arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Miksi keltaiset liivit

 • Haluaisitko naapureiksi 200-metrisiä teollisuusluokan tuulivoimaloita
  Haluaisitko naapureiksi 200-metrisiä teollisuusluokan tuulivoimaloita
 • Ilmastomallit olettavat suhteellisen kosteuden (RH) pysyvän vakiona
  Ilmastomallit olettavat suhteellisen kosteuden (RH) pysyvän vakiona
 • Suhteellinen kosteus, kastepiste, merten lämpötila
  Suhteellinen kosteus, kastepiste, merten lämpötila
 • Todellisuus kulkee omia latujaan, ei ilmastomallien mukaan
  Todellisuus kulkee omia latujaan, ei ilmastomallien mukaan
 • Ilmastomallien ennustukset menevät enimmäkseen pieleen
  Ilmastomallien ennustukset menevät enimmäkseen pieleen

Irlantilaisilta löytyy jo kyltti, jossa kysytään, että onko 200-metrisen teollisuusluokan tuulivoimalan pystyttäjä hyvä naapuri. No ei ole, mutta niin vaan niitä ilmestyy kaikkialle maisemaan pilaaman ihmisten ja tuotantoeläimien elämää.

Tuulivoimarakentamisen takaa luulisi löytyvän tarkkoja laskelmia, että kuinka paljon sillä on vaikutusta hiilidioksidipitoisuutta vähentävästi, tai lämpötilan nousua hillitsevästi. Tai onko sähköautoilla vaikutusta ilmastoon. Näitä laskelmia ei esitetä, koska silloin olisi helppo todistaa laskelmat vääriksi.

Ihmisille on selitetty, että hiilidioksidin lisääntyminen ilmakehässä aiheutuisi ihmisen toimista ja vähentämällä päästöjä voidaan hillitä ilmaston lämpenemistä. Tätäkään ei ole tarvinnut mitenkään todistaa laskelmilla oikeaksi. On lisäksi oletettu kaikissa ilmastomalleissa, että ilmakehän suhteellinen kosteus pysyy vakiona, kun hiilidioksidipitoisuus ilmakehässä nousee. Todellisuudessa ilmakehän suhteellinen kosteus on laskenut, mikä vie pohjaa hiilidioksidista aiheutuvalta lämpenemiseltä.

Uskottavuus lämpenemishypoteesilta hiilidioksidista johtuen on tipotiessään. Tätä asiaa voidaan peitellä vielä, tai voidaanko. Ainakin nyt on jo kyseenalaistettu kaikkea polttoaineen hinnankorotuksista lähtien. Halutaan vastauksia. Kukaan ei enää usko, että sijoittamalla euron tuulivoimaloihin saa takaisin 11 euroa säästyneinä sosiaalisina kustannuksina, mikäli tällä viitataan ihmisen kykyyn vaikuttaa ilmaston lämpenemiseen. Ilmasto lämpenee ja kylmenee pääasiassa omaan tahtiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

CO2:n ilmastoherkkyys on ilmakehän CO2-pitoisuuden tuplaantuessa laskettu olevan 1,5 - 4,5 °C välillä.

Tähän arvioon on päästy olettamalla vesihöyryn vähintään kolminkertaistettavan CO2:sta aiheutuvaa lämpenemistä. Esim. CO2:n tuplaantuessa esiteollisesta lukemasta CO2:sta aiheutuva lämpeneminen on 0,5 °C. Ja tämä kerrottuna kolmella saadaan 1,5 °C, joka on haarukan alapään lukema tästä CO2:n ilmastoherkkyysarviosta.

CO2:n ilmastoherkkyys on toisin sanoen tieteellinen ilmaisu = emme tiedä.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Maiseman pilaaminen riittää mainiosti syyksi tuulimyllyjen kieltämiseen, muitakin syitä on.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Noista muista syistä ei ole tarvinnut välittää, kun tuulivoimaan liittyvä tutkimus on monopoliasemassa, vain haittoja peittelevä tutkimus saa rahoitusta.

Ruotsissa porotutkija onnistui tuomaan tuulivoimaloista poroelinkeinolle aiheutuvia haittoja esille, sillä seurauksella, että tutkimuksen rahoitus lopetettiin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kattelin tossa planeettamme maa sarjaa ja siinä kerrottiin että ilmaston happipitoisuus on vakio 20.95% joka ei muutu yhtään mihinkään. Kertoivat myös että se on täysin mysteeri miten maapallo saa sen pitoisuuden pidettyä tuossa ihan koko ajan. Vaikka ihmisten määrä lisääntyy koko ajan ja kaikenlainen polttaminen joka kuluttaa happea on lisääntynyt niin happipitoisuus pysyy silti täysin vakiona.
Pokkana kuitenkin kerrotaan että co2 kaasusta tiedetään ihan kaikki vaikka kukaan ei ole pystynyt kuitenkaan todistamaan sen vaikutuksia ilmaston lämpötilaan.

p.s. Joku arvasi että 2060 on musta joulu ja sitä sitten toitotettiin lähes joka tuutista täytenä faktana :) . Ja tottakait se on mahdollista kun musta joulukin kuuluu n.s. normaaliin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Totta, tuota asiaa pitäisi kysyä poliitikoilta. Jospa sieltä löytyisi ns. settled science taustalta;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset