arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Maaseudulla ei lähdetä terveyskeskukseen

  • Lumityöt on tehty
    Lumityöt on tehty

Maaseudulla lähimpään terveyskeskukseen tulee matkaa, etelässäkin kymmeniä kilometrejä ja päivystysajan ulkopuolella 50 km:ä ei ole aivan tavatonta. Pohjoisessa matkat venyvät ainakin tuplasti pitemmiksi.

Mikä olisi sitten kohtuullinen matka lääkärille, sitä joutuu nyt varmaankin moni pohtimaan kun on jo tiedossa, että terveyskeskuksia suljetaan ja pienemmät sairaalat suljetaan. Kun sosiaali- ja terveyshuollon palvelut keskitetään maakuntakeskuksiin, niin aikaa kuluu ja rahaa palaa, enemmän kuin aikaisemmin.

Tämä vain yksi asia lukuisten muiden asioiden joukossa.

Tänään sitten käsitellään soten valinnanvapautta Suomen eduskunnassa.

"Hallitus esittelee eduskunnalle sosiaali- ja terveydenhoidon periaatteet valinnanvapaudesta. Ihminen voi ilmoittautua julkisen, yksityisen tai järjestöjen ylläpitämän sosiaali- ja terveyskeskuksen asiakkaaksi. Suora lähetys. Ohjelman tiedot Kuva: 16:9, HD TV-lähetyksen ääniraidat: suomi stereo Katsottavissa ulkomailla Lähetykset ke 14.3.2018 14.00 Yle TV1"

"Palveluissa säästäminen ei todellakaan ole halpaa. Keskittämisinnossa ei ajatella kansantaloudellista kokonaisuutta. Jokainen ymmärtää, että terveydenhuollon keskittäminen yhteen kaupunkiin Suomessa olisi terveydenhuoltokoneiston kannalta edullisinta. Kansantaloudellisesti matkakulut ja menetetty työaika tulisivat erittäin kalliiksi. Poliitikot kuitenkaan eivät osaa katsoa asioita nenäänsä pidemmälle vaan näkevät tilanteen säästönä. Tietenkin keskittämistäkin tarvitaan, mutta se pitää tehdä niin, ettei kustannuksia vain siirretä johonkin muualle. Olipa kansalainen sitten maksajana sitten suoraan tai epäsuorasti, maksut aina lisääntyvät. Osaoptimointi on valtionhallinnolle tyypillistä ja pahimmillaan ehkä juuri terveydenhuollossa. Esimerkiksi sote-uudistuksen kohdalla hyvin harva on tullut ajatelleeksi, että nyt läpi runttauksessa oleva järjestelmä tulee olemaan osaoptimointien sekamelska. Sellaisesta ei edes teoriassa voi tulla kokonaisuutena ja kansantaloudellisesti toimivaa."

http://kaunaherra.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252192-lappi-menettaa-sotessa...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset