arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Viheriöiville niityille

  • Infraääneltä suojaudutaan 30 metriä korkealla 8 metriä paksulla seinämällä
    Infraääneltä suojaudutaan 30 metriä korkealla 8 metriä paksulla seinämällä

Ilmastonmuutosta voi parhaiten torjua niityillä. Tiede on nyt selvittänyt, että C4 kasvit torjuvat ilmastonmuutosta tehokkaasti, mistä ei aikaisemmin tiedetty.

Saksasta kantautuu enenevässä määrin tietoa Energiewenden tulevan luultua kalliimmaksi ja ongelmien lisääntyvän, mitä pidemmälle edetään. Tieto on pettymys saksalaisille, kuten myös kaikille Energiewendeen uskoneille.

Infraääneltä voi koittaa suojautua, 30 metriä korkealla ja 8 metriä paksulla betoniseinämällä. Infraääni läpäisee kaikki esteet ja tuulivoimalat tuottavat infraääntä. Tästä asiasta ei enää tarvitse väitellä. Sensijaan vielä ei tiedetä kaikesta siitä mitä infraääni aiheuttaa ihmisille, eläimille, kasveille, mikrobeille etc. Tutkimusta sydämen heikkenemisestä on saatu viimeaikoina. Koehenkilöitä nyt on jo riittämiin, Suomessakin kerrotaan 400 henkilön joutuneen jättämään kotinsa, kun ei ole kestänyt infraäänialtistusta tuulivoimaloiden lähellä. Tuulivoimamelulle voi altistua kilometrienkin päästä.

Edellä kerrottua infraäänestä ei ole tullut uutena tietona. Tutkijat ovat varoitelleet tästä jo vuosia. Miksi sitten hallitukset lähtivät tällaista toimintaa tukemaan? Kuka on lopulta vastuussa? Miten tästä mennään eteenpäin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Uuden tuulivoimatuen päättämien ehtona piti olla terveysvaikutusten selvittäminen. STM onkin ryhtymässä toimeen ja selvityksille ollaan myöntämässä 300 000 euron rahoitusta.

Mutta voi, talousvaliokunta otti viime viikolla etunojaa ja esittää uuden tuen myöntämistä 1,4 terawattitunnille ennen kuin uudet selvitykset on edes aloitettu. Seuraavaksi tuki menee eduskunnan päätettäväksi ja on oletettavaa, että se myönnetään vielä tämän vuoden puolella. Talousvaliokunnan puheenjohtaja on sinisten Martti Mölsä, varapuheenjohtajana kokoomuksen Harri Jaskari.

Tulossa on jälleen yksi sulka tämän "ei enää euroakaan tuulivoimatukea" -hallituksen päähineeseen. Ihmisten hyvinvoinnista eivät useimmat poliitikkomme piittaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kiitos tiedoista.

Tässä kannattaa selvittää henkilöiden taustoja, mitkä tekijät ja uskomukset siellä vaikuttavat tuulivoimakantoihin, mihinkin suuntaan.

Kyllä on havaittavissa kylmäkiskoisuutta ja piittaamattomuutta ihmisten suhtautumisessa tällaista dekonstruktiivista teknologiaa kohtaan tuotuna ihmisten ja eläinten elinpiiriin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Talousvaliokunnan esitys löytyy täältä:
https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/T...

Pitää blogata pidemmälti jahka ehdin mutta silmiinpistävää on, että tämä "teknologianeutraali" tuotantotuki on suoraan räätälöity tuulivoimalle. Vesivoima ja käytännössä CHP-laitokset on rajattu pois eikä kuvittele että aurinko- tai aaltovoima voisi pärjätä kilpailutuksessa kun edes tuotantokapasiteettia ei ole.

Kuntalaisia eri alueilla kiinnostaa varmasti se, että tuen piiriin voi hakea vain jos tuulivoima-alue on jo luvitettu. STY:n mukaan tällaisia on nimellisteholtaan noin 7300 MW:n edestä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No jännä tässä on Aron kertomus noista c4 kasveista

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Aikaisemmin luultiin vain c3 kasvien hyötyvän runsaammasta ilmakehän hiilidioksidista, mutta myöskin c4 kasvit hyötyvät tästä ja tehokkaampina kasveina yhteyttämään varastoivat hiiliyhdisteitä runsain mitoin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tiede edistyy, maan pinnalla on löydetty uusia keinoja vähentää kasvihuonekaasuja ilmakehästä!?

”The finding, which runs counter to long-established ideas about how plants will respond to the greenhouse gas, suggests that grasslands could provide a buffer against climate change.”
https://www.nature.com/articles/d41586-018-04869-9

”Löytö, joka on vastoin vakiintuneita käsityksiä siitä, miten kasvit reagoivat kasvihuonekaasuihin, viittaa siihen, että niityt voivat toimia ilmastonmuutoksen puskureina.”

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ensin pidettiin viidakkoa parhaana tässä asiassa, sitten pohjoisia havumetsiä, nyt siis niittyjä.
Ehkä totuus on, että niiden kaikkien yhdessä tulisi toimia ilmastonmuutoksen puskureina.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olet tietenkin oikeassa!

Halusinkin vain tuoda esille sen, että yhtä ainoaa keinoa torjua ilmastonmuutosta ei ole. Ns. silver bullet:ina on esitetty milloin mitäkin, kuten tuulivoimaloita.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

En kyllä käyttäisi lainkaan tota sanaa ilmastonmuutos ja vielä vähemmän että joku kasvi tai muu sitä torjuisi kun se on mellastanut vapaana siitä lähtien kun maapallo sai ilmaston. CO2 ei ole yhtä kuin ilmastonmuutos.

Epäilen että silloin joskus kun CO2 pitoisuus oli jossain 8000ppm nurkilla ja navat sulia niin ilmasto on ehkä ollut "vakaampi" koska lämpötilaerot ovat olleet pienempiä päiväntasaajan ja napojen välillä. Nykyään lämpötilaerot ovat lähemmäs 150°C joten ei ihme että välillä puhaltaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, kyllä ne ajatukset sekaantuvat helposti, mietin vielä tuota blogin korjaamista siltä osin.

Tietenkin on pidettävä erillään ihmisen aiheuttama ja luonnollinen ilmastonmuutos.

Luonnollinen ilmastonmuutos lisää ilmakehän hiiltä, joten fotosynteesi aktivoituu. C4 kasvit yhteyttävät tehokkaasti.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jos ja kun se luonnollinen ilmastonmuutos nyt vihertää koko palloa niin mitä tekee vihreät. No huutavat kilpaa että moinen muutos pitää pysäyttää, maksoi mitä maksoi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset