arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Pankkien lainaehdot edistävät kallista ja epäluotettavaa uusiutuvaa energiaa

  • Politik von Weltbank und Entwicklungsbanken: Verewigung von Armut und Not! Bild: Katharina Wieland Müller / pixelio.de
    Politik von Weltbank und Entwicklungsbanken: Verewigung von Armut und Not! Bild: Katharina Wieland Müller / pixelio.de

Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos ajaa ihmiset kodeistaan ja kurjuuteen.

 

"Kerroimme äskettäin, kuinka monenkeskiset kehityspankit käyttävät ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta perustelemaan lainoja, jotka hylkäävät fossiilisilla polttoaineilla toteutetun sähköntuotannon rahoituksen, edistävät kalliita ja epäluotettavia uusiutuvia energialähteitä ja auttavat siten köyhiä entisestään köyhtymään." https://wattsupwiththat.com/2018/07/14/rejecting-carbon-colonialism/?cn-reloaded=1

 

"Paul Driessen und David Wojick
Der Alarmismus bzgl. des vom Menschen verursachten Klimawandels verewigt Energiearmut, Arbeitslosigkeit, Armut, Krankheit, Unterernährung und frühzeitigen Tod. Die USA finanzieren sich ausbreitende Armut, Elend, Krankheiten und Tod via internationale Banken." https://www.eike-klima-energie.eu/2018/07/13/eine-schamlose-globale-tragoedie/

 

 

"Paul Driessen ja David Wojick

Pelottelu ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta ylläpitää energiaköyhyyttä, työttömyyttä, köyhyyttä, sairautta, aliravitsemusta ja ennenaikaista kuolemaa. Yhdysvallat rahoittaa köyhyyden, kurjuuden, sairauden ja kuoleman levittämistä kansainvälisten pankkien kautta."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Oikeistoradikaalit köyhän asialla.Löpöstä sähköä aavikolla.Hoh Hoijaa.

www.sueddeutsche.de/wissen/klimaskeptiker-wir-brau...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vaikka olisitkin oikeassa, olisiko kuitenkin syytä myöntää, että toistaiseksi ei ole mitään keinoa nopeasti siirtyä uusiutuvaan energiaan.

Afrikassa on totuttu puulla lämmittämään ateriat. Puu on uusiutuvaa energiaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei täysin mutta merkittävästi voi lisätä jos niin halutaan.

Ongelmana on ihmisen keksimä jarru nimeltään raha jolla halutaan suojata joitakin kultalusikka hanurissa syntyneitä, että heillä olisi enemmän kuin muilla. Keinotekoiset rakenteet jarruttavat ihmiskunnan huomiota tärkeistä asioista.

Toinen iso jarru on sivistymättömyys kun on kaikenlaisia kreationisteja ja muita sekopäitä joilla ei ole mitään käsitystä historiasta tai tosiasioista.

Tuollaiset asiat estävät asiallisen keskustelun siitä, että miksi nyt on pari astetta lämpimämpää kuin mitä pitäisi olla tai sen, että mistä maailman historian massasukupuutot useimmiten johtuvat.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Olisiko kuitenkin syytä huomioida päästöjä muutenkin kuin rakentamalla pitkä piippu ?
Ainakin Suomessa aiheutetaan ennenaikaisia kuolemia mitä erilaisimpien sirauksien kautta, vaarallisia jätteitä hävitetään suoraan luontoon, savukaasujen puhdistusta ei juuri lainkaan j.n,e.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ongelmanratkaisutaidot käyttöön ja lopetetaan kaikenlainen polttaminen.

Afrikassa se ei näytä toteutuvan kovin nopeasti. Suomessa olisi kyllä mahdollista polttaa puhtaasti.

Kyllä tuolle jäteöljylle voisi koittaa löytää muuta käyttöä, ei sitä tarvitse koittaa hävittää luontoon mahdollisimman laajalle alueelle.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Perusongelma energian hyödyntämisessä ei laina liity sen taloudellisuuteen, vaan myös sen saatavuuteen. On turhaa investoida sinne, missä energiaa ei ole.

Ihminen tarvitsee energiaa ja energian kulutus vain kasvaa populaation lisääntyessä. Jotta energiaa olisi saatavilla ja riittävästi, sitä tulisi hyödyntää siellä missä sitä on. Energia-paletti muodostuu sen mukaan, minkä tyyppistä energiaa on hyödynnettävissä.

Maailma on yhä enemmän jakautumassa köyhiin ja rikkaisiin ja siellä missä varallisuutta on, on myös mahdollisuus investoida uusiin hankkeisiin, jotka vievät globaalia energiataloutta eteenpäin.

Ilmastonmuutos on vaikuttamassa energia-palettiin ja on vain ajan kysymys, milloin fossiiliset polttoaineet väistyvät ja uudet energiamuodot valtaavat markkinat. Jos menneinä satoina vuosina energia-potentiaalia olisi kehitetty yhtä paljon kuin esim. aseita tai autoja, -tai vaikkapa prosessoreja, meillä olisi jo nyt huomattavasti laajempi energia-paletti käytettävissämme.

Maailmassa on erilaisia pelotteita. Ilmastonmuutos on niistä yksi, eli lista on pitkä. Mutta niiden suhteen tulee olla realisti ja ei pidä uskoa ihan kaikkea, mitä mediassa kirjoitetaan. Kaikkeen tulee tietysti varautua erilaisina skenaarioina, muuten elämme vain kädestä suuhun.

Ihminen vaikuttaa globaalissa energia-taloudessa ja myös ilmastonmuutokseen juuri sen verran, kun meitä täällä telluksella on ja jokainen voi tulkita, kuinka paljon.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olet pohdinnoissasi oikeilla jäljillä.

USA on tehnyt omat virheensä, ja nyt se katsoo oikeudekseen pelotella muut, mutta ei kerro, että älkää tehkö samoja virheitä kun he itse tekivät.

Nyt Pohjois-Amerikan osalta lämpötilakehitys on ollut laskeva, tosin kahtiajakoinen lännessä on lämmennyt kun taas idässä ja keskiosissa on ilmasto viilentynyt.

Pohjois-Amerikan itäosissa on aikaisemmat raivaukset pelloksi alkaneet metsittyä ja kosteikot toimivat tehokkaina ilmaston viilentäjinä.

Afrikassa kehitys on ollut sen suuntaista, että metsistä on otettu polttopuuta yli kestävän kehityksen. Suuntaa pitäisi nyt yrittää kääntää. Maailmanpankki ajaa tuulivoimaloita ja aurinkopaneeleita.

Ehkä oikeampi tapa vaikuttaa olisi parempi metsänhoito.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Käynnissä oleva massasukupuutto yhdessä omituisesti käytttäytyvän ilmaston kanssa on merkittävä uhka.

Massasukupuutto on ollut käynnissä jonkin aikaa, ja sitten tiedetään maailmanhistoriasta, että 4/5 suurimmasta massasukupuutoista liittyy ilmaston muuttumiseen.

Massasukupuutolla tarkoitetaan tapahtumaa, jossa rottaa suuremmat pääasiassa kuolevat sukupuuttoon.

Näkisin massasukupuuttoon liittyvän olennaisesti suuren ihmispopulaation riippuvuuden rajallisiin resursseihin.

Jos jotain muuta uhkaa pitäisi keksiä niin Yellowstonen supertulivuori olisi yksi. Riippu se ilmaston nykyinen omituinen lämpötila mistä tahansa, niin sen hallitsematon räjähtäminen ajaa maapallon hetkessä jääkauteen.

Tällä populaatiolla se tarkoittaisi niin monen ihmisen jäämistä nopeasti ilman ravintoa, että kaikki syötäisiin pois.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Asiantuntijan selvitykseen tuulivoima haitoista ei ole paljoa lisäämistä, terveyshaitat puuttuu, mutta kun valtio tukee toimintaa niin ei sitä saa kritisoida ympäristörikokseksi. ”Ympäristön törkeästä turmelemisesta voi saada kuusi vuotta vankeutta, mikä on aika hyvä kriminalisoinnin taso, kun ajatellaan, että törkeästä veropetoksesta maksimi on neljä vuotta.”
https://www.sll.fi/luonnonsuojelija/lehtiarkisto/2...

"Tuulivoima on suuri puhallus – veronmaksajat ovat joutuneet maksamaan tukina jo satoja miljoonia"
https://www.paivanlehti.fi/tuulivoima-on-suuri-puh...

"Tuulivoimasta on tulossa miljardilasku ja lopulta tuulimyllyt puretaan yhteisillä varoilla. Nyt tuulee kaikista ovista."

Seppo Konttinen

Valtiotieteiden maisteri Seppo Konttinen oli Yleisradion taloustoimittaja vuosina 1974–2010. Hän on tunnettu kriittisistä artikkeleistaan ja syvällisestä perehtymisestä taustatietoihin.

Seppo Konttinen on kirjoittanut teokset Salainen pankkituki, Kansallisomaisuuden ryöstö, Suomalainen ruokalasku, Suora lähetys. Tosiasiaa Yleisradiosta, Lakien synty sekä Kallis ruokakassi. Hänen kolumnejaan voi lukea myös Valtiomahti-blogissa. https://valtiomahti.blogaaja.fi/
Esim: "Paavo Väyrynen kyseli aikoinaan julkisesti, voiko ”v-tukseen” kuolla? Kun seuraa kansalaiskeskustelua sähkön hinnasta netissä ja toreilla, voisi päätellä yleisen joukkokuolemisen olevan lähellä. Eikä syyttä, koska varsinkin sähkönsiirron hinta nousee vuodesta toiseen tolkuttomasti."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, hyvä kommentti. Asioita voi pitää jonkin aikaa omana tietonaan, mutta mikään ei estä pidemmän päälle asioiden paljastumista myöskin suuremmalle yleisölle. Tässä tuulivoima-asiassa ongelmat on lakaistu maton alle. Ei ehkä enää.

Paistaa se aurinko joskus risukasaankin.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

6. Tässä on juuri se dilemma, että siellä missä väestö on köyhää, siellä energia-politiikka laahaa jäljessä, vaikka energiaa olisikin ja toisaalta siellä missä väestö on varakasta, energiaa tuodaan köyhistä maista ja porskutellaan mielin määrin, kuten USA.

Maailman pankki on vähän hankalassa väli-kädessä kun se pyrkii myöntämään luottoja niille, joilla on varallisuutta maksaa ne korkoina takaisin. Kun taas köyhäksi syntynyt kuten moni Afrikan valtio, ei luottoja hevillä saa tai jos saavat, ne ovat ikäänkuin ”matalammalla” profiililla ks. infraan suunnattuja. Tällainen käsitys minulla on.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Täsmälleen, kyllä energiaa voi myöskin säästää ja tässä suhteessa jenkit voisivat petrata.

Kaikenlainen syyttely kuuluu oleellisesti propagandaan, ja tässä olit oikeassa, jälleen kerran, että kaikkea ei pidä uskoa. Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää. Kannattaisi lukea Bengt Holmströmin haastattelu Hesarista.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005756176.html?...

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Ei polttamisen kokonaan lopettaminen ratkaise mitään, onko tosiaan niin että savukaasuja ei voi puhdistaa kohtuulisen kätevästi niin että politiikot voisivat siirtää siitä veronmaksajien rahoja omille etupiireilleen, silloinhan se ratkeaisi alle minuutin.
Tuulimyllyt, jätteiden poltto ja käsittely on hyvä esimerkki siitä miten kaikki muu menee terveyshaittojen ohi.
Koko asenne on kummallinen, myrkkyputki rakennetaan järveen, toisinpäinhän se pitäisi tehdä, minne ihmisten itsesuojeluvaisto on kadonnut ?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No näin se vaan tuntuu menevän. Sanonta pää jää vetävän käteen.

Liian paljon annetaan poliitikoille vapauksia toteuttaa tällaisia kiertokikkoja. Siihen on syynä osittain maan tapa. Nyt pitäisi asioita alkaa hoitamaan toisella tavalla, tiukemmat säännöt, joita sitten myös noudatetaan. Eihän pelkillä säännöillä ole mitään virkaa, ellei poliisi ymmärrä toimia rikoksen estämiseksi.

Ympäristörikoksia on pitkään katseltu läpi sormien, ei niihin ole puututtu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kun tuulivoiman terveyshaittakeskustelusta pääsimme, siirryit sulavasti seuraavaan uusiutuvaa energiataloutta moittivaan puheenvuoroon.

Palataanpa vielä tuohon terveyshaittakeskusteluun tältä osin: Miksi terveyshaittaa aiheuttava voimalarakentaminen muuttui kolmen yön jälkeen jopa suotavaksi?

Tuulivoima aiheuttaa mielestäsi terveyshaittaa kilometrien päähän voimalasta. Kivihiilivoimalan hiukkaspäästöt leviävät huomattavasti pidemmälle, meluhaitta on jopa ihmiskorvin aistittavissa vähintään yhtä pitkälle kuin tuulivoiman ihmiskorviin kuulumaton.

Kertoisitko, miten fossiilisen energian aiheuttama terveyshaitta on perusteltavissa positiiviseksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset