Mistä oikein IPCC sai alkunsa

Maapallon ilmasto on ollut yllättävän suotuisa ja vain pientä muutosta on ollut havaittavissa. Muutokset enimmäkseen saavat auringosta alkunsa. Kuitenkin ensimmäisen öljykriisin jälkeen tuli pohdittavaksi öljyn korvaaminen ydinvoimalla. Naapurimaan älyllisesti lahjakas poliitikko, Olof Palme oli keskustellut koulukaverinsa Bert Bolinin kanssa kriisitilanteesta ja Bolin oli informoinut Palmea ilmakehään kertyvän hiilidioksidin vaaroista. Palme älykkäänä poliitikkona tajusi heti, ettei hän poliitikkona voi lähteä ohjailemaan tiedettä ja niin alkoi yhteistyö yhdessä Gro Harlem Brundtlandin kanssa IPCC:n perustamiseksi. IPCC perustettiin vuonna 1988, ensimmäisenä puheenjohtajana Bert Bolin,

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bert_Bolin

Loppu on sitten historiaa, Ruotsi sai valtavasti uutta ydinvoimaa ja maa on jo lähes hiilineutraali yhdessä Norjan kanssa. Suomessakin on melko hyvä tilanne, huonommaksi tilanne muuttui hiilivoimaloiden suhteen kun alettiin tarvita tuulivoimalle säätövoimaa.

IPCC:ta tarvittiin ydinvoimapäätösten taakse, IPCC:ta tarvitaan edelleen, vieläkään ei ole päästy fossiilisista polttoaineista eroon, ei lähimainkaan, 85 % tällä hetkellä ihmiskunnan tarvitsemasta energiasta tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla. Aivan järkyttävää, fossiilisten alasajo ei ole onnistunut kuin vain muutamissa maissa, joissa on rakennettu ydinvoimaa paljon tai joissa on vesivoimaa paljon kuten Kanadan Ontariossa ja Norjassa.

No mikä IPCC itseasiassa on ja mihin sitä vielä tarvitaan. IPCC:n tehtävä oli alusta alkaen osoittaa ihmisen syyllisyys ilmastonmuutokseen. Auringon vaikutus ilmastonmuutokseen suljettiin pois. Tilanne on nykyään aivan sama tältä osin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu