arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Virtuaalinen vs. todellinen ilmasto

  • Pirkko Heikinheimo, Finland
    Pirkko Heikinheimo, Finland
  • Soon et al. (2009), sateisuutta ja aurinkoisia päiviä on vertailtu Kiinassa ja Japanissa
    Soon et al. (2009), sateisuutta ja aurinkoisia päiviä on vertailtu Kiinassa ja Japanissa

Ilmastokokous Etelä-Koreassa on edennyt yhteenvedon tekemiseen ja maanantaina 8. lokakuuta saamme raportit luettaviksi.

http://enb.iisd.org/climate/ipcc48/5oct.html

Yllä olevasta linkistä voi käydä selaamassa kulloiselta päivältä kokouksen osanottajista otetuista valokuvista. Suomea edusti Pirkko Heikinheimo, kuva.

Koko maailma oli paikalla, ja raporttia työstettiin vielä osanottajien toimesta, varmaan raportti on nyt hyvä julkaistavaksi.

Ilmastotiede on kovasti paisunut ja tietokonemallinnukset ovat vieneet sitä virtuaaliseen suuntaan - todellinen ilmasto ei ole käyttäytynyt mallinnusten mukaan. On kysytty jopa, että onko ihmisestä johtuva ilmastonmuutos lainkaan totta. Ainakin on herätelty epäilystä ihmisen osuudesta ilmastonmuutokseen, että kuinka paljon on ihminen vaikuttanut 1900-luvun lämpenemiseen. Tämä on oleellinen kysymys, saadaankohan tähän vastausta tulevasta raportista.

Onko tehty turhaa työtä ilmastonmuutoksen selvittämisen eteen, kun nyt on kuitenkin tutkimuksia olemassa, joiden mukaan aurinko - maa yhteydellä olisi oleellinen merkitys viimeisten 150 vuoden lämpenemisessä. Tätä ei voisi sivuuttaa kun tarkastellaan ihmisen osuutta ja muiden luonnollisten tekijöiden osuutta ilmastonmuutoksesta, toinen kuva.

"Our results highlight the importance of solar radiation reaching the ground and the concomitant importance of changes in atmospheric transparency or cloudiness or both in motivating a true physical explanation of any Sun–climate connection. We conclude that ground surface solar radiation is an important modulating factor for Chinese SAT changes on multidecadal to centennial timescales. Therefore, a comprehensive view of local and remote factors of climate change in China must take account of this as well as other natural and anthropogenic forcings." https://www.cfa.harvard.edu/~wsoon/myownPapers-d/SoonDuttaLegatesVelasco...

Kuten edellä esitetty tutkimus ja moni muukin on jäänyt valtavirtaa edustavan ihmisestä johtuvan ilmastonmuutoksen jalkoihin. Useita näitä valtavirrasta poikkeavia tutkimuksia ei ole edes julkaistu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Huoh. Eikös me juuri tunti sitten yhdessä todettu, että Heartland ei tee oikeaa tiedettä.

https://www.businessinsider.com/climate-skeptic-wi...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tutkijan on väitetty saaneen öljy-yhtiöiltä rahoitusta tutkimuksentekoon. Itse hän ei ole rahoja nähnyt, ja väittää, ettei ole rahoja saanut. Ja kysyy, "where is the money, I haven't seen any".

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tottahan toki kiistää. Mutta pointti nyt kuitenkin oli tuo Heartland joka, kuten todettua, on epäeettinen lobbausjärjestö.

https://www.heartland.org/about-us/who-we-are/will...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #4

Aro on pidempään arvostanut lobbareita enemmän kuin tiedemaailman konsensusta ja tuhansia tukijoita jotka kaikki viestivät samansuuntaisesti. Valinta sekin, mutta ei pidä ihmetellä jos häntä ei oteta ihan vakavasti muualla kuin hörhöpiirien tupailloissa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #6

Tiedettä arvostan ja kyllä näkisin, että tutkijoilla olisi rahoitus kunnossa, ettei tarvitse tukeutua kaikenlaisten lobbareiden tukeen.

Eli menikö se täysin päinvastoin, kuin annoit ymmärtää.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #6

Jälleen kerran kommentoija, joka ei osaa muuta kuin mennä henkilöön.
Kannattaisiko edes joskus miettiä mitä tulee kirjoitettuja. Näitä samanlaisia, joilla ei ole mitään annettavaa keskusteluun on paljon. Taas yksi nimi, jonka voi aina sivuuttaa lukematta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #9

Hassua, kun kommentointi on tehty helpoksi, alkaa lipsuminen. Toisaalta hassua sekin, että koulutetut ihmiset alkavat lipsumaan.

Aivopesusta on täälläkin kirjoitettu viimeaikoina, olisiko siitä kyse.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #4

Kyllä tuolla rahalla on vaikutusta, Amerikassa. Presidentin neuvonantaja tiedeasioissa on nyt uhannut lopettaa ilmastotutkijoiden rahoituksen suurelta osin, vain vakavasti otettavat tutkijat saavat rahoitusta edelleen. Kts. video, https://youtu.be/ExurRt2_ezM

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä se virtuaali-ilmasto on lämmennyt huomattavasti ja ehkä nämä kokoustajat ovat senverran todellisuudesta pihalla että neuvottelevat sen virtuaalisen ilmaston lämpenemisen estämisestä. Se virtuaali-ilmasto onkin ainoa johon ihminen pystyy vaikuttamaan. Ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa tiedetään ihan kaikki ilmastoon vaikuttavat muuttujat ja virtuaali kohtaa todellisuuden.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro
Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Viisautta yli 2000 vuoden takaa. Roomalainen kirjailija Publilius Syrus on sanonut ”Luottamus on kuin ihmisen sielu; kun se on kerran lähtenyt, ei se enää palaa.” IPCC:n suhteen on käynyt omalta osaltani juuri näin.

Totuus ilman virtuaalivirityksiä löytyy auringosta. Pilkkuja ei ole ja aurinkotuuli on vain 347 km/s SOHON perusteella.

Tämä saattaa ennakoida kovaa pakkastalvea ensi talvena. Viittaan Maunderin minimiin ja Daltonin minimiin.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä, lisäksi AMO on siirtymässä kylmemmälle puolelle.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No katotaan, miten pakkaset tulee jylläämään. Ainakin täne Kainuuseen tuli eka lumi meille 5.10. ja viime vuonna 17.10.No ainakin on tiedossa lämmintä, kun menen saunaan .

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kuuntelin tuossa iltapäivällä punatulkkujen narinaa, ovat melko varhaisessa vaiheessa tulleet asutusten liepeille tänä vuonna. Enteilleekös kylmän tuloa.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

IPCC:n raprotti osuus heidän kannaltaan hyvään saumaan. Yleensä aineistovuosi on pari vuotta aikaisempi eli todennäköisesti vuosi 2016. Se sattuu olemaan poikkeuksellinen El Nino-vuosi. Nähtävästi jää, voiko IPCC välttää kiusausta ja käyttää sitä todisteena lämpenemisestä. Valtamedia - mm. Hesari on sen surutta tehnyt.

Toinen mielenkiintoinen pointti on, että löytyykö raportista IPCC:n hyväksymien eli useiden tietokonemallien keskiarvon mukaista lämpötilaa tuolle vertailuvuodelle. Edellisessä raportissa AR5 sitä ei löytynyt vertailuvuodelle 2011, mutta mitattu lämpötila 0,85 löytyy.IPCC:n mukaan mallit laskevat 0,1 asteen tarkkuudella tulevien vuosien lämpötilat kuten on nähty Pariisin ilmastosopimuksen tapauksessa.

Toisaalta IPCC:llä on erittäin laajat virhemarginaalit kuten ilmastoherkkyyden arvo 1,0 - 2,5 C eli keskiarvo 1,75 C. Tietyokonemallien keskiarvo on 1,9 C ja kolmaskin arvo löytyy tietokonemalleille eli 1,8. Ja sitten vielä tuo yksinkertaisen mallin arvo 1,85 C, joka on tämän sivuston eräiden kommentoijien mukaanmukaan aivan väärin laskettu. On kätevää kun on IPCC:llä on mistä valita, niin aina löytyy sopiva mallien antama arvo.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, tuossa katselin jotakin Hesarin liitettä, oli taas saatu lämpötilagrafiikka näyttämään pystysuorassa ylöspäin, ilmeisesti päättyi vuoden 2016 El Niñon huippuun.

Mitäköhän mahtaa tällaisen toimittajan päässä liikkua, kun oletettavasti on tiedostanut lämpötilanousun pysähtyneen 2000-luvulla, mutta siitä huolimatta näyttää trendiä, joka näyttää kiihtyvää nousua.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Maapallon ilmaston lämpeneminen on pysähtynyt/keskeytynyt 2000-luvulla:

https://asiakas.kotisivukone.com/files/tapion.ajat...

Ilmaston oletetaan lämpenevän, mutta napajään minimissä ei mittausten mukaan ole viime aikoina havaittu muutosta. Mittaukset perustuvat dataan:

https://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-intera...

http://beta.oikeamedia.com/o1-84600

”Kuvasta (linkki yllä) näemme, ettei napajään keskimääräinen pinta-ala tämän vuoden syyskuussa ollut mitenkään erityisen pieni, kuten ei ollut myöskään viime vuonna. Mittaushistorian pohja on kuuden vuoden takaa, joten ainakaan napajää ei näyttäisi tämän perusteella olevan sulamassa mitenkään ennätyksellistä vauhtia”.

”Nähtäväksi siis jää, onko napajään sulaminen alkamassa uudelleen noin puolen vuosikymmenen pysähtymisen jälkeen, kuten ilmastomallien perusteella on odotettavissa. Vai onko se sittenkin kääntymässä kasvuun”.

Tämäkin proffan (katso linkki) havainto on eräs ”korjaussarja” ilmastopropagandaa syytävien tahojen hypetykselle ja suoranaiselle valehtelulle.

Amerikkalainen professori on nyt perehtynyt hiilidioksidin ja lämpötilan korrelaatioon viimeisen 500 miljoonan vuoden ajalta, eikä ole löytänyt pääosiltaan muuta kuin negatiivista korrelaatiota.

https://www.mdpi.com/2225-1154/5/4/76/htm

US-proffan julkaisu on suuri metatutkimus (useiden ilmastotutkimuksen professorien tutkimusten laaja yhteenveto), jossa mukana on useita tutkimuslaitoksia (mm. Nasa).

”Ihmisen aiheuttama” eli pelkästään hiilidioksidin vaikutus, on suurta huijausta, johon syyllistyvät poliittisten tutkijoiden lisäksi ympäristöjärjestöt (kuten Greenpeace) ja asiasta mitään ymmärtämättömät poliitikot, toimittajat ja muut ”päänpaukuttajat”.

Ilmaston vaihteluita aiheuttavat pääasiallisesti luonnolliset pakotteet (kuten aurinkosyklien voimakkuuden muutokset). Hiilidioksidilla on toki ilmastoa lämmittävä vaikutus, mutta sen rooli on ylikorostunut, koska IPCC:n agendalla on nimenomaan ihmisen toiminta, ei Auringon toiminta tai muut luonnolliset pakotteet.

http://beta.oikeamedia.com/o1-83000

”Ilmastonmuutos on kummallinen asia. Siitä kohkataan poliittisissa piireissä ja poliitikot ovat ilmastonmuutoksen nimissä valmiita maksamaan mitä tahansa täyttääkseen joidenkin omitusten sopimusten vaatimukset. Omituisten siksi, että ne sopimukset eivät mitenkään rajoita ns. hiilidioksidipäästöjä esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa. Ne rajoittavat päästöjä Euroopassa ja USA.ssa, missä päästöistä pitää maksaa maksuja, jotka menevät käytännössä muiden maiden hyödyksi”.

Musta hiili (nokipäästöt) on arktisella alueella ainakin yhtä suuri lämmittävä pakote kuin IPCC:n rakastama "hiilidioksidimörkö", jolla pelotellaan ja aiheutetaan ilmastoahdistusta.

https://www.tapionajatukset.com/35571

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, tuon amerikkalaisen proffan asiantuntemus ulottuu myös valtameriin ja niiden kykyyn sitoa ja luovuttaa hiilidioksidia. Saattaa olla, että juuri tämä valtamerikytkös on saanut näyttämään ihmisperäisen hiilidioksidin vähäpätöisenä hänelle.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Kysymys onkin jostain aivan muusta kuin hiilidioksidista ja sen muka aiheuttamasta ilmaston lämpe...eikun muuttumisesta.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Otsikkoon "Virtuaalinen vs. todellinen ilmasto" väittämäni edelleen on, miten ihmisen aiheuttamat ja luonnolliset säteilypakotteet syntyvät ajallisessa suhteessa.

Eli käytännössä me voimme tehdä luotettavia havaintoja vain reaali-ajassa, jossa ihmisen aikaansaamat muutosvauhdit suhteutetaan luonnollisiin muutosvauhteihin, jossa ihmisen muutosvauhdit ovat dominoineet viimeisten 268 vuoden (1750 - 2018) aikana:

(∑∂A / t ) / (∑∂P / t) >>1

Se mitä IPCC raportoi 8.10 jää nähtäväksi ja tuo virtuaalinen viittaisi ennemminkin some-ilmastoon, joita muutamat täällä harrastavat.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saattaa olla, että ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt ovat häviävän pieni episodi luonnon omassa näytelmässä. Merten kyky sitoa ja luovuttaa hiilidioksidia ihmisperäisiin päästöihin verrattuna on monikymmenkertainen.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

19. Minusta tuntuu, että et ihan ymmärrä osittaisdifferentiaali-summia ajan suhteen, joka olisi hyvin oleellista ymmärtää. On myös hyvä muistaa, että meriin sitoutuneet ja sieltä vapautuneet hiilidioksidi-pitoisuudet sisältävät myös ihmisen aikaansaamia hiilidioksidi-pitoisuuksia => ∑CO2 = efektiivinen vaikutus + happamoituminen. Tämä näkyy ilmakehässä.

Efektiivistä vaikutusta + happamoitumista lisää merien lämpeneminen, joka on seurausta kasvihuoneilmiön voimistumisesta, jossa ajallinen tendessi on merkityksellinen. Auringon vaikutuksen lyhytaikainen (268 vuotta) jatkuvana nouseva muutosvauhti on epäuskottavaa, ellei auringossa tapahdu jotakin hyvin poikkeuksellista, johon on äärimmäisen vaikeaa ellei mahdoton uskoa.

Jos globaali lämpötila nousee jatkuvasti auringon vaikutuksesta välillä 268 vuotta n. 1°C, se vastaa n. 3W/m2 kasvua auringon säteily-energiassa, kun aurinko on päinvastoin siirtymässä aktiivisuusminimiin.

Vesihöyry vaikuttaa troposfäärissä muutamia päiviä, hiilidioksidi vaikuttaa läpi koko ilmakehän (Huom! Faasit). Vaikka ilmakehän hiilidioksidi-pitoisuus on tällä hetkellä vain n. 412ppm (412mg / kg), pitoisuus ei sinänsä ole merkitsevä, vaan kuinka monta hiilidioksidi-molekyyliä on ilmamassassa (n. 5.64 x 10^15 molekyyliä / cm3 ilmamassaa).

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #21

Meret luovuttavat hiilidioksidia tropiikissa, El Niño oikein hypähdyksenomaisesti näyttäytyy Keeling-käyrässä.

Kylmissä vesissä tapahtuu hiilidioksidin absorboitumista ja hiilidioksidipitoinen vesi lähtee merivirtausten mukana kohti lämpimämpiä seutuja. Merissä muutoksia tapahtuu tuhannen vuoden aikajänteellä. El Niño, tulivuoren purkaukset, ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt jne. näkyvät Keeling-käyrässä, mutta tasoittuvat muutaman vuoden aikajänteellä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #22

Merentutkimuksen asiantuntijat myös Suomessa ovat kertoneet, että merien vasteajat muutoksiin ovat satoja vuosia - tuhat vuotta.

Miksi muuten Suomessa Merentutkimuslaitos lopetettiin ja sen toiminnat hajautettiin ja liitettiin Ilmatieteen laitoksen sekä Suomen ympäristökeskuksen alle ?

ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Merentutkimuslaitos

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #27

Tärkeä huomio.

USA:ssa NASA on nyt saanut uuden tehtävän valtameritutkimuksesta.

Suomessa tuo merentutkimuslaitoksen lopettaminen on ollut poliittinen päätös ja asiaan on liittynyt todennäköisesti kansainvälistä painostusta. "Merentutkimuslaitos lakkautettiin liikenne- ja viestintäministeri Anu Vehviläisen sekä ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen ajamalla lainmuutoksella 956/2008."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mihin ne satojen miljoonien vuosien aikana kallioperään sitoutuneet hiilet oikein menevät sitten kun niitä poltellaan?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #25

Asia pitäisi selvittää.

Nykyisin metsät sitovat hiiltä kyllä, mutta viljelysmaihin ei sitoudu riittävästi. No Suomessa tilanne voi tältä osin olla siedettävä, mutta ongelmia on maailmalla suurilla vehnän ja riisin tuotantoalueilla.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

El Niño:n vaikutus on vain muutamia vuosia ja vaihteleva. En näkisi, että sillä voitaisiin yksin selittää ilmastonmuutosta. Suurempi vaikutus Ensoon on maapallon epäkeskinen liike sen keskipisteen suhteen (massojen epäsentrisyys / luonnollinen muutosvauhti).

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Millä Suomen edustaja Pirkko Heikinheimo matkusti tuohon kokoukseen ? Päästöttömästikö purjelaivalla ?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomen Ilmatieteen laitoksen entinen pääjohtaja ja nykyisin YK:n alaisen Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri, filosofian tohtori Petteri Taalas on sanonut haastattelussa, viimeksi alkusyksystä YLE:llä, että lentoliikenteen päästöt ovat vain 2 %, ja lentämiseen liittyy niin paljon myönteisiä asioita, ihmisten pitää päästä lomalle ja se vaikuttaa työmotivaatioon jne.

Saa nähdä mihin toimenpiteisiin ryhdytään, kun oikein tositoimiin aletaan.

Mutta kyllä on käynyt selväksi, että tällainen lista on olemassa, missä priorisoidaan yhteiskunnalle tärkeitä asioita.

Ilmastokokoukseen lentäminen on priorisoitu tärkeäksi.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tarkoitus pyhittää keinot.

Älkää tehkö niin kuin me teemme, vaan niin kuin me käskemme.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Maapallon merien suolaisuutta, lämpötilaa ja virtauksia on kattavasti ja systemaattisesti luodattu vasta 2000 -luvun alusta Argo -järjestelmällä. Luotaukset ulottuvat 2 000 m syvyyteen. Merien keskisyvyys on 3 800 metriä. Syvimmillään meri ulottuu 11 km syvyyteen. Maapallon pinta-alasta 70 % on merien peitossa. Merien vesimäärä on 1 350 miljoonaa kuutiokilometriä. Melkoinen massa.

ks.https://fi.wikipedia.org/wiki/Meri

Mitä merien syvyyksissä tapahtuu fysikaalisesti, kemiallisesti ja biologisesti ? Siinä lienee vielä paljon tutkittavaa ja mallinnettavaa.

ks. http://www.argo.ucsd.edu/About_Argo.html

Ohessa lainaus Argo-sivuston kysymyssivustolta:
* Who uses the data?
Argo data are used by weather and climate centers to help understand the way the oceans affect climate. These centers are working to improve forecasts of El Nino events and to understand other climate features like monsoons and global warming. Argo has now become the main source of subsurface temperature and salinity from the deep oceans. See the Uses of Argo Page for more details on the operational and research uses of Argo data.

Vaapaasti käännettynä:

"Kuka käyttää tietoa ?"
"Argo tietoja käyttävät sää- ja ilmastokeskukset helpottaakseen ymmärtämään miten meret vaikuttavat ilmastoon. Nämä keskukset tekevät työtä parantaakseen El Ninon ilmiöiden ennustettavuutta sekä muiden ilmastollisten ilmiöiden kuten monsuunien ja globaalin lämpenemisen ymmärtämistä. Argosta on tullut päätietolähde valtamerien pinnanalaisen lämpötilan suolaisuuden mittaamisessa. Katso myös sivu "the Uses of Argo Page" saadaksesi lisää yksityiskohtaista tietoa Argon toiminnasta ja siitä saatavasta tutkimukseen käytettävästä tiedosta."

Suomikin on myös mukana Argo-hankkeessa:

https://www.finmari-infrastructure.fi/autonomous-p...

Onkin siis mielenkiintoista nähdä, kuinka Argo-järjestelmän keräämä tieto ja sen analysointi sekä tulkinta mallinnuksineen vaikuttaa tulevaisuudessa ilmastokeskusteluun.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä, kasviplankton tuottaa 50 - 80 % maapallon hapesta, joten hiilinieluna kasviplankton on myös merkittävä. Kasviplankton pystyisi fotosynteesin avulla luultavasti merkittävästi lisäämään hiilidioksidin poistamista ilmakehästä.

No tässä on nähty tarvittavan kansainvälistä yhteistoimintaelintä valtamerten osalta viemään tutkimusta ja mahdollisia toimenpiteitä eteenpäin.

Oli ajateltu, että koska valtameret eivät ole kansallista omaisuutta, mikään yksittäinen kansallisvaltio ei voi hallita merten tutkimusta. Kansallisvaltiot saivat keskittyä maa-alueittensa hoitoon ja niihin liittyviin hiilinieluihin.

"More than 100 scientists and crew from more than 20 research institutions will embark from Seattle for NASA’s Export Processes in the Ocean from Remote Sensing (EXPORTS) oceanographic campaign. EXPORTS is the first coordinated multidisciplinary science campaign of its kind to study the fates and carbon cycle impacts of microscopic plankton using two research vessels and several underwater robotic platforms."

https://climate.nasa.gov/news/2751/nasa-nsf-plunge...

Käyttäjän leppikorpij kuva
Juhani Leppikorpi

Tässäkin hieno "lämpenemis"kuvaaja
https://iowaclimate.org/2018/10/02/uah-global-temp...

https://www.ukssdc.ac.uk/wdcc1/papers/nature.html
Kuten Lockwoodin artikkelissa osoitetaan, on magnetismin määrä auringosta lisääntynyt. Osoittaako se auringon olevan hetkellisen lämpenemisen 1970-1998 olleen auringon aikaan saannosta? Todennäköisesti osoittaa.

Maapallon virtapiirin kautta, auringon toiminta säätelee ilmastoa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin on.

Lockwood on tehnyt hyvää työtä. Aika näyttää miten hyvin hän on onnistunut työssään, moni asia on jo mennyt hänen kuvaustensa mukaan. Joitakin asioita voidaan jo edeltä käsin odottaa tapahtuvan, vaikka auringon toimintaa ei voikaan ennustaa kovin pitkälle. Jotakin uutta Maunderin minimiä hän oli lupaamassa tuonne vuosisadan puoleen väliin.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Michael_Lockwood_(physicist)

"However, Lockwood stresses the distinction between global climate change and regional-and-seasonal climate changes and is of the opinion that solar modulation of the winter, northern hemisphere jet stream might well result in Europe experiencing a higher fraction of cold winters.[10][11] From past variations of the Sun deduced from cosmogenic isotopes he concludes that a slide into a new Maunder Minimum is possible over the next 50–100 years.[10][11] The biggest impact of such a decline in solar activity would be a higher occurrence frequency of relatively cold winters in the UK and across Europe, each of which would be accompanied by a relatively warm one elsewhere (for example in Greenland).[10][11] Thus, Lockwood sees no evidence at all of another (global) ice age coming, but thinks more regionally diverse effects of low solar activity are possible."

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

UAH, kuinkas sattuikaan.

Onko termi kirsikanpoiminta tuttu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset