arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Antropogeeninen ilmastonmuutos - pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä

  • Syyskuvia
    Syyskuvia
  • Syksyinen joki
    Syksyinen joki

On asioita joita ihminen oppii ymmärtämään, vaikka kokonaisuus on liian iso yhden ihmisen hallittavaksi. Todelliset ongelmatkin asettuvat heti oikeisiin mittasuhteisiin kun jonkun osan asiakokonaisuudesta tekee itselle tiettäväksi. Näyttäisi se ilmakehän hiilidioksidi lisääntyvän muista tekijöistä kuin ihmisen toimesta. Kts. linkki, https://www.facebook.com/groups/ilmastofoorumi/permalink/10156009423782725/

On ollut tiedossa, että lämpötila vaikuttaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen, samoin kuin lämpötila vaikuttaa kasvien soluhengitykseen, kasvijätteiden lahoamiseen, merten liukoisuuspumppuun, merten biologiseen pumppuun etc. Kun totuus paljastuu hiljalleen suurelle yleisölle, häipyy myös samalla uhkapilvet ihmiskunnan taivaalta. Ihmisen osuus ilmakehän hiilidioksidista on vain 5 %.

Miten tämä asia, ettei ihminen ehkä pystykään vaikuttamaan ilmastoon muuttaa suhtautumistamme juuri julkaistuun IPCC:n raporttiin? Ainakin sen merkitys pienenee, ihmiskunnalla on muita ongelmia kuin ilmastonmuutos, jotka nyt asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin kun tämä ilmastonmuutos olisikin pääosiltaan luonnollinen. Toimenpiteetkin varautumisten suhteen ilmastonmuutoksen ja sään ääri-ilmiöiden osalta asettuvat uuteen valoon. Voidaksemme varautua sään ääri-ilmiöihin pitää talous olla kunnossa. Nälänhätä esim. voi iskeä missä päin maapalloa hyvänsä, joten olemme paremmissa asemissa silloin myös auttamaan muita kun olemme taloudellisesti siihen kykeneviä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Meidän poliukot ja -akat on jo niin syvässä ilmastouskossa ettei mikään fakta enää auta.
Tossa esimerkki yhden demarin uskosta.

"Marin muistuttaa, että ilmaston lämpeneminen keskimäärin jo 1,5 astetta tarkoittaa maapallon napa-alueiden lähellä oleville valtioille kuten Suomelle ilmaston lämpenemistä jopa 5 astetta."

Kuitenkin Sanna tykkää lennellä ympäri palloa lomailemaan mutta vaatii tiukkoja "ilmastotoimia" .

"Tarvitaan esimerkiksi sellaisia talous- ja veropolitiikan ratkaisuja, jotka ohjaavat kulutusta ja liikkumista kestävämpään suuntaan, Marin sanoo."

Tuskin on valmis omasta lentoharrastuksestaan luopumaan mutta muiden liikkumista pitää tietenkin rajoittaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kivoja esimerkkejä, tätä ne poliitikot tekevät, ovat olevinaan huolestuneita jostakin, ja säädetään raippaveroja.

Meillä on selvästi muotoutumassa kahdenkerroksen väkeä, toiset saavat matkustaa lentäen ja toiset polkupyörällä.

Pekka Iiskonmaki

Alaskan suurin autiomaa kasvaa vauhdilla reunoistaan umpeen.

''Meillä on selvästi muotoutumassa kahdenkerroksen väkeä, toiset saavat matkustaa lentäen ja toiset polkupyörällä.''

Köyhien itsetunto nousee fillaria polkiessa räntäsateessa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olisiko nyt sitten niin, että kaikki autiomaat ovat supistumassa. Saharan umpeenkasvusta saattaa tovi vierähtää, mutta Sahelin osalta tapahtuu jo luonnollista kasvua.

Pekka Iiskonmaki

#4
Autiomaat ovat joko todella kylmiä tai kuumia. Riippuu vuodenajasta ja sijainnista.

Alaskan autiomaa on kesällä Alaskan kuumin paikka.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Niin se taitaa olla, tiedän kokemuksesta täällä kuinka avosuo saattaa olla tosi kuuma ja tukalan helteinen kesällä. Metsässä ei ole koskaan kuumaa, toki eroja niistäkin löytyy, lehtipuuvaltainen metsä on vilpoinen kesällä.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Äläs nyt himmaa median juuri nyt alkaneita totuusviikkoja. Ihmisen hiilidioksidipäästöillään muka aikaansaama ilmastonmuu...eikun lämpeneminen saadaan nyt iccp-raportin jälkeen sypääksi minun peräpukamiinkin.

https://vastuullistajournalismia.fi/merkki/

https://yle.fi/uutiset/3-10480318

Porojen elinolot ovat huonontuneet, koska niitä on liikaa laitumiin nähden. Saamelaisten, kuten keikkien, terveys taas heikkenee "hampurilaisten", liikunnanpuutteen (mönkijät, televisio, moottorikelkka) vuoksi.

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4136574/WWF+Elai...

Tähänkin väkisin ympättiin ihmisen muka aiheuttama hiilidioksidi-ilmastonmuutos, vaikka alussa kerrotaan ne todelliset syyt eli pääasiassa ihmisväestön kasvu syömistarpeineen ja saastuttamisineen.

Laitetaanko totuusmedia seurantaan näistä hiilivalheista?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Luulen, että siinä vaiheessa kun aletaan puhumaan vastuunkannosta, porukka häipyy vähin äänin kuin kaste Saharaan.

No pitäisi pystyä ottamaan tekijät verekseltä kiinni kun vastaavia kupruja alkaa tulemaan esille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tiedevastaista roskaa. Ei sinulla eikä muillakaan Puheenvuoron denialistihörhöillä ole mitään edellytyksiä kiistää, kumota tai haastaa IPCCn raportin pohjana olevia tutkimuksia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olet väärässä, IPCC on arvostelun alaisena tämän ihmisestä lähes kokonaan johtuvaksi luullun ilmastonmuutoksen takia.

Esimerkiksi Judith Curry on sanonut, että ihmisperäisellä CO2:lla ei ole vaikutusta ilmastoon.

"Dr. Judith Curry: 'If you assume that carbon dioxide is the control knob for the climate than you can control climate by reducing CO2 emissions. If you assume that climate change primarily occurs naturally, then the Earth’s climate is largely uncontrollable, and reducing CO2emissions will do little or nothing to change the climate. My personal assessment aligns with the right-hand side, emphasizing natural variability.  However, the IPCC and the so-called consensus aligns with the left-hand side.  About 10 years ago, I also aligned with left-hand side, because I thought supporting the IPCC consensus was the responsible thing to do.'
In 2010, I started digging deeper, both into the science itself and the politics that were shaping the science.  I came to realize that the policy cart was way out in front of the scientific horse."

http://www.climatedepot.com/2018/06/12/climatologi...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Just joo, vetoat Judith Curryyn...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihan sama mikä on "pohjana" mutta koko raportti perustuu skenaarioihin ja luulen että jopa sinä tiedät mikä on skenaario?
Joko sun CV tulee kohta? Sitten nähdään sun kompetenssi haukkua MIT:n emeritus proffaa huru-ukoksi. Jos sitä et esitä niin pysyt pelleosastossa.

Matti Simonaho

Jääkauden jälkeen ilmasto on lämmennyt pikkuhiljaa, jäät sulaneet ja sulaa, ja kohta on lämpimin aika. Ihmisten LUONNOLLISET päästöt yhdessä luonnon omien päästöjen kanssa ovat normaaleja päästöjä : 100%. Mitä 100%:n yli on liikaa ja tullut kuluneen 300 vuoden aikana (teollistuminen), ja sen liian vaikutus on että myrskysitä tulee tuhovoimaisempia.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=mielipit...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo viimeinen kappale blogikirjoituksessa on kuin suoraan omista aiemmista toteamuksistani. Ilmeisesti ei sanamuotoilustaan ja sisällöstään huolimatta ole lainattua tekstiä, vaan ajatuksemme tältä osin kulkevat vain samoja ratoja.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiva kuulla, tarttuuhan niitä ajatuksia. Taisin itse lukea edellä Hesaria jossa toimittaja totesi, että nyt kun päästiin ilmastonmuutoksesta, voidaan keskittyä maailman todellisiin ongelmiin, väestönkasvuun ja nälänhätään. Toimittaja taisi kyllä tarkoittaa ilmastonmuutoksesta pääsemisellä jotakin muuta?

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni pystyisi auttamaan ihmisiä jossakin Afrikan valtiossa kun jonkun kuivuuden tai muun luonnollisen muutoksen seurauksena viljasato menetetään ja seurauksena olisi nälänhätää. Ilmeisesti moni tyytyisi vaan syyttelemään, että ilmastonmuutos jne.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Turun Sanomissa kerrottiin että puun poltto lisää co2 päästöjä 4x verrattuna kivihiilen polttoon, juttu maksumuurin takana! https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4136944/Vide...
Naantalin uuteen voimalaitokseen tuotiin siis haketta laivalla Latviasta. Kuinka monta laivalastillista haketta tarvitaan jotta poltettavaa on yhtä paljon kuin mitä yhden kivihiiltä kuskaavan laivan lastissa on?
Nämä "ylimääräiset" laivakuljetukset lisää niitä päästöjä myös. Ei taaskaan mennyt ilmastoteko ihan putkeen.

Käyttäjän evaback kuva
Eva Back

Itse olen päätynyt siihen lopputulemaan tässä kiperässä asiassa, että vähän uskon ja vähän en, loppu häilyen tältä väliltä vaihdellen.

https://www.tiede.fi/keskustelu/38768/ketju/vuosis...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuollaiset graafit vielä sekoittavat pakkaa. Noita lämpötiloja justeerataan ihan varmaankin perustellusti, jotta viime vuosisadan alun lämpötilamittaukset olisivat vertailukelpoisia nykyisiin lämpötiloihin.

No kun yksi selitys justeeraukselle on UHI (urban heath island), eli kaupungit.

Kun nyt mittaukset näyttivät vuosisadan alussa enemmän lämpöä kuin nykyisin, pitää niitä justeerata alaspäin, koska nykyään on kaupunkeja enemmän ja kaupungin lämpötila on aina muutaman asteen korkeampi kuin maaseudulla. Kuulostaa järkevältä.

https://pbs.twimg.com/media/DqvChiFUwAEPANP?format...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset