arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomestako sähköntoimittaja EU:n sisämarkkinoille

  • Hiiltä peltoon - ilmastoteko?
    Hiiltä peltoon - ilmastoteko?

Tuulivoimaa ja ydinvoimaa lisää sanoo ministeri Mykkänen. Tuulivoima on tullut 24 kuukaudessa kannattavaksi. Länsi-Suomen yleisöosaston kirjoittaja selvitti, että mistä voisi olla kyse. Kts. linkki.

"Eurostatin tilasto kWh:n hinnoista eri maissa osoitti suomalaisen sähkön olevan halpaa. Esimerkiksi tuulivoimasta tunnetuissa maissa kuten Saksa, Tanska ja Belgia kotitalouksille myydyn sähkön hinta oli lähes kaksinkertainen Suomen hintoihin verrattuna."

https://ls24.fi/artikkelit/miten-tuulivoima-ala-on-kehittynyt

"Kun toimijana on kansainvälinen suuryritys, niin voimme kysyä - mitä tästä jää suomalaisille?"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuinkahan mahtaa olla, loppuuko tuulivoiman subventoiminen tämän yht`äkkisen puskista pompsahtaneen kannattavuuden myötä ?

Janne Salonen kirjoitti taannoin aiheesta jutun, jota lukiessaan voi miettiä, kenelle muulle, kuin Kepun Pekkariselle ne hölmölän jakelemat hyödyt jatkossa menevät.

https://www.talouselama.fi/uutiset/tuulivoiman-tuk...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvä kommentti.

Nyt on vain vaihdettu hevosta nuorempaan veturiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Uusi tuulivoimatuki huutokaupataan tämän päälle nyt marras-joulukuussa, hinta lienee joitain satoja miljoonia. Samaan aikaan kun tuulivoimateollisuus ja mm- Mykkänen riemuitsevat miten tuulivoimaloita rakennetaan ensi vuonna ilman tukea.

Tukihuutokaupan säännöissä sanotaan että tukea ei voi saada hanke joka rakennettaisiin myös ilman tukea. Eli tuemme vain kannattamattomia ja huonosti tuottavia hankkeita kun samaan aikaan (väitetysti) viereen rakennetaan kannattavia hankkeita markinaehtoisesti.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Selvästi uusi rynnäkkö käynnissä.

Jopa Suomen sähköisin paikkakunta, Eurajoen kunta ottaa uudelleen käsittelyyn kerran jo tyrmätyn tuulivoimahankkeen, jonka enemmistö kirkkaasti äänesti kumoon.

Nyt sitten kerrotaan äänessä olleen ulkopaikkakuntalaiset kesämökkiläiset, joilla ei olisikaan sananvaltaa kunnassa. Olisiko lobbari ulkopuolelta, ministeri tai joku muu äänessä nyt.

Pekka Iiskonmaki

Sähkön hinta tulee siis Suomessa tuplaantumaan.

Onneksi suomalaiset ovat rikkaita.

Keskipalkka yli 3 tonnia. On millä mällätä.

Virossa jää palkasta keskimäärin käteen vain 1138 euroa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näinhän siinä sitten tulee käymään.

Oikeastaan voiko EU:ssa olla kovin monen hintaista sähköä, nykyään Saksassa ja Tanskassa sähkönhinta on tupla kuluttajille, tarvitseeko mainita syytä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Yks tuttu teki sopparin 100% aurinkosähköstä joka on jo sinänsä suuren ihmettelyn aihe. Pari viikkoa sitten kotiin tuli lappu jossa kerrotaan korotuksesta. Soittamalla selvisi että kuivan kesän takia vedenpinnat on alhaalla ja sen takia korotus.
Eikös tollanen 100% aurinkosähkön myyminen ole lähestulkoon rikos?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Onhan tuo nyt ainakin harhautusta.

Mikä rikosnimike tulisi kysymykseen.

Vaikka onkin lähes varmuudella rikollisesta toiminnasta kyse, ennakkotapauksen saanti voi olla vaikeaa, ellei pystytä osoittamaan, että on myyty jotakin muuta kuin mitä sopimuksessa on luvattu. Kyseessä on sama tuote vähän eri paketissa, joten hintaeroa voi olla vaikeampi perustella.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tollasta vattenfall tyrkyttää.
"Täysaurinko-sähkösopimus 100 % ympäristöystävällistä aurinkosähköä sähköverkosta kotiisi."

Olen pikkasen skeptinen siitä että riittääkö tota "aurinkoa" kaikille sopimuksen tehneille. Ja ilmeisesti ei riitä koska hintaa nostetaan vedenpuutteen takia. Pelkkää kusetusta siis toikin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä pitäisi olla tarkkana, kun tuollaista pääsee pesiytymään yhteiskuntaan.

Seuranta päälle, jossakin vaiheessa tekevät virheen, josta voidaan vetää vastaamaan oikeudessa. Sekään ei kuitenkaan takaa mitään, kun on näitä tuulivoimatuomareita päässyt korkeille palleille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset