arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Inhimillinen kohtelu taattava, suomalaisille!

  • Revontulia pohjoisen taivaalla Credit: Karl Tate, SPACE.com Contributor
    Revontulia pohjoisen taivaalla Credit: Karl Tate, SPACE.com Contributor

Kun riittävän usein toistetaan, että olemme maailman vähiten korruptoitunut maa, niin onhan siihen uskominen.

Mutta, kun nyt näyttäisi olevan oikein tieteenaloja, missä väitetään pokkana tieteen olevan asettunut "the science is settled". Siis kyllähän meilläkin on tuollaista hapatusta, ihan älykkäät ja koulutetut ihmiset uskovat siihen kun tuollaista tietoa päivittäin tiedotusvälineissä toistetaan.

Tuohon tuulivoima-asiaankin hetkeksi palatakseni. Mikään ei näköjään estänyt Suomessakaan käyttämästä psykologin tai lääkärin koulutuksen saaneita ihmisiä propagandan levittämiseen. Olivatko he itse tietoisia infraäänen haitoista, tokkopa kun sekoittivat ultraäänen ja infraäänen keskenään.

Kun korkeasti koulutettu lääkäri sanoo jotakin infraäänestä, täytyy sen olla totta, vaikka hän ei tietäisi infraäänestä mitään. Tätä se ideologia teettää.

No meille muille riittää avoin tiede hyvin, infraääntäkin voidaan tutkia, kuten myös tuulivoimaloista lähtevää infraääntä. Steven Cooper on akustiikkaan perehtynyt ja hän sai käyttöönsä tuulivoima-alueeseen liittyvän materiaalin, jolla on merkitystä infraäänen syntyyn.

Sensing but Not Hearing: The Problem of Wind Turbine Noise (Interview with acoustician Steven Cooper, AU) https://www.masterresource.org/windpower-health-effects/sensing-not-hear... It was not until we tried the complaints versus the infrasound narrow band signature that we found a trend. And sensation came out as the major impact. We tried plotting the greatest level of sensation (when the residents actually left their properties or wanted to leave) and found patterns of disturbance that related to the power output of the turbines trying to start, when at high wind settings that the blades were angled to depower the turbine or changes in the power output (up or down) of over 10%. I also noted intermittent vibrations in the floor of house 88, even during the shutdown period, that related to wind gusts. This led to vibration measurements on some turbines and in the ground on the wind farm and the residences.We have since used the Cape Bridgewater data for further testing and research.

EDIT: Cooper  huomautta, että hän on akustisen alan asiantuntija ja miten ihmiskeho reagoi näihin erilaisiin akustisiin stimulaatioihin, hän ei ole pätevä vastaamaan. "A. I am just a noise engineer and therefore not qualified to answer that question in terms of how the body responds to different acoustic stimuli."

”Windmills are also a source of infrasound due to turbulent air flow past its blades and its rotating machinery, where it was found to be an annoyance to technicians working in close proximity to a large-scale wind farm 6.” http://pubs.sciepub.com/jephh/5/3/3/

 

”Tuulivoimalat ovat siis infraäänilähde, joka johtuu ilmavirran turbulenttisesta virtauksista siipien ja sen pyörivien koneiden ohi, josta se oli havaittavissa häiriöksi asti suuren mittakaavan tuulivoimala-alueen läheisyydessä työskenteleville teknikoille 6.”

 

”Sleep disorders 10 were noted when exposed to infrasound of 6 and 16 Hz at 10 db. The effects of long-term exposure to infrasound were studied in 40 active Swiss Air Force pilots who were exposed to infrasound of 14 or 16 Hz at 125 db. Somatic and psychic functions were affected in the following ways: decrease in systolic blood pressure, increase in heart rate and blood pressure, impaired alertness and altered hearing threshold and time perception 11.”

”Unihäiriöitä 10 havaittiin, kun altistettiin infraäänelle 6 ja 16 Hz 10 dB:n voimakkuudelle. Pitkäaikainen altistuminen infraäänivyöhykkeelle tutkittiin 40 aktiivisella Sveitsin ilmavoimien lentäjällä, jotka olivat alttiina 14 tai 16 Hz: n infraäänelle 125 dB:n voimakkuudella. Somaattisia ja psyykkisiä toimintoja esiintyi seuraavilla tavoilla: systolisen verenpaineen lasku, sydämen lyöntitiheyden ja verenpaineen nousu, heikentynyt valppaus ja muuntuneet kuulokynnysarvot ja heikentynyt ajantaju 11.”


 

”The findings of Gavreau 12 in the infrasonic range between 1 and 10 Hz are truly unnerving. They include lethal infrasonic pitch lies in the 7 Hz range; small amplitude increases affect human behavior in this pitch range; intellectual activity is first inhibited, blocked, and then destroyed; as the amplitude is increased, several disconcerting responses have been noted. These responses begin as neurological interferences; the action of the medulla is physiologically blocked, its autonomic functions cease. It is also to be noted that in World War II, Nazi engineers used infrasound to stir up hostilities of crowds gathered.”

”Gavreaun 12 tulokset infraäänisäteilyalueella välillä 1 ja 10 Hz ovat todella häiritseviä. Niihin kuuluvat tappava infraäänisäde, joka sijaitsee 7 Hz: n alueella; pienet amplitudiarvot vaikuttavat ihmisen käyttäytymiseen tällä äänenkorkeudella; henkinen aktiivisuus estetään, estetään ensin ja tuhotaan sitten; kun amplitudi on lisääntynyt, on havaittu useita häiritseviä reaktioita. Nämä vasteet alkavat neurologisina häiriöinä; Aivokuoren ja ytimen toiminta fysiologisesti estyy, sen autonomiset toiminnot lakkaavat. On myös huomattava, että toisen maailmansodan aikana natsi-insinöörit käyttivät infraääntä herättääkseen kerääntyvien väkijoukkojen vihamielisyyttä.” 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Leppis1949 kuva
Pauli Leppä-aho

Hyvä Jouni!
Täyttä asiaa, ja tämän kaikki olemme tietäneet kauvan. Mutta kun meillä päätökset tehdään muilla kuin järkisyillä, niin tulokset ovat useimmiten käänteisiä tavoitteiden kanssa, kuten mm. ilmastohörhöilyssä. "Meillä päätökset tekevät psykopaatit jotka eivät mitään välitä ja tollot jotka eivät mitään ymmärrä" on varapääministeri Timo Soini lausunut! Tämän ongelman ytimen avasi jo aikoinaan Winston Churchill toteamalla:"ei tarvitse keskustella kun hetken keskiverto äänestäjän kanssa, niin ymmärtää että demokratia on huono keksintö" ja tollothan valitsee kaltaisensa päättään asisoistaan!

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä, oikeassa olet. Vähän samoja latuja olen mielessäni hiihdellyt.

Merkillisintä tässäkin asiassa on juuri tuo mainitsemasi asia, että olemme tienneet näistä asioista jo kauan. Tutkimuksiakin löytyy jo vuosikymmenten takaa.

Mutta esim. THL:tä löytyy kanttia todeta, että kaikkea voidaan kyllä mitata, infraääntäkin, mutta onko niillä mittaustuloksilla yhteyttä ihmisten terveyteen.

Australiassa, missä asiaan liittyy myös propagandaa, pyritään asioita nyt selvittämään viisi vuotisella tutkimuksilla, vielä olisi puolitoista vuotta jäljellä ennen kuin tuloksia julkaistaan.

Näin näitä tutkimuksia voidaan suunnata tulevaisuuteen, päällisin puolin kaikki näyttää kuitenkin korrektilta. Todennäköisesti ostetaan aikaa, eikä mikään tosiasiassa muutu.

No nyt on Schleswig-Holsteinissa annettu uusia melumääräyksiä 1.2.2018 lukien, tuulivoimaloita koskeviin melumittauksiin liittyen.

Uusia määräyksiä tarvittiin, koska mittauksia tehtiin reippaasti alakanttiin, etenkin yöaikaista melua koskien. Päivällä on sitten muutakin melua, joka peittää tuulivoimamelun alleen.

Lehdistötiedotteessa sanottiin, että tutkimus on edennyt ja tuulivoiman hyväksyttävyyden takia tarvittiin uusia melumääräyksiä.

Suomessa lähetetiin eläkkeellä oleva ministeri pitämään palopuheita tuulivoiman hyväksyttävyyden edistämiseksi. Korkeasti koulutettu lääkäri nosti puolestaan esille nocebo -efektin jne.

Mitään uutta tässäkään ei ole, näitä keinoja on käytetty muissa maissa ennen meitä, kyse on parhaista käytännöistä...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset