Kohtuullisuuteen panostaminen tuo tulosta säännöllisissä ilmastoneuvotteluissa

USAn hallinto vetoaa nyt puutteelliseen lämpötiladataan, joka puolestaan vääristää hiilidioksidin oletettua osuutta ns. kasvihuoneilmiössä. Sen lämmittävää vaikutusta on liioiteltu ilmastomallinnuksissa. Joten tulevaisuuteen tähtäävät ilmastomallit antavat myös tämän takia välttämättä väärää informaatiota.

https://thsresearch.files.wordpress.com/2017/05/ef-gast-data-research-re…

”The conclusive findings of this research are that the three GAST data sets are not a valid representation of reality. In fact, the magnitude of their historical data adjustments, that removed their cyclical temperature patterns, are totally inconsistent with published and credible U.S. and other temperature data. Thus, it is impossible to conclude from the three published GAST data sets that recent years have been the warmest ever –despite current claims of record setting warming.”

”Finally, since GAST data set validity is a necessary condition for EPA’s GHG/CO2 Endangerment Finding, it too is invalidated by these research findings.”

Suomen asenteeseen tällaisella tutkimuksella ei tietenkään vaikuteta. Suomessa on vakiintunut usko ilmastovakioinnin tarpeeseen. Valtiovalta toimillaan edistää teollisuuden ja kansalaisten valintoja siirtymisessä vähähiilisempään taloudenpitoon. Samoin tekee Donald Trumpin johtama USA.

Huomioitava on, että meidänkin ennustukset tulevaisuuteen perustuvat tähän samaan dataan lämpötilojen ja mallinnusten osalta, jota nyt tutkimuksen kritiikki riepottelee. Ei siis toisaalta tarvitse lainkaan kummeksua Trumpin hallinnon suhtautumista Pariisin ilmastosopimukseen. Enemmänkin on paikallaan kysyä, kuten Trumpin hallinto kysyy, että kuka sen kaiken maksaa.

Pariisin keltaliivimellakat ja yleinen kapinointi on jo tuonut esiin sen epäilyn, että yhteiskuntien vähäosaiset joutuvat maksumiehen rooliin, ja nimenomaan rikkaissa maissa, kuten Ranskassa. Trump halusi nyt välttyä näiltä ikäviltä asioilta, siitä häntä tuskin moititaan. Ja nyt näyttää siltä, että USA tekee kaikista eniten ilmaston vakioinnin eteen, päästövähennyksiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu