Yksityinen ajattelija

The Washington Post -lehti käsitteli laajassa artikkelissaan hiilensitomista maaperään, jonne se kirjoituksen mukaan kuuluu. Kirjoituksessa myös tuotiin esille, miten muualla maailmassa osataan jo viljelytekniset toimenpiteet hoitaa niin, ettei maaperän hiili pääse ilmakehään, vaan enemmänkin sitoutuu maaperään, jolloin myös ruuantuotanto muuttuu varmemmaksi.

Samalla tuotiin konkreettisesti esille, kuinka journalistit ja byrokraatit istuvat pöytänsä takana irtautuneena todellisesta elämästä, tietämättä mitään mitä ympärillä tapahtuu, etenkin maatiloilla. Ryhmäajattelu on vierittänyt ilmastonmuutosta ja hiilidioksidin kertymistä ilmakehään yksisilmäisesti fossiilitalouden ongelmaksi. Paljoa tuo ei mene ohi todellisen muutoksen käynnistäjästä. Mutta kuitenkin riittävästi, jotta voidaan todeta, että ongelmaa ei ole tunnistettu. Maaperä vastaa 1/3 kaikista hiilipäästöistä. Ja maaperä on köyhtynyt 50 – 70 % hiilestä. Nyt tarvitaan vain toimenpiteitä, jotka kääntävät tämän kehityksen toisen suuntaiseksi.

Lehdessä myös tuodaan esille kuinka Euroopassa asia on jo ymmärretty ja asia on otettu esille Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä.

Arviolta 75 – 100 ppm hiilidioksidia voidaan sitoa maaperään seuraavan vuosisadan kuluessa, eräänlaisena heittona kirjoituksessa pidetään turvallisena ilmakehän hiilidioksidipitoisuutena 350 ppm:ää!?

https://www.washingtonpost.com/opinions/2015/12/04/fe22879e-990b-11e5-89…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu