Jääkelejä Etelä-Suomea myöten

Tähän aikaan vuodesta jäät lähtevät joista ja järvistä, kevät on kuitenkin myöhässä tänä vuonna, eikä jäälauttoja ole vielä liikkeellä.

Kylmä pakkastalvi on kohta takana, ja jäädään jännäämään, että tuleeko kesä ajallaan, saadaanko sato korjattua syksyllä jne. Viime vuonna oli jo hilkulla monella sadonkorjuun kanssa, kaikkialla Suomessa sadonkorjuu ei onnistunut, kasvukausi loppui vääjäämättä kesken.

On tietenkin ennenaikaista ottaa kantaa tulevaan kesään ja syksyyn, viime aikaiset sääilmiötkin ovat johtuneet suihkuvirtausten kierrättämästä kylmästä ilmasta. Euroopassa on koettu samanlaisia kylmiä ilmoja kuin mitä on ollut Pohjois-Amerikassa. Amerikassa povataan jo jääkautta tulevaksi!? No ei ehkä tosissaan, mutta muistutetaan nykyisen lämpimän kauden olevan ihmiskunnalle loistokasta aikaa, ja hiilenpoltostakin on ollut vain hyötyä kasvikunnalle ja niin muodoin myös ihmiskunnalle. "One of the great serendipities of modern life is that man's use of carbon-rich fuels like oil and coal not only provides energy, but also adds carbon dioxide plant food to the severely depleted carbon stocks of the atmosphere.  Satellites have detected the resultant greening of the Earth."

https://www.americanthinker.com/blog/2018/03/what_weather_should_we_real…

Ilmastotieteilijöiden huolena on ollut CO2:een liittyvä epävarmuus, ilmastoherkkyys CO2:n osalta liikkuu vielä laajassa haarukassa, ja samaan aikaan pilvien osalta säteilypakote on moninkertainen CO2:een verrattuna. Pilvien osalta halutaankin nyt päästä varmuuteen ja poistaa niihin liittyvää epävarmuutta. Ilmastomallien toimivuus on ollut heikkoa juuri näistä epävarmuuksista johtuen!? Antarktiksen osalta pilvipeite saattaa muuttaa etumerkkiä vaikutuksensa osalta lämpenemiseen. Pilvipeite kylmissä olosuhteissa viilentää ilmastoa, kun auringon lyhytaaltoinen säteily heijastuu pilvistä takaisin avaruuteen.

Aurinkokaan ei ole aina vaan vakio, vaikka sitäkin on näin yritetty tuoda esille. Asioista perillä olevat eivät kuitenkaan kaikkea nieleskele pureksimatta. https://science.nasa.gov/science-news/news-articles/solar-minimum-is-coming

EDIT: https://www.cias.wisc.edu/potential-carbon-sequestration-and-forage-gain…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu