arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

EU:n myötämielisyys maahanmuuttoon loppuu?

  • KUVA: HANDOUT Pääministeri Theresa May
    KUVA: HANDOUT Pääministeri Theresa May

Brexit:ssä on ollut kysymys maahanmuuton sääntelystä. Brittihallitus tuo asian selvästi julki pääministerin maaseutuasunnolla käydyssä neuvottelussa perjantaina. Yksikään ministeri ei vastustanut brexit -linjausta, jonka mukaan Britannia voisi jäädä tavarakaupan osalta EU:n sisämarkkinoille, mutta EU-kansalaisten osalta vapaa liikkuvuus loppuu. "Brittihallitus totesi jälleen perjantaina, että EU-kansalaisten vapaa liikkuvuus loppuu, jotta Britannia saa jatkossa päättää, kuinka paljon väkeä maahan saapuu. Lausunnon mukaan Britannian kansalaiset ja EU-kansalaiset voisivat silti jatkossakin matkustaa toistensa alueille ja anoa oikeutta opiskella ja tehdä töitä."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005747780.html?share=

EU:n osalta jäsenmaat hakevat nyt myös yksi kerrallaan uusia linjauksia maahanmuuton osalta, monikaan asia ei ole enää entisellään tämän vuoden jälkeen!?

Tilannetta voisi kuvata evolutiiviseksi, eli kansalaisten elämänvalinnoilla tulee olemaan enemmän sijaa. Eli kansalaisilla olisi mahdollisuus edelleenkin hakea oikeutta opiskella ja tehdä töitä EU:n alueella.

Eli maahanmuutolta ei katkaista siipiä, vaan haetaan ratkaisuja maahanmuuton osalta. EU:n vastuu Afrikan ongelmista on kuitattu kehitysavulla. Jokainen ymmärtää, että rahaa sysäämällä ilman kontrollia johtaa ongelmiin, ihmiskauppaan yms. Lopulta kehitysapuun tarkoitetut rahatkin päätyvät paikallisten pomojen pankkitileille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olet oikeassa. Suora raha-apu päätyy ns. parempiin suihin. Anna mieluummin onki älä kalaa. Toisin sanoen rahaa ei pidä jakaa suoraan, vaan tietoa ja taitoa, jota hyödyntämällä esimerkiksi afrikkalaiset itse oppivat tekemään uusia asioita ja huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan.

Pekka Iiskonmaki

#1
Esim. Angolassa tänään opetettu työ oli huomenna heille ihan uutta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Onhan se selvää, että tuputtamalla mikään ei onnistu. Kannettu vesi ei pysy kaivossa.

Kyllä Suomessa jotkut tahot ovat ymmärtäneet asian, että minkälaista kehitysavun Afrikassa pitää olla. Luin jo 1980-luvulla asiallisia lehtikirjoituksia asiasta.

Rahassa mitaten Suomikin etenee, pitäisi kehitysavun olla niin ja niin paljon bruttokansantuotteesta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pekka; pitää paikkansa. -70 luvulla tutustuin, kun neuvostovirolaiset (Hiiumaan kalurit) opettivat paikallisia troolareillaan kalastamaan.

Pekka Iiskonmaki

Suomi menee aina takapuoli edellä puuhun.

Ei Suomi tarvitse lukutaidottomia lammaspaimenia, vaan todella ammattilaisia, koska korkea verotuksen takia omat muuttavat Suomesta pois.

Suomen pitäisi ensin poistaa viisi negatiivista veroa, jotka on vain tunnesyistä ja työllistävät vain julkisia palkan nauttijoita.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Punavihreä suvaitsevainen hyssyttely on nyt Euroopasta tältä osin ohi. Tähän todellisuteen on herätty nyt vihdoin uhkakuvien noustua esille näkyvästi ja väistämättömästi useimmissa maissa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ei EU:ssa mitään uusia linjauksia maahanmuuttoon tehdä.

Saksassakin se nähtiin, kun Seehofer taipui ensin Merkelille ja seuraavana Seehofer ja Merkel taipuivat SPD:lle.

EU:ssa on maat, jotka kontrolloi rajojaan, ja maat, jotka eivät kontrolloi rajojaan. Näin se tulee jatkossakin olemaan.

Britannia erosi EU:sta ja siirtyi rajojaan kontrolloiviin maihin.

EU:ssa puhutaan kauniisti maahanmuutosta, mutta maat puhuvat vain työvoiman tarpeesta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saksa on kyllä mahtivaltio Euroopassa ja pyrkii lisäämään vaikutusvaltaansa myöskin Afrikassa.

Moni muu Euroopan valtio toimii enemmän hyötynäkökohdat päällimmäisenä!?

"No protection for residents
'In the forests of Liberia, "might is right" ', says James Otto of Friends of the Earth Liberia (the Sustainable Development Institute). 'Local people are being trampled by major palm oil companies, and the government has not raised a single finger to protect them. GVL does not let anyone stand in its way.'

"Rolf Schipper also wants the Dutch government to commit to stricter regulations at the European and international level.
Schipper calls upon the European Union and its members states ‘to ensure a binding UN Treaty that includes the financial sector and gives access to justice for victims of corporate abuse. We need rights for people, and rules for business.'

https://en.milieudefensie.nl/news/dutch-based-bank...

"Palm Oil Company Golden Veroleum Liberia (GVL) is taking the local community’s land without their consent.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Aivan järjetön ajatus brysselin bolitbyroolta yrittää määrätä kuinka paljon elintasopakolaisia kunkin maan pitäisi ottaa vastaan. EU:lla menisi ihan hyvin kun olisi pysynyt vain talousliittona, tää tyyli jossa keskushallinto yrittää määrätä maita ja pakottaa nielemään kaikki mielenvikaiset direktiivit ei tule koskaan toimimaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Eurooppa on maailman tiheimmin asuttu maanosa. Pitäisikö vielä enemmän asuttaa? Mua alkaa ahistaa. Lähtö muualle houkuttaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset