arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ympäristöpolitiikan kestämätön perusta?

  • Ympäristöpolitiikkaa
    Ympäristöpolitiikkaa

EU:n parlamentin julkilausuman mukaan metsät vähentävät 10 % hiilipäästöistä.

Suomalainen metsänkasvatus tähtää siihen, että hakataan vain lisäkasvun verran. Tämän päivän vieraskynäpalstalla ympäristöpolitiikan professori Hukkinen kirjoittaa, että Suomen "kaavaillut lisähakkuut leikkaavat hiilinielua ilmastopolitiikan kannalta kriittisellä hetkellä, 10-15 seuraavan vuoden aikana".

On Suomessa myös tietoa perustuen metsänhakkuiden ajoituksesta, että mitä voidaan hakata kestävällä pohjalla. Kts. linkki.

"Uusiutuvuus vain turvaa energian saatavuuden fossiilisten energialähteiden niukentuessa. Muut seikat määrittävät uusiutuvien energiamuotojen vaikutukset ilmastoon. Ellei tätä olennaista eroa oteta huomioon, hukataan aikaa ja suuri osa ilmastopanoksistamme."

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/energiamuotojen-vaikutu...

"Psykologi ja nobelisti Daniel Kahneman kuvaa ajattelumme nopeaa ja hidasta järjestelmää. Nopea järjestelmä toimii kevyen automaattisesti ja ilman tahdonalaista ohjausta. Hidas taas ponnistelee ja selvittää syy- ja seuraussuhteet."

Vaikka Suomen ilmaston ennustetaan lämpenevän ja sademäärien kasvavan, epävarmuus ilmastonmuutoksen suhteen on olemassa. Hiilellä on joku pieni vaikutus lämpenemiseen, IPCC:n käyttämät ilmastomallit pohjautuvat laskennalliseen malliin, jonka pohjalta löytyy oletus, että teollistumisen jälkeinen lämpötilannousu olisi ihmisestä johtuvaa ja niin ollen ilmakehän hiilidioksidi -pitoisuuden lisäyksestä johtuvaa.

"Metsäsektorin strategioissa ja ohjeistuksissa Suomi nähdään ilmastonmuutoksen nettohyötyjänä puuston lisääntyvän kasvun vuoksi (Maa- ja metsätalousministeriö 2014; Valtioneuvosto 2015)."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kahnemanin mukaan G W Bush on se nopea ja Obama hidas.Kahneman keskittyy kirjassaan nimenomaan yksilöön.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Totta, on noilla presidenteillä ollut eroa ajattelun suhteen. Obama sai myös Nobelin rauhanpalkinnon.

"He explains that humans fail to take into account complexity and that their understanding of the world consists of a small and necessarily un-representative set of observations. Furthermore, the mind generally does not account for the role of chance and therefore falsely assumes that a future event will mirror a past event."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset