arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Satiiri tyylilajina on sopiva uskomustieteitä ruotimaan

  • On jo käynyt selväksi kaikille, ettei ne jäät niin vaan sulanneet
    On jo käynyt selväksi kaikille, ettei ne jäät niin vaan sulanneet

Uskomustieteiden parissa joutuu miettimään, että kannattaako niihin sekaantua lainkaan. Hesari toi pääkirjoituksessa esille tuulivoiman kannattavuuskehityksen verrattuna konventionaalisiin tapoihin tuottaa sähköä. Kirjoitus oli vankka kannanotto tuulivoiman puolesta. Nyt ei kerrottu tuulivoiman pelastavan maailmaa, mutta ei tuotu myöskään tuulivoimasta aiheutuvia haittoja esille lainkaan. Vain kannattavuudesta oli pääkirjoituksen sanoma, ja että päästään fossiilisista eroon, jotka saastuttavat ja sen takia pitää niiden hintaa nostaa, jotta saadaan tuulivoima kannattamaan.

Tämä kai se sanoma oli...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

"Vain kannattavuudesta oli pääkirjoituksen sanoma, ja että päästään fossiilisista eroon, jotka saastuttavat ja sen takia pitää niiden hintaa nostaa, jotta saadaan tuulivoima kannattamaan."

Esimerkiksi Helsingin Energian kivihiilivoimalat eivät saastuta, kun savukaasut on varsinaisista saasteista puhdistettu. Hiilidioksidi ei ole saaste.

Kuten muistan Eija-Riitta Korholan jo sanoneen, fossiilisia polttoaineista on syytä luopua vasta sitä mukaan, kun sen käyttöön liittyvä kilpailukyky niin edellyttää.

Poliitikot tulevat vielä ymmärtämään, että mitään näyttoä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle lämpenemiselle ei ole olemassa. On vain IPCC:n omaksumiin ilmastomallilaskelmiin perustuva hypoteesi, jolle näyttöä todellisuudesta ei ole pystytty osoittamaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näinhän se menee. No Helsingin voimalaitos suljetaan ensimmäisenä.

Suomi haluaa näyttää esimerkkiä maailmalle.

Varmaankin sitten Helsingin kaupunki pystyttää armeijalta Helsingin edustalla vapautuneet saaret täyteen tuulivoimaloita, mitä nyt vähän saarten rikas ja monimuotoinen luonto siitä kärsii. Merinisäkkäät saavat siirtyä kauemmas, ihmisiä niillä saarilla ei ole. Se vain, että lähemmäksi 10 km rannikon asutusta... No mutta kaupungin melu peittää alleen tuulivoimaloista mahdollisesti aiheutuvaa matalataajuista melua, ettei hätää siinä suhteessa olisi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä. Triplataan säkön hinta ja katso, tuulivoima on tuottoisaa.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Samaan aikaan uutinen Hesarissa kertoi, että tuulivoimaloiden rakentaminen pysähtyi kuin seinään kun tukien tulevaisuus oli epäselvä. No nyt on tullut uusi päätös, joka jatkaa tukia ja rakentaminen voi taas alkaa ;)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Melko hupaisaa.

Nyt kun se onkin mukamas ollut vain rahasta kiinni, ja kun se puoli on nyt korjattu, voidaankin nyt niiden pystyttämistä jatkaa.

Kuinkas onkaan unohtunut jo kaikki muu keskustelu tuulivoimaloiden ympärillä;)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Tämä on Hesarilta kai sitä "vastuullista journalismia".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, näin vastuutonta journalismia tuskin löytää muualta.

Intiassa pystytetään paljon tuulivoimaloita, mutta tuodaan esille myös niiden ekologista haittapuolta, http://www.energie-mensch-natur.de/images/2018-win...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset