arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Paras sote-uudistus

  • Valonpilkahduksia
    Valonpilkahduksia

Sote-uudistusta viedään jo maaliin, myönnytyksiä puolin jos toisinkin joudutaan tekemään hallituspuolueissa. Asiantuntijoita ei enää kuunnella tai ne jyrätään tärkeän asian alle, kun puhutaan 3 miljardin säästöistä, jotka tulisivat aikanaan, sitten kun asiat ovat kunnossa. Näinhän hankkeita pitää markkinoida, viedään tavoitteet tulevaisuuteen, ja jos näyttää siltä, ettei tavoitteisiin päästä, jätetään takaportteja auki, maakuntien yhdistämistä, eläkeiän nosto, hoitamatta jättämispäätös yms., että varmasti tavoitteisiin päästään. Helposti tulee sellainen vaikutelma, että niiden maakuntien yhdistämisien myötä supistetaan palveluverkkoa ja saadaanhan siinä samalla hallintoa kevennettyä.

Maakuntien rooli on lamavuosina vain korostunut, pelkästään puunjalostusteollisuuden tuotteet vastaavat 20 % Suomen viennistä. Nyt katseet ovat myös lisääntyvästi kääntyneet kaivannaisteollisuuden suuntaan maailmanmarkkinoilla malmien hintojen nousun myötä. Arvokkaimmat malmiesiintymät ovat harvaan asutulla seudulla Itä- ja Pohjois-Suomessa. Että on turha tehdä sote-uudistuksesta vastakkainasettelua maaseutu vastaan kaupunki. Vaan koko Suomea tulee kehittää ja niin ollen palvelut on turvattava koko Suomen alueella kattavasti.

"Natsi-Saksan T-4 -eutanasiaohjelma käynnistyi naisten keskitysleirilla Ravensbrückissa marraskuussa 1941. Psykiatri Friedrich Mennecken tehtävänä oli karsia vankien joukosta kaikista hyödyttömimmät naiset: vammaiset, mielisairaat, vanhukset, syfilistä sairastavat tai muuten vain epäkelpoiset. Eutanasiaohjelma toimi kansanmurhan kenraaliharjoituksena. Viime vuosikymmeninä nopeasti kehittynyt geneettinen insinöröinti avaa huimia näkymiä perinnöllisten sairauksien hoidolle - ja eliittiin kuuluvien ihmisten parantelulle ja jalostamiselle. Digitaalisen kumouksen myötä pian suuri osa vaativistakin työtehtävistä voidaan digitalisoida. Mitä ihmisten ihmisten enemmistölle tapahtuu? Digitaalinen tekniikka antaa myös ihmisten mielten muokkaamiseen ennennäkemättömät keinot. Onko demokratia jo muuttumassa datakratiaksi? - Entä kun ihmisessä on lähitulevaisuudessa enemmän konetta kuin ihmistä? Merkitseekö se lopun alkua Homo sapiensille?"

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/12/21/radiodokumentit-ja-featuret-2018

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Syntyyhän sitä säästöä kun nostetaan eläkeikä 70 vuoteen ja kielletään jatkohoidot yli 65 vuotiailta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Nämä suuret ikäluokat mainitaan kyllä silloin tällöin, ja olisiko nämä usein käytetyt sanat kuten kestävyysvaje ja huoltosuhde viittauksia vanhusten kasvavaan joukkoon?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Toisalta Oulun seudulta tulee jo huolestuttavia viestejä siitä, että ruumishuoneiden tilat ovat käymässä vähiin, suorastaan ruuhkautuneet. Suuret ikäluokat ovat jo siinä vaiheessa...Toivottavasti älyävät, että kyseessä on vain hetkellinen eli muutaman kymmen vuoden vaihe...etteivät yli-investoi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näin pakkasilla ja talvisaikaan asia voi olla helpommin hoidettavissa. Kesällä tilanne olisi hankalampi.

Kyllä olen huomannut kuolinilmoituksista, että jotakin ruuhkaa on havaittavissa, mistä sitten johtunee.

Luonnollinen poistuma on nyt kasvussa. Ja tasoittunee sitten kymmenen vuoden kuluessa, aivan totta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuo yllä mainittu radio-ohjelma Yle 1:llä alkaa klo 18:00

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset