arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Tuulimafia etenee uusille alueille?

  • Hiilidioksidipitoisuus ei enää nouse ilmakehässä
    Hiilidioksidipitoisuus ei enää nouse ilmakehässä

Daily CO2 April 26,  2018:  411.32 ppm April 26, 2017:  412.63 ppm

 

Hiilidioksidipitoisuus ei enää nouse ilmakehässä!?

Antropogeeninen hiilidioksidi lisää vielä kasvuaan, mutta ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ei kasva enää.

https://www.co2.earth/daily-co2

Kun Suomeen piti saada tuulivoimaloita rakennettua länsirannikolle, perusteltiin niitä hiilidioksidin kertymisellä ilmakehään, niillä piti vähentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.!? Onko tässä onnistuttu. Ei! Antropogeeninen hiilidioksidi on kiihtyvällä nopeudella kasvamassa, sensijaan ilmakehän hiilidioksidin kasvu on pysähtynyt luonnollisten muutosten seurauksena.!?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Näky olleen vuonna 2017 CO2-pitoisuus himppu korkeammalla kuin tänä vuonna toistaiseksi, tuosta antamastasi linkistä katsottuna. Vähän huono sivusto, kun siitä ei näy kausivaihtelu, joka saattaa selittää tilanteen. Mauna Loalla pitoisuushuippu osunee tähän huhtikuun lopulle, että jo heinäkuussa olisimme viisaampia.
Ilmeisestikään ihmistekoiset päästöt eivät ole nyt laskussa, joten jarrua on löytynyt luonnosta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Mä en ymmärrä mistä hihasta Aro taas vetelee näitä johtopäätöksiä.
409,5 on suurempi kuin 407,2

https://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

On vielä ymmärrettävä, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousun ei ole koskaan todettu ilmaston lämpenemistä todellisuudessa hallitsevan. Toiseksi viimeaikaisessakaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussa ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä aiheutunut osuus on korkeintaan luokkaa 5 %. Samaan tapaan, mitä jo yksin yritys korvata fossiilisia poltoaineita tuulienergialla, on osoittanut, sitä teki jo Pariisin sopimusta edeltävät, Kioto-prokollan mukaiset hiilidioksidipäästöjen leikkaukset, joista seurasi vain menetyksiä. Ennustukseni on, että luonnonlakien mukaan Pariisin sopimuksen mukaisista leikkakauksista on odotettavissa vain menetyksiä. Ehkä nopeimpana esimerkkinä tästä tulee vielä olemaan Helen eli Helsingin energia, jos hallituksen suunnitteilla olevan lain mukaisesti sielläkin on lopetettava kivihiilen käyttö. Yhdyn niihin näkemyksiin, joiden mukaan kivihiilen käyttöön perustuva Helsingin energia on yksi parhaista mahdollisista kaupunkienergioista - sitä se on nimenomaan myös puhtaudellaan: puhtaat hiilidiokdipäästöt eivät ole haitta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

Nii , ei se hiili co2 nosta mitään lämpöjä. Ensin nousee lämmöt ja sitten vasta hiili co2 . Hiilen co2 määrä on vaihdellut 9000--180 ppm luonnossa ja samoin metaani eli nyt hiili co2 ei ole kovin kummonen luonnossa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

On toki ja erohan on hirvittävä, 0.0004095 versus 0.0004075. Selvästi maailmanloppu tulossa. Vielä kun joku todistaisi korrelaation olemassaolon olemattoman co2 lisäyksen ja lämpenemättömyyden välillä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Mitä ihmeen järkeä on julkaista kuvana yhden viikon kuvaaja ja väittää, että ”Hiilidioksidipitoisuus ei enää nouse ilmakehässä”? Linkkaamastasi sivustosta saakin sitten ihan toisenlaisen käsityksen tilanteesta.

Enpä tiedä pitäisikö nauraa vai sääliä näitä Puheenvuoron denialisteja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset