olisiko jo aika kyseisten maiden itsensä puuttua asiaan. USA on lopettanut maailman polisina olemisen, mutta esimerkkinä oleminen luonnon monimuotoisuuden palauttamisen suhteen saattaisi olla paikallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset