arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Mitä suomalaisten pitäisi olla mieltä ilmastoneuvotteluista

  • http://www.masenv.co.uk/~remote_data/plot.php
    http://www.masenv.co.uk/~remote_data/plot.php

Suomalaiset on totutettu hiljalleen ajatukseen, että kun tuulivoimaloilla ja aurinkokennoilla saadaan tuotettua energiaa,  sitten kaikki pelastuu. Hiilidioksidista on tehty se "bad guy", josta pitää päästä eroon hinnalla millä hyvänsä. No mitä me Suomessa voidaan asian eteen tehdä. Paljonkin, kts. linkit.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005852388.html?share=a304ffad6b21fb43bdcab81367e6509d

 

"MUOVIROSKAN vastainen kamppailu avaa suomalaiselle teollisuudelle toisen houkuttelevan tilaisuuden. Mehupillien, muovihaarukoiden ja muovisten elintarvikepakkausten korvaajalle on pelkästään EU:ssa tarjolla isot markkinat."

"Suomalaiset metsäyhtiöt ovat jo oppineet, että niiden kannattaa ympäristö­asioissa esiintyä mieluummin ratkaisujen kuin ongelmien edustajina. Lähivuosina yhtiöillä on tarjolla monta tilaisuutta osoittaa, kuinka hyvin ajan hermolla niiden tutkimus ja tuotekehitys ovat."

Kirjoittaja on HS:n pääkirjoitustoimituksen esimies.

 

People who often eat oysters, mussels, or other bivalves could also be swallowing thousands of plastic particles each year. Recent studies by Belgian scientists offer the first direct evidence that tiny plastic fragments are entering the human diet through cultured and wild seafood.

 

Ihmiset, jotka syövät usein ostereita, sinisimpukoita tai muita simpukoita, voivat myös nielaista vuosittain tuhansia muovihiukkasia. Belgian tutkijoiden viimeaikaiset tutkimukset tarjoavat ensimmäisiä suoria todisteita siitä, että pienet muoviosat tulevat ihmisravinnoksi viljeltyjen ja luonnonvaraisten äyriäisten kautta.

 

https://academic.oup.com/bioscience/article/65/8/836/240498

Kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja tulisi hakea muualta kuin tuulivoimaloista. Ihmisille ei ole kerrottu totuutta amplitudimodulaatiosta, eikä siitä miksi jotkut ihmiset potevat univajetta tuulivoimaloiden tultua maisemaan. Löytyisikö oheisesta kuvasta vastausta. Melu on kasvava ympäristöuhka, johon kiinnitetään vasta enemmän huomiota. Monet sydän- ja verisuonisairaudet saavat alkunsa meluisassa ympäristössä. Matalataajuinen melu on haitallista ihmisille ja eläimille.

"METSÄ antaa suomalaisille ainekset moneen hyvään keskusteluun. Turhan usein väittely pysähtyy kuitenkin hakkuisiin ja metsänhoitoon, vaikka tarkastelua kannattaisi jatkaa pitemmälle.

Vielä sukupolvi sitten huoli ympäristöstä kohdistui esimerkiksi siihen, miten tehdas vaikuttaa lähiympäristönsä vesistöihin. Nykyään katseen pitäisi kuitenkin ulottua metsästä tehtaan kautta kuluttajaan ja tuotteen kierrätykseen.

Mitä pitemmälle tutkimus ja tuote­kehitys etenevät, sitä useammin puupohjaiset tuotteet voivat ainakin periaatteessa korvata ympäristöä ja ilmastoa kuormittavia vaihtoehtoja
."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset