arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Puhdas hiili - erittäin puhdas hiili

  • Outi Honkatukia, Suomen ilmastoasioiden pääneuvottelija Puolan Katowicessa
    Outi Honkatukia, Suomen ilmastoasioiden pääneuvottelija Puolan Katowicessa

[Ilmastonmuutos puhuttaa ja ahdistaa enemmän kuin koskaan. Silti Suomen ilmastoasioiden pääneuvottelija Outi Honkatukia löytää toivoa asioiden kehittymisestä... Siksi ilmastokokouksista on tullut "maailman suurimpia ilmastomessuja". Honkatukian mukaan ne alkavat kärsiä olympialaissyndroomasta. Ls24]

Amerikassa presidentin tiedeneuvonantaja William Happer puhuu videolla ilmastohysteriasta, jota tulisi rauhoitella "sininauhajoukkueen" avulla.

https://m.

"Seuraavassa ilmastokokouksessa, joulukuussa Puolan Katowicessa, pitäisi vihdoin päättää Pariisin sopimuksen pelisäännöistä. Siitä, miten päästövähennyksiä mitataan, seurataan ja verrataan."

Happer luennoitsijana näkee tulevaisuuden valoisana, Princetonin opiskelijoissa on lahjakasta ainesta. Myös Honkatukian mielestä ympäristökasvatuksella on iso rooli siinä, millainen maailma tulevaisuudessa on."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Niinku että tässä tulevassa ilmastomessussa ihmetellään mitä pariisissa on olevinaan sovittu tai sitä mitä ei sovittu. Kiinnostavaa on nähdä miten varsinkin Kiinan, Intian ja myös Saksan päästövähennyksiä piilo, eiku mitataan.
Tähänkin ilmastomessuun lentävät koneet tuottaa hiilaria moninkertaisen määrän tämän maan yksityisautoiluun verrattuna. Ai niin eihän se haittaa kun knuppia kohti kulutus on niin pieni.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiina ja Intia lisäävät eniten päästöjä, niillä on merkitystä.

Saksa piilottelee ja viherpesee päästöjään tuulivoimalla, varsinainen energia tuotetaan kuitenkin hiilellä.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Ilmastonmuutoshysteriaa eli tarkemmin määriteltynä, kasvihuonehysteriaa olisi todellakin syytä rauhoitella.

Suomessa sitä on yritetty tehdä jo 30 vuotta:

https://ilmasto.wordpress.com/2018/12/01/ilmastosk...

"Punavihreänauha" porukka eli media (Hesari, Yle ym.)kuitenkin tekee parhaansa hysterian lietsomiseksi, joten kova on homma rauhoittelijoilla.

Noilla ilmastomessuilla sitten keksitään isolla porukalla, miten median on asiaa markkinoitava yhteiselle kansalle (rahvaalle), Ja ohjeita tulee myös aiheesta mitään ymmärtämättömille poliittisille päättäjille.

Rahvaasta poiketen globaali ylimystö ja NWO-globalistit elelevät ihan omaa elämäänsä Bilderberg-kokouksissa.

Muuten, vuoden 2010 Bilderberg kokouksen agendalla oli ilmaston viileneminen (global cooling)!

Googlatkaa vaikka "bilderberg global cooling", niin saatte kivaa luettavaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saako Happer puhuttua järkeä luennoillaan, jää tietenkin nähtäväksi.

Paha virhe oli päästää tällaista syöttötariffilakia menemään läpi eduskunnassa. Nyt on rahaa pseudotutkimuksiin yms. Happer yrittää nyt ajaa alas tätä liian suureksi paisunutta organisaatiota, joka on tuottanut "väärää" tiedettä science ja nature mafian avustuksella, josta sitten media ja päättäjät ammentavat osansa.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Järkevää puhetta videossa, kiitos linkistä!
"Climate Delusion" verrattavissa biologin Dr. Richard Dawkinsin "God Delusion" teoksessa esittämiin argumentteihin ihmisen aivotoiminnan harhoihin.
Kaaosteoria toimii sekä ilmastossa että ihmisen aivoissa, kuten prof Brian Sapolsky "Behave" teoksessaan kirjoittaa. John Gleich kartoitti jo 1980-luvulla kaaosteorian historian yleisölle tarkoitetussa "Chaos" -kirjassaan. Taisi olla ensimmäisenä ilmastotieteilijä, joka havaitsi että pidempiaikaisten sääennustusten laatiminen on sula mahdottomuus epälineearisten differentiaaliyhtälöiden vuoksi.

Miten tietokonemallit, joissa pitäisi ottaa huomioon kymmenet/sadat jopa tuntemattomat epälineaariset dynaamiset yhtälöt, voivat 'ennustaa' kymmenien vuosien päähän? Puhumattakaan yhtälöiden alkuarvojen epämääräisyydestä.
Ei vaakuta meikäläistä, dynaamisuus ilmastossa merkitsee elämää, staattisuus ilmastossa ja ihmisen ruumiissa kuolemaa ...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Juu, luulen, että nämä kaksi sanaa dynaamisuus ja staattisuus ovat ilmastonmuutoksen osalta keskeisessä asemassa.

Ilmastonmuutoksen osalta kyse on enemmän ei parametrisoitavissa olevista muuttujista.

Dynaamisuus näkyy jo maapallon vihertymisenä, miten esim. tämä on syötetty ilmastomalleihin alkuarvona.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Videossa hiiliyhtiöiden juoksupoika valehtelee meille päin naamaa. Nähtävästi Aro edelleen jaksaa tätä huuhaata kaivaa esille.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Princetonin professori puhui asiaa, luulen, että tämä huomataan täälläkin kyllä aikanaan, tai on jo huomattu. Kts. linkki, "Tuore Suomen metsäinventaario osoittaa puiden kasvun kiihtyneen enemmän kuin olemme tienneet."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005917064.html

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Se on ihan turhaa pullikoida hiilestä ja ilmastonmuutoksesta, hiili-juna meni jo. Hiilen käyttö sen kaikissa muodoissaan absorboi ir-säteilyä, maailmanlaajuisen väestönkasvun seurauksena. Jos 15000 tutkijaa näin tulkitsee, siihen on syytä varautua. Varautuminen ei tarkoita pelkästään vuoteen 2050 mennessä, vaan vuoteen 3050 tai 5050. Vain Suomen oloihin takertuminen, on näpertelyä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Entä miten on pystytty ruokkimaan maailman väestö, kuinka on selitettävissä metsien lisäkasvu.

Kyllä ilmakehän lisääntyneellä hiilidioksidilla on ollut osuutta tuohon lisääntyneeseen kasvuun ja maapallon vihertymiseen.

Princetonin yliopiston fysiikan professori kertoo vain asioita niinkuin ne ovat. Satujen kertojille koittaa nyt kovempia aikoja, John Christy tuottaa luotettavaa satelliitteihin perustuvaa tietoa, hän saa jatkaa.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Yksi prof. ja yksi havainto-tutkija sanovat miten asiat ovat. Ristikäämme kätemme ja sanokaamme yhdessä, halleluja ja amen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Satelliittimittauksetko maapallon vihertymisestä ei pidä paikkaansa?

Metsäinventaari tehtiin 12. kerran Suomessa kehitetyllä tiedolla.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Viittaan ennemminkin kognitioon, ajatteluun. Ei tekniikassa ole mitään ihmeellistä. Eli toistan. Yksi prof. ja yksi havainto-tutkija sanovat, miten asiat ovat. Ristikäämme siis kätemme ja sanokaamme yhdessä, halleluja ja amen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Maapallo vihertyy ja tutkijat ympäri maapallon todistavat lisääntyneistä viljasadoista ilmakehän lisääntyneen hiilidioksidin ansiosta muun muassa.

Ottaisitko nyt kiinalaisen riisiannoksesta puolet pois ja sanoisit, että toinen puoli on ilmakehän lisääntyneen CO2:n takia vähennettävä riisikupista, koska satelliittimittaukset ja ajattelumme eivät täsmää.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Hyvä havainto: Ilmastouskovaiset (hiilidioksidimörköä pelätessään) haluavat puolittaa kiinalaisten riisikupin!

Hesarin toimittajat puolestaan haluavat poistaa 90 prosenttia liharuoasta valkoisen heteromiehen lautaselta.

Hiilihörhöt taas haluavat kieltää Helsingiltä, ulkomailla paljon kiitosta saaneen, sähkön ja lämmön tuotannon.

Pukkaisivat kattilaan bioenergiaa (puita avohakkuilla), ymmärtämättä, että puun poltosta muodostuu suunnilleen sama määrä hiilidioksidia kuin kivihiilestäkin. Ilmastohörhöjen mukaan Helenin bioenergialaitosten ympäristöön ilmestyy taivaasta yhtäkkiä sama määrä OCO:ta nielevää puustoa.

Esimerkki Afrikasta: Kun poltetaan kuivatettua lantaa, siitä
muodostunut hiilidioksidi ei muutu takaisin paskaksi!

Nollasumma pelillä leikkiminen on kansalaisten ja poliitikkojen kusetusta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

Kyllä, Princetonin professori haluaisi puuttua nyt tähän asiaan.

Ilmansaasteet eivät ole sama asia kuin hiilidioksidipäästöt.

Hiilidioksidi on viherryttänyt maailmaa kahdella USAn kokoisella alueella. Tätä ei voi kukaan kieltää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #16

"Pukkaisivat kattilaan bioenergiaa (puita avohakkuilla), ymmärtämättä, että puun poltosta muodostuu suunnilleen sama määrä hiilidioksidia kuin kivihiilestäkin."

Puun polttaminen ei lisää kiertoon "uutta" hiiltä vaan on samaa hiilen nopeassa kierrossa olevaa hiiltä mikä sitoutuu vuosikymmeniksi.

Kivihiilen poltto sen sijaan lisää kiertoon hiiltä mikä on sitoutunut parin sadan miljoonan vuoden ajan.

"Ilmastohörhöjen mukaan Helenin bioenergialaitosten ympäristöön ilmestyy taivaasta yhtäkkiä sama määrä OCO:ta nielevää puustoa."

Puiden kasvamisessa menee vuosikymmeniä, mutta ne ottavat hiilen ilmakehästä.

Olennainen juttu on se, että siihen hiilen kiertoon ei lisätä hiiltä kaivelemalla tai porailemalla jotain mikä on sitoutunut miljoonien vuosien aikana pois kierrosta.

"Esimerkki Afrikasta: Kun poltetaan kuivatettua lantaa, siitä
muodostunut hiilidioksidi ei muutu takaisin paskaksi! "

Kyllä muuttuu. Ensiksi kasvaa ruohokasveja joita syötetään lehmille, lehmät kasvaa ja ne paskovat.

Se on vielä samassa kierrossa se hiili, ettei tuoda kallioperästä jotain mikä on poissa tässä hiilen nopeammassa kierrossa.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kuten tuolla jo aiemmin mainitsin, hiili-juna meni jo. Muilta osin asian osaton sosiaalinen media, -joka ei edelleenkään tee tiedettä,- voi esittää vain mielipiteitä, spekulaatioita ja retoriikkaa.

http://hannusinivirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Yle uutisoi tämän maan puuston kasvanneen enemmän kuin on luultu. Aika vekkulia uutisessa oli se että ei manittu sanallakaan että se kasvu on lisääntyneen co2 pitoisuuden ansiota mutta epäiltiin että syynä on ilmastonmuutos. Tolleen yritettiin positiivisesta uutisesta väkisin vääntää negatiivinen uutinen koska ilmastonmuutos.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä on nihkeätä, ei voida tunnustaa tosiasioita. No jotkut voivat.

"Both urban and rural trees across all the climate zones studied have exhibited significantly accelerated growth in recent decades."

„In this context, in addition to global warming, fertilization effects due to the rising atmospheric CO2 concentration and increased nitrogen depositions are discussed as potential driving forces.“

https://www.tum.de/en/about-tum/news/press-release...

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Auringon toiminta on kaoottista ts. epälineaarista. Dynaaminen kaottisuus ei tarkoita satunnaisuutta, vaan determinismiä eli laskettavissa olevia arvoja tulevaisuudessa. Ongelma on vain siinä ettei maapallon ilmaston yhtälöitä pystytä (koskaan ) selvittämään kiitos auringon kaoottisuuden + maapallon sisäisten seikkojen (pyörimisliike, rataliike, tulivuoret, ihmisen toiminta jne).

Dynaamisilla järjestelmillä on helkelliset attraktiopisteensä, jos alkuarvot ovat sopivat, Tätä selvitteli meteorologi Edward Lorentz viime vuosisadalla, ns Lorentzin attraktiopisteet,
Säätila saattaa muutaman kerran vuodessa jäädä attraktipisteeseen (korkeapaine), mutta onneksi auringon dynaaminen toiminta defibrallisoi sykkeen taas päälle.

Ei ilmastonmuutosta voi pysäyttää kuin pariksi viikoksi, aurinko käynnistää pulssin uudelleen...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Suurin ongelma tässä ilmastohulabaloossa taitaa kuitenkin olla että se lämpenemisjuna meni jo aikoja sitten. Nyt ihan kaikki tarmo menee sen tosiasian piilottelemiseen kehittelemällä mitä mielenvikaisimpia teorioita ja niiden pohjalta mallinnuksia jotka on kuitenkin kaikki metsäkukkia. Toivottavasti lämpötilat ei kuitenkaan ala laskemaan vaan pysyisi edes nykyisessä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Totta, no eipä ne lämpötilat lähteneet hirvittävään nousuunkaan, joten tuskin romahtavat hetkessä. Maapallolla on sisäinen termostaatti.

Mutta voi hyvin olla, että tippuu...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset