arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Metsänpeitto lisääntyy maapallolla - Naturen uusin tutkimus

  • Luonnolliset järjestelmät toimivat
    Luonnolliset järjestelmät toimivat
  • Auringon luonnolliset muutokset määräävät ilmaston ja sääolot kulloinki
    Auringon luonnolliset muutokset määräävät ilmaston ja sääolot kulloinki
  • Keeling käyrä noudattelee merten lämpötilavaihteluja
    Keeling käyrä noudattelee merten lämpötilavaihteluja

Maapallo vihertyy satelliittimittausten mukaan. Myös metsänpeitto on kasvanut tutkimusten mukaan. "...tree cover has increased by 2.24 million km2 (+7.1% relative to the 1982 level)."

https://www.nature.com/articles/s41586-018-0411-9

Boreaalisen ja välialueen metsäpinta-alat kasvavat enemmän kuin tropiikin metsäpinta-ala vähenee. Tropiikin metsiä raivataan pelloksi ja laitumeksi edelleen, kun kehitys muualla tropiikin ulkopuolella on kääntynyt päinvastaiseksi.

Maapallon ilmastojärjestelmä toimii monista vastaväitteistä huolimatta. Kun maapallo on lämmennyt ilmakehän yläosassa on mitattu ulosmenevän pitkäaaltoisen säteilyn lisääntyneen, niinkuin pitääkin. Lämmennyt meri on tuottanut lisääntyvästi hiilidioksidia ilmakehään, joka on lisännyt kasvien fotosynteesiä maapallolla (LAI).

Merten ekosysteemien osalta on huolestuttu, valaiden palauttamisilla olisi oletettavasti tervehdyttävä vaikutus merten alkutuotannon kannalta, kasviplanktonin kasvun kannalta. Hesari tuo vieraskirjoituksessaan esille lisää näitä luonnon monimuotoisuuteen liittyviä seikkoja.

"Maapallolla elämä ylläpitää elämää – myös ihmiskunnan elinolosuhteita. Kasvit tuottavat eläinten hengittämän hapen. Metsät ja suot säätelevät ilmastoa. Hyönteiset pölyttävät kukkia, linnut levittävät ­siemeniä. Sienet ja muut hajottajat ­palauttavat aineet kiertokulkuun. Näitä elämää ylläpitäviä prosesseja on alettu kutsua ihmisen näkö­kulmasta ekosysteemipalveluiksi."

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005819434.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En ole perehtynyt, mutta vähän yllättävä tulos tuon metsäpeiton osalta. Ei niin, etteikö hiilidioksidi saisi metsääkin kasvamaan, vaann kun olen ajatellut viidakoiden hakkuiden olevan turhan laajamittaisia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Positiivista kehitystä on tapahtunut Aasiassa ja entisen Neuvostoliiton alueella ja kai pitää mainita myös Amerikan kaakkoisosat.

Kasvipeitteiset alueet ovat saaneet puupeitteen.

Myös kasvittomat alueet ovat vähentyneet maapallolla.

https://reason.com/blog/2018/09/04/global-tree-cov...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Maapallon vihertyminen on vihreille kipeä ongelma. Eivät puhu siitä, tai ovat vihertymisdenialisteja.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #3

Näin on. Kiertoilmaisuilla ohitetaan tutkimus tai tehdään se kyseenalaiseksi, jos näin on jne.

Satelliittimittauksetkaan eivät riitä todisteeksi, arka aihe on, juu.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No se hyvä,peitto kasvaa.Käsittääkseni Aasiassa pitäs olla eniten peltoja,muistaaksini,pitää luntata

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Voisi melkein väittää että vihreät vihaavat vihreää luontoa koska haluavat poistaa tuon kasveille tärkeän kaasun ilmakehästä. Luulen että sitä päivää emme tule näkemään jolloin vihreät julkisesti iloitsee maapallon vihreyden lisääntymisestä. Ja syy siihen "iloitsemattomuuteen" on niinkin yksinkertainen että sen vihreyden aiheuttaa pieni lämmön ja co2 pitoisuuden nousu.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuota pientä ihmisen aiheuttamaa CO2:n nousua, korkeintaan 5 %, pidetään otsikoissa ja kauhistellaan, valtakunnan ykkösmedioissa toistamiseen.

Ratkaisukin on käden ulottuvilla, uskonto leviää ja metsää kaatuu, tuulivoimaloiden tieltä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Noo kait kohta tulee uudet raportit ja jyllääköhän media sitten?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

IPPC:n raporttia, juu lokakuun alkupuolella.

Lämpötila nousee...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Sademetsiä hävitetään palmuöljyviljelmien tieltä koska tarvitaan biopolttoaineita ilmastonmuutoksen torjumiseksi! Vihreät olivat tätäkin aikoinaan siunaamassa kuten ydinvoiman alasajoakin. Varmaan kohta vaativat roundupin levittämistä lentokoneista ideologiansa pelastamiseksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, eihän noiden yhtenäisten sademetsien pirstominen ja hävittäminen voi olla hyväksi. Paikalliset asukkaat kärsivät, malaria lisääntyy, tulvat, myrskyt...

Miten sitten tällainen palmuöljymetsikkö toimii, minulla ei ole mitään käsitystä. Ensin se alue on täytynyt raivata puustosta, ojittaa ja maa muokata. Ovatko palmuöljypuut lähteneet hyvin kasvamaan jne.

Tuossakin hommassa on valtavat rahoituskuviot mukana vaikuttamassa. Ja niin taitaa olla Nestekin.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

esimerkiksi Sahelin autiomaa on ollut kuivimmillaan ainakin sataan vuoteen noin 40 vuotta sitten, samaan aikaan pohjoisen merijään määrä kävi mahdollisesti koko 1900-luvun huipussaan 1980-luvulle tultaessa.

sittemmin sahel on vihertynyt aivan merkittävästi käsi kädessä jäätilanteen normalisoitumisen kanssa,

merivirtojen vaihtelulla on aivan ratkaiseva vaikutus ilmastonmuutoskehityksessä.

------------------------------------------

mutta kehitys ei tule pysymään sellaisena koska kyse on ihmisestä riippumattomasta vaihtelusta jota täysin yksisilmäiseksi politisoitunut ilmastonmuutosagenda ei kykene, eikä edes halua nähdä,

nykyisen ilmastokirkon vastuulla tulee olemaan jopa miljoonat nälkäkuolemat afrikassa ja joista varmuudella tullaan syyttämään valkoista lihaa syövää heteromiestä, niinkuin kaikesta muustakin johon hänellä ei välttämättä ole osaa eikä arpaa,

vaan jotka voitaisiin estää jos haluttaisiin, ensimmäisenä nyt nykyinen ilmastodenialismi ja ylenkin suoltama ilmastodenialismia uhkuva propaganda korvattua realismilla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jassoo, yhdessä vihreitten blogissa tuli "tunnustus" että maapallon vihertyminen pitää katkaista tiputtamalla ilmaston co2 pitoisuus tasoon 300ppm.

Edittiä ei ollut vihreitten blogi mutta saman värinen kommentoija.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset