arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suo, kuokka ja Jussi

  • Suometsät kasvattavat nyt kuitupuuta
    Suometsät kasvattavat nyt kuitupuuta

Ilmastonmuutos kääntää nyt ilmastotutkijoiden katseita tällä kertaa maaperään! Hiilensidonta maaperään on nyt ehkä se keino millä mitätöidään ihmisen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt.

http://hannusinivirta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255308-vain-4-hiilta-maap...

Toisaalta ilmastonmuutoksen nähdään olevan niin tärkeä ja vaikea kysymys, että mitään keinoa hillitä sitä ei voi jättää käyttämättä. Tähän perustuvat nyt sitten esim. tuulivoimalat, niiden tuottama sähkö pitäisi olla puhdasta. Tosiasia näyttäytyy kyllä toiselta pidemmässä katsauksessa. Hiilen sitomista maaperään voidaan, toisin kuin tuulivoimaloita, pitää huomattavasti ekologisempana ratkaisuna.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Yle ei Suomen edun mukaista politiikkaa tee, vaikka Suomen kasvillisuus on tosiasiassa hiilinielu, sitä ei nyt vaan voi maailmalle julistaa.
"Suomessakin maatalousmaa on tällä hetkellä ilmastopäästöjen lähde eikä hiilinielu. Tehomaatalous, jossa käytetään paljon keinotekoisia lannoitteita, pienentää maaperän hiilivarastoja vuosi vuodelta, kun hiili lähtee kasvatettujen kasvien mukana pois maasta."
https://yle.fi/uutiset/3-10201516

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

On Suomessa kasvillisuus ja maaperäkin hiilinieluja. Jotkut pellot kaipaisivat karjan lantaa, jotta mikrobitoiminta elpyisi.

Märehtijöiden pötsin tuotoksella saadaan maaperä kuntoon. Ennen keinolannoitusta karjaa pidettiin maatiloilla lähinnä sen takia, että saatiin pellot tuottamaan.

Pelkällä keinolannoittamisella maaperän orgaanisten aineiden määrä hupenee, kasvijätettä lisäämällä saadaan tilannetta korjattua.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Panin pottuja multiin, toivottavasti tänä vuonna saan jotain syötävääkin. Viime kesä oli niin kylmä ettei kerinnyt kuin kuin sormenpään kokoisia pottuja kehittyä.
Pikku jääkausi ja sen myötä maatalous tulee olemaan kova nakki Suomelle.

Ihmetyttää ettei Suomen ruokahuollosta tunnu kukaan olevan huolissaan. Onko tarkoituksena se, että me syödään toinen toisiamme, vai mitä?

Olen jo katsatellut naapureitani "sillä silmällä" jos miulta safka loppuu. Periaatteena tietysti, että läskimahat ensin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, nyt sattui lämmin jakso tähän toukokuuhun. Ranskassa oli sääkartassa puolestaan kylmää.

Eikä Suomessa vieläkään ole kunnon kylvökelejä ja on toukokuun puoliväli. Joskus on ollut huhtikuun puolella kylvötyöt tehtynä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset