arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ei vaiskaan, ei se niin mennyt

  • Mike Pompeo kuvattiin lehdistötilaisuudessa Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa tiistaina. (KUVA: Justin Sullivan)
    Mike Pompeo kuvattiin lehdistötilaisuudessa Stanfordin yliopistossa Kaliforniassa tiistaina. (KUVA: Justin Sullivan)
  • Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu KUVA: Sergei Karpukhin / Reuters
    Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu KUVA: Sergei Karpukhin / Reuters

Viimeviikkoinen presidenttien tapaaminen on aiheuttanut selittelyä puolin ja toisin. Viimeksi Venäjän puolustusministeri pisti Suomen ja Ruotsin ruotuun mahdollisen NATO hakemuksen osalta. Yhdysvaltain ulkoministeri taas on näyttänyt maailmalle Yhdysvaltain johtavan maailman politiikkaa kaikilta osin. Presidenttien sopuisan tapaamisen taustalta paljastuivat erimielisyydet, joista ei ole sovittu. Ja uutta tapaamista presidenttien välillä ei ole suunnitteilla kuin vasta joskus ensi vuonna, kun noitavainot Putinin sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on saatu loppumaan.

"Venäjän puolustusministeri Sergei Šhoigu sanoi tiistaina, että Suomen ja Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenyys olisi maailmalle turvallisuusuhka ja että Venäjä reagoisi siihen, kertoo uutistoimisto Reuters uutistoimisto Interfaxin uutiseen viitaten. Šhoigu sanoi myös, että Helsingissä 16. heinäkuuta pidetty presidentti Vladimir Putinin ja presidentti Donald Trumpin tapaaminen voi johtaa sotilaallisen yhteistyön syvenemiseen Venäjän ja Yhdysvaltojen sekä Venäjän ja Nato-maiden välillä."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005767987.html

[Yhdysvaltalaiset ja venäläiset ovat antaneet kokouksen päätöksistä hyvin erilaista tietoa. Venäläiset ovat kertoneet julkisuuteen asioista, joista on heidän mukaansa sovittu. Yhdysvaltalaiset eivät ole vahvistaneet tietoja.

Pompeo vastasi senaatin ulkoasiainvaliokunnan jäsenten kysymyksiin kello 22 Suomen aikaa alkavassa kuulemisessa.

Hän sanoi tehneensä venäläisille henkilökohtaisesti selväksi Helsingissä, etteivät nämä saa enää puuttua Yhdysvaltain vaaleihin. Hän muistutti myös senaattoreita siitä, että Trumpin hallinto on asettanut 219 eri pakotetta venäläisiä yrityksiä ja yksityishenkilöitä vastaan ja karkottanut 60 venäläistä diplomaattia vastatoimena Venäjän häirintään. ”Luulojen mukaan Trump on jotenkin heikko Venäjän suhteen. Se ei ole totta”, Pompeo sanoo senaatissa.

Kun Pompeolta kysyttiin, mitkä olivat Helsingissä tehdyt päätökset, joihin Trump on viitannut, mutta joista senaattoreille ei ole kerrottu, Pompeo listasi muutamia: venäläisten ja amerikkalaisten liikemiesten välisen yhteydenpidon vahvistaminen, terrorisminvastaisen neuvoston työn jatkaminen ja neuvottelut syyrialaisten pakolaisten tilanteen helpottamiseksi.

Lisäksi Trump halusi varmistaa, ettei Syyrian sisällissota uhkaa Israelia. Tämä viittaa todennäköisesti siihen, että Venäjän pitäisi hillitä Iranin tukemien joukkojen toimia Syyriassa.]

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005769318.html?share=0babcc4ed339aaaa...

Michael Richard ”Mike” Pompeo on Yhdysvaltain ulkoministeri

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Mike_Pompeo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ehkä USA ei ole valmis eristäytymään maailmanpoliisin roolista, haluttiin vain näyttää nöyrä Trump Venäjän edessä. Mikäli haluatte Venäjän määräävän tahdin tästedes, se käy.

Syyriassa, Ukrainassa, Itämerellä ja monessa muussa paikkaa Venäjällä on määräävä asema.

Näytöksen toinen osa alkaa kieltämisellä, Syyrian tilanne kiinnostaa USA:ta, samoin Ukraina, Itämeri... Tosiasiassa USA käy kehottamassa liittolaisiaan varustautumaan, puolustusbudjetin kautta. Viesti on selvä - vastaatte omasta puolustuksesta, artikla viittä ei ehkä ole olemassa enää.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

”Viimeksi Venäjän puolustusministeri pisti Suomen ja Ruotsin ruotuun mahdollisen NATO hakemuksen osalta”.

TÄLLAISET UHKAILUT SAAVAT NYT KERTAKAIKKIAAN LOPPUA!!

RUS-SHOIGU UHKAILEE SUOMEA, MUTTA ”RAATTEEN TIE” KESTÄÄ Niin kesti myös KOLLAA (muun muassa Uosikkisen Make) ja Taipaleella isäni serkku, komppanian päällikkö, jonka kaista oli ainoa, josta maahantunkeutuja ei päässyt läpi!)

Venäjän puolustusministeri uhkasi Suomea ”vastatoimilla” – Tutkijat radiossa: Itärajalle ilmeisesti lisää Venäjän joukkoja

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/254730-venajan-pu...

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu nosti tiistaina Moskovassa pitämässään puheessa esille Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltojen toukokuussa tekemän sopimuksen puolustusyhteistyöstä. Shoigun tulkinnan mukaan mahdollistaa Suomen ja Ruotsin täyden osallistumisen Naton sotilasharjoituksiin. Vastavuoroisesta Nato saa Shoigun mukaan rajoittamattoman pääsyn Suomen ja Ruotsin ilmatilaan sekä aluevesille.
Puolustusministeri Shoigu katsoo, että tämä pakottaa Venäjän vastatoimiin.

Euroopan sotahistorian dosentti Markku Salomaa ja asejärjestelmäasiantuntija Arto Pulkki arvioivat Ylen Ykkösaamussa, että Venäjä lisännee joukkojaan Suomen vastaisella rajalla.

KYLLÄ NE RUS-JOUKOT PYSYVÄT RAJAN TAKANA

Kyllä ne joukot pysyvät siellä Suomen rajan itäpuolella, koska tämä myös ”veli venäläisen” muistista löytyvä kauhukuva:

https://yle.fi/uutiset/3-5453792

The Frozen Hell for Russians. Neukkujen ”eliitti”divisioona löysi ihan kivan hautapaikan Raatteen tiellä.

RAATTEEN TIE

- Sijaitsee Kainuun korpiseudulla
- Yksi talvisodan tärkeimmistä käännekohdista
- Mm. taitavan mottitaktiikan, talvivarustuksen ja hiihtotaidon ansiosta suomalaiset pääsivät neuvostoliittolaisten niskan päälle.
- Suomalaisten murskaavan voiton ansiosta Raatteen tiestä tuli osa kansallista mytologiaa.

Nykyisin homma hoidetaan tarvittaessa jo ennakoivalla ohjusiskulla, niin että maahantunkeutumista yrittävät joukot löytävät hautansa Suomen rajan itäpuolelta!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No Venäjä hallitsee tuon viestinnän, ensin Putin rauhoittelee, että Suomella ei ole mitään pelättävää Venäjän suunnalta, mutta ikäänkuin varmistetaan viestin perillemeno, Šhoigun suulla. Šhoigun viesti sisälsi asiavirheitä ja uhkailuja, mikä on myös tyypillistä tämän tyyppiselle viestinnälle. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005769857.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset