arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kuin tuhka tuuleen

  • Suomella on mineraaleja 500 miljardin euron edestä
    Suomella on mineraaleja 500 miljardin euron edestä
  • Vetovoima on alullepaneva voima
    Vetovoima on alullepaneva voima

Suomella on akkuteknologian tarpeisiin enemmän metalleja ja kemikaaleja kuin yhdelläkään toisella valtiolla Euroopassa. Mineraalivarat odottavat nyt ottajaansa.

Auto- ja akkuteollisuus on hyvin lähtenyt liikkeelle Uudenkaupungin tehtaalla. Valmet Automotivella Oyj ei ole kuitenkaan tarvittavia satoja miljoonia euroja käyttää akkuteollisuuden tarpeisiin.

[Suomen talous voisi saada yllättävän vauhdittajan paljon parjatuista kaivoksista – mineraalivarantojen arvo on peräti 500 miljardia euroa https://www.hs.fi/talous/art-2000005555723.html Suomi on kaivosyhtiöille houkutteleva valtio myös siksi, että ne saavat Geologian tutkimuskeskukselta käyttöönsä maailman parhaat kallioperää koskevat tietoaineistot, jotka antavat erinomaisen lähtökohdan malminetsinnälle.

Ongelmana on, ettei tutkimuskeskuksella itsellään ole enää rahoitusta kairauksiin.

”Yksi vaihtoehto on, että Geologian tutkimuskeskus aloittaisi kairaukset uudestaan ja niitä rahoitettaisiin rojaltimaksuilla tai valtion muilla kaivostuloilla”, Lintilä sanoo.

]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

En oikein saa selvää, onko tämä kannanotto asiasta mihin suuntaan, kun lähinnä on kopioitua tekstiä ja asiaa.

Suomi on kaivosyhtiöille muuten houkutteleva myös siksi, että tänne on luotu yksi maailman löperöimpiä kaivoslakeja, joka mahdollistaa myös ulkomaalaisille yrityksille valtauksen pilkkahintaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No pääasiassa olen samalla kannalla. Meidän pitäisi nyt kerätä voimavaroja ja tarkastella esim. Norjan toimintamalleja heidän öljyvarojen hyödyntämisessä. Toisenlaisiakin esimerkkejä löytyy.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomen velkainen talous ja korruptoitunut valtio olisi pahimmasta päästä oleva yhdistelmä. Suomen tosin väitetään olevan maailman vähiten korruptoitunut valtio.

Kaivosteollisuuden yrityksillä sitten löytyy sitä keinovalikoimaa kyykyttää Suomea ja korjata voitot parempaan talteen.

Norjassa käytiin laajaa yhteiskunnallista keskustelua öljyvarojen käytöstä. Öljy olisi muuten sekoittanut pienen kansantalouden pahasti heikkoon kuntoon ilman tällaista keskustelua ja öljystä saatujen varojen rahastointia. Öljy loppuu aikanaan ja niin loppuvat myös malmivarannot.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset