arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

YK ja hallitustenvälinen ilmastopaneeli estävät maapallon lämpenemistä

  • Aurinkon lyhytaaltoinen säteily lämmittää maapalloa
    Aurinkon lyhytaaltoinen säteily lämmittää maapalloa
  • Pitkäaaltoinen säteily lämmittää maapalloa
    Pitkäaaltoinen säteily lämmittää maapalloa

YK:n alainen ilmastopaneeli saanee julistettua voimaan viimeisimmän erikoisraporttinsa maapallon kasvihuonekaasujen lämmittävästä vaikutuksesta. Kasvihuonekaasujen päästöjä pitää vähentää. Katowicen kokouksen tarkoituksena on sopia yhtenäisestä mittauskäytännöstä, josta viimehetken neuvotteluja käydään vielä viikonloppuna.

Maapallon lämpeneminen on nyt kuitenkin pysähtynyt, El Niñon vaikutuksesta lämpötila hetkellisesti nousee ja perättäisten La Niña -ilmiöiden jälkeen laskee jälleen.

Kasvihuonekaasujen määrä ilmakehässä on nyt kuitenkin noussut vielä. Ja Katowicen julkilausuman tarkoituksena on nyt päästä tarkempaan seurantaan ja maakohtaiseen raportointiin niiden osalta.

Saadaanko lämpeneminen rajattua 1,5 °C:seen esiteollisesta ajasta laskettuna.

Toisaalta kiinnostus aurinkoa kohtaan on herännyt. Auringon vaikutuksen on katsottu olevan niin vähäistä, ettei siitä ole käytännössä tarvinnut välittää. Auringon säteilyn mittauksia on tehty liian lyhyen aikaa ja kaikkien mekanismien vaikutusta ei vielä tunneta riittävästi. Asiaa täytyy tutkia vielä lisää, muistutetaan.

"Compared to other stars, our Sun is a remarkably steady source of light and heat, but its output does vary."

https://eos.org/project-updates/better-data-for-modeling-the-suns-influe...

"The role of solar variability in recent global warming is not just a bone of contention; it is also a question of overriding importance for the scientific understanding of our Sun and of climate change."

"Kiistakapula = bone of contention"

Kiistakapulana auringon roolia ei voitane enää kovin kauan aikaa pitää. Mittaustuloksia auringon säteilyvaikutuksesta on kertynyt vuodesta 1978 lähtien. Auringon säteilyn spektriä on mitattu avaruudesta käsin ja aikaisemmin maasta käsin. Maasta käsin mitatut spektrivaihtelut eivät ole olleet kaikilta osin luotettavia. Myös UV-säteilyn vaikutusta stratosfäärissä on opittu ymmärtämään ja sen heijastusvaikutusta maanpinnan lämpenemiseen niinikään on alettu ymmärtämään. Magneettikentän vaikutusten muutoksilla on huomattavan suurtakin vaikutusta maapallon lämpenemiseen, josta tietoa nyt alkaa olemaan jo riittävästi.

Auringon vaikutusta on tähän asti pyritty kuvaamaan suuripiirteisesti. On esimerkiksi laskettu auringon vaikutuksen olleen 5 °C jääkauden jälkeen, joten sen vaikutus on sadassa vuodessa 0,05 °C. Toisaalta oli osoitettu, että kasvihuonekaasujen vaikutus on 50 vuoden aikana vaikuttanut 0,7 °C, eli 100 vuodessa 1,4 °C. Ja kun laskelman vielä mielellään esittäjäksi saadaan astrofyysikko, niin eikö peli ole tällä selvä. Auringon vaikutus on mitätön kasvihuonekaasuihin verrattuna. Pimeiden selityksien uskottavuutta on pyritty lisäämään asiantuntijana esiintyvän toimesta. Hyvinhän se on purrut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Martti Nurmi

Käsittääkseni Kiina ei ollut kiinnostunut seuraajista, eli tuleeko ns. nahkapäätös?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä aurinkotutkimukseen tulee, niin Oulun yliopistosta ja Aalto-yliopistosta löytyy huippuosaamista tällä alalla.

https://blogs.helsinki.fi/sfs-70/2017/12/08/kalevi...

http://www.spaceclimate.fi/resolve/

Oulun yliopisto tiedottaa jo yli kolmen vuoden takaa:

https://www.epressi.com/tiedotteet/ymparisto-ja-lu...

Odotan suurella mielenkiinnolla Parker-aurinkoluotaimen mittaustuloksia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Parker-aurinkoluotain

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Astrofyysikot ja aurinkotutkijat on poistettu YK:n hallitustenvälisen ilmastopaneelin (IPCC) asiantuntijoista ja raporttien kirjoittamisesta.

Paitsi astrofysiikan tohtori ja ilmastotutkija Judith Lean, joka aikaisemmin ilmestyneeseen raporttiin otettin näön vuoksi mukaan. "Pojat" ja ympäristöjärjestöjen (kuten Greenpeace) raportin kirjoittajat jyräsivät Judithin tutkimukset ja pakottivat hänet olemaan "samaa mieltä itsensä kanssa". Siis sen mitä he halusivat tulevan julkisuuteen,

Tänä päivänä, Auringon vaikutus ei ole IPCC:n agendalla. Paitsi siten, että sen vaikutus ilmastoon ei ole merkittävä (poliitikot ja ilmastouskovaiset eivät tästä välitä tuon taivaallista saati sitten maallista!).

Laitan tähän asiaan liittyvän kommentin vajaa 10 vuotta sitten:

tapiosimonen
19.3.2009 08:39
Avoimen tiedonvälityksen aamunkoitto?

Ilmatieteen laitos kertoo toimittajille, miten heidän tulee "informoida" kansalaisia "ilmastonmuutoksesta".

Ilmatieteen laitoksen toimittajille suunnattu ”ilmastonmuutoskurssi”.

Kurssin sisällön kritiikki:

On ymmärrettävää, että Ilmatieteen laitoksella kerrataan vanhaa (viime vuosisadan lämpenemistä ja hiilidioksidipitoisuuden samanaikaista nousua), koska se sopii heidän (ja mestarinsa IPCC:n) “jatkuvasti kiihtyvään ilmaston lämpenemiseen.” Olisi kuitenkin “herättävä tälle vuosisadalle”, sillä viimeisten lähes kymmenen vuoden aikana globaali keskimääräinen lämpötila ei ole lainkaan noussut (itse asiassa sekä pintalämmöt ja troposfäärin satelliittimittaukset näyttävät negatiivista trendiä).

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö tulevaisuudessa voisi lämpötilat (uudelleen) ruveta nousemaan. Sen osoittavat vain ja ainoastaan tulevat lämpötilojen mittaukset, eivät ilmastomallit tai vakuuttelut siitä, että lämpeneminen “joka tapauksessa” tulee jatkumaan. Eikö kansalaisilla (myös medialla) olisi oikeus kuulla totuus nykytilanteesta?

Aurinkotutkijoiden ”kaapista tuleminen” (mukana tietysti tälle foorumille lähettämäni Scafetta tiimin uudet tutkimustulokset!). Tämä siis 18.3.2009.

Avoimeen tiedonvälitykseen?

Tiede-lehdestä napattu postaus:

18.3.2009 on jonkinasteinen merkkipaalu Suomen median harjoittamassa ilmastonmuutostiedotuksessa. Ensimmäisen kerran suurelle yleisölle kerrotaan että auringon aktiviteetin muutos saattaa vaikuttaa merkittävästi ilmastoon.

Tiedotuksessa on nähtävissä henkinen valmistelu koko pölhöpopulistisen ilmastonmuutosliikkeen alasajoon. Näyttää siltä, että esim. Venäjän tiedeakatemian aurinkotutkijat olivat oikeassa - käänne on tapahtumassa.

Toisaalta hehän ovat jo päässeet tavoitteeseensa - Valkoiseen Taloon on saatu ilmastonmuutokseen uskova presidentti, Kioto tms. variaatio teollisuuden ja elinkeinoelämän kontrolloimiseksi varmistettu ja ennen kaikkea - kyseinen papisto itse on päässyt hyväpalkkaisiin ilmastonmuutosbyrokraatin hommiin.

Olisimmeko (oma kommentti) vihdoin vapautumassa ,entisen Neuvostoliiton harjoittamasta, lehdistön sensuurista ja ”yhden totuuden” julistamisesta? Ilmatieteen laitos sitä ei tee, mutta medialla on mahdollisuus se tehdä ja jakaa kansalaisille oikeaa tietoa ilmastonmuutoksesta. Pelkällä pelottelulla ja IPCC:n (epävarmoihin) ilmastomalleihin perustuvilla arvioilla tapahtuva ”rummutus” ei täytä länsimaisen median avoimuuden periaatetta.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53724-aurinko-toi...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ilmastonmuutosuskovaisten puuhailua voi verrata hölmöläistarinaan, kun ikkunat taloon jäivät tekemättä ja alettiin kantamaan säkillä valoa taloon. Säkinkantajia tuntuu riittävän.
Mitä Aurinkoon tulee, niin tähtitieteilijät ovat todenneet, että aktiivisuusvaiheessa jopa Auringon halkaisija vähän kasvaa.

Hiljaista on pilkkujen ja aurinkotuulen osalta, kuten SOHON sivu osoittaa. Tämä viittaa kovaan talveen pohjoisilla latitudeilla.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen Vastaus kommenttiin #9

Vastaus (#9)"Ilmastonmuutosuskovaisten puuhailua voi verrata hölmöläistarinaan"

Näin se valitettavasti menee. Kun lobbausjärjestö (YK IPCC) ja NWO (uusi maailman järjestys) puhuvat samaa kieltä, me tavalliset kansalaiset olemme, lievästi sanottuna kusessa.

Olen noin 20 vuoden aikana kirjoittanut tästä useisiin medioihin, en voi muuta,kun en ole "eliittiin" kuuluva persoona.

Kuitenkin, eiköhän vielä taistella avoimen tiedonannon puolesta!

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No päästöjä syntyy kun energiaa jalostetaan. Tulee muutos ja päästöt energian muutoksella jatkuvat. Energialla tehään työ ja muutos ja siitä tulee päästöt. Auringon energia kennossa jalostetaan sähköksi ja sähkön osuus on nyt päästöistä 24%,

Martti Nurmi

Kehitysmaat toivovat rikkaampien maiden tuovan selkeämmin esille, miten taistelu ilmastonmuutosta vastaan rahoitetaan.

Ne haluaisivat rikkaampien maiden lahjoittavan rahaa auttaakseen heikompia maita pärjäämään ilmastonmuutoksen vaikutusten kanssa.

Erityisen kiintoisaa, mitkä ovatkaan ”kehitysmaita”. Samalla pyydetään korruptiolle altista rahaa.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Siis jos energiaa tarvittaišiin vähemmän muutokseen, niin päästötkin putoisi.Koska energialla tehään muutos ja päästöt. Fuušioenergiaa kyllä kehitetään, USA.

Mutta auringosta saadaan fuusioenergiaa ja sillä tehään energialla muutos ja työ ja tulee päästöt.Kasvitkin muuttavat auringon fuuioenergian kemialliseen energiaan eli tulee muutos ja päästöt samalla.Jos energian käyttöä alennetaan, alenee muutokset ja päästöt eli tilalle pitäisi saada vettä ja fuusioenergiaa. No vettä kyllä on. Vai?

No on kyllä vesivoimaa, tuulta, aurinko,ydinvoimaa

Aurinkokennojen hiilijalanjälki on vain murto-osa fossiilisten hiilijalasta, mutta kennojen valmistuksen hiilijalanjälki oisi 21g Co2/kWh , sitten kennot pitää kuljettaa(Amerikan erään yrityksen mukaan)

Matti Simonaho

"YK ja hallitustenvälinen ilmastopaneeli estävät maapallon lämpenemistä"

Jaa notta panneelilla yrittävät estää kevvään, kesän, syksyn tai talaven tuloa? Raksamies tietää milijoonien ilimastonmuutosten tietojen ja kokemusten perusteela ettei onnistu. Panneelilla estetaaän eri sääilimiöitten vaikutus, ei sääilmiöitten tuloa. :)

Matti Simonaho

"kasvihuonekaasujen vaikutus on 50 vuoden aikana vaikuttanut 0,7 °C, eli 100 vuodessa 1,4 °C."

Saapa nähdä merkitseekö tuo 1.4 °C sitä, että eri luonnonvoimien (meri-, ilma- ja maavoimien) tuhovoima on lisääntynyt 1.4.

Matti Simonaho

"Toisaalta kiinnostus aurinkoa kohtaan on herännyt. Auringon vaikutuksen on katsottu olevan niin vähäistä, ettei siitä ole käytännössä tarvinnut välittää. Auringon säteilyn mittauksia on tehty liian lyhyen aikaa ja kaikkien mekanismien vaikutusta ei vielä tunneta riittävästi. Asiaa täytyy tutkia vielä lisää, muistutetaan.""

Tunnetusti Aurinko voi "röyhtäistä" kaikkine seuraamuksineen kuten esimerkiksi mitä Auringon tuottama EMP voi aiheuttaa Maailmassa. Luin erään n k skenarion ilmastonmuutoksesta jossa konflikteja ihmisten välillä aiheuttaa m m puhtaan veden puute. Voi se olla niinkin että ei aiheuta - ainakaan laajamittaisia sellaisia - kun ihmisiä on vähemmän.

Matti Simonaho

Ilmastonmuutos lopettaa globalisoitumisen ja monikulttuurilisuuden y m v. Tärkeimmäksi muuttuvat yksittäisen Kansan selviäminen siellä missä on niillä evällä mitä on (Kansallinen kieli, tietotaito, perinteet ja tavat, kulttuuri +). Että on valmius omavaraisuuteen ja riippumattomuuteen muista pahimman sattuessa, kai on hyvä asia; Tuskin Maailmantalouden romahtaminen vaikuttaa jossain Etelä-Amerikan viidakossa asuvaan heimoon kovinkaan paljoa. :)

Asiaan liittyen : https://www.youtube.com/watch?v=lLjW6W-AFo4

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset