EU:n myötämielisyys maahanmuuttoon loppuu?

Brexit:ssä on ollut kysymys maahanmuuton sääntelystä. Brittihallitus tuo asian selvästi julki pääministerin maaseutuasunnolla käydyssä neuvottelussa perjantaina. Yksikään ministeri ei vastustanut brexit -linjausta, jonka mukaan Britannia voisi jäädä tavarakaupan osalta EU:n sisämarkkinoille, mutta EU-kansalaisten osalta vapaa liikkuvuus loppuu. ”Brittihallitus totesi jälleen perjantaina, että EU-kansalaisten vapaa liikkuvuus loppuu, jotta Britannia saa jatkossa päättää, kuinka paljon väkeä maahan saapuu. Lausunnon mukaan Britannian kansalaiset ja EU-kansalaiset voisivat silti jatkossakin matkustaa toistensa alueille ja anoa oikeutta opiskella ja tehdä töitä.”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005747780.html?share=

EU:n osalta jäsenmaat hakevat nyt myös yksi kerrallaan uusia linjauksia maahanmuuton osalta, monikaan asia ei ole enää entisellään tämän vuoden jälkeen!?

Tilannetta voisi kuvata evolutiiviseksi, eli kansalaisten elämänvalinnoilla tulee olemaan enemmän sijaa. Eli kansalaisilla olisi mahdollisuus edelleenkin hakea oikeutta opiskella ja tehdä töitä EU:n alueella.

Eli maahanmuutolta ei katkaista siipiä, vaan haetaan ratkaisuja maahanmuuton osalta. EU:n vastuu Afrikan ongelmista on kuitattu kehitysavulla. Jokainen ymmärtää, että rahaa sysäämällä ilman kontrollia johtaa ongelmiin, ihmiskauppaan yms. Lopulta kehitysapuun tarkoitetut rahatkin päätyvät paikallisten pomojen pankkitileille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu