arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomi nousee työllä ja taidolla

  • Propagandatempaus, jonka työllisyysvaikutukset olivat mitättömät
    Propagandatempaus, jonka työllisyysvaikutukset olivat mitättömät
  • (KUVA:SPINDLER / ULLSTEIN BILD)
    (KUVA:SPINDLER / ULLSTEIN BILD)

Hitlerin Saksa oli myös korruptoitunut komentotalous, jonka väitetyt saavutukset osoittautuvat lähempää katsoen ennemmin propagandakuviksi kuin kiistattomaksi todellisuudeksi.


Erityisesti kansallissosialistien innokkaasti mainostamat työllisyystoimet jäivät lyhytjänteisiksi ja tehottomiksi. Yhä kuuluisa moottoriteiden rakennushanke oli alusta lähtien propagandatempaus, jonka työllisyysvaikutukset olivat mitättömät.

Todellista vaikutusta työllisyyteen oli vasta vuonna 1934 aloitetulla massiivisella varusteluohjelmalla. Hitlerin Saksan kaltaisessa diktatuurissa oli mahdollista käyttää typerryttävä osuus julkisista menoista tykkeihin, koska voin tuotannosta ei tarvinnut niin välittää.” https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005519582.html

 

 

If you care about climate change, natural gas combined cycle plants remain the most cost-effective way to reduce CO2 emissions costs at the present time. https://www.brookings.edu/blog/planetpolicy/2016/10/17/new-results-on-the-net-benefits-of-low-carbon-electricity-technologies/

 

 

And Oxford University climate scientist Myles Allen claims[2]: “A global ban on fossil fuels is neither affordable nor enforceable, so capture and disposal of CO2 is the only option. Assuming we don’t want to turn the world over to cultivating biofuels and resort to eating insects, then there will always be some uses of fossil fuels for which there is no effective non-fossil substitute, much as environmentalists hate to admit it. “

https://critical-angle.net/2016/10/05/carbon-sequestration-in-basalts/amp/?__twitter_impression=true

 

Ja Oxfordin yliopiston ilmastotutkija Myles Allen väittää [2]: "Fossiilisten polttoaineiden maailmanlaajuinen kielto ei ole edullinen eikä täytäntöönpanokelpoinen, joten hiilidioksidin talteenotto ja käyttö on ainoa vaihtoehto. Olettaen, ettemme halua kääntää maailmaa biopolttoaineiden viljelyyn ja turvautumaan hyönteisten syömiseen, niin aina tulee olemaan joitakin fossiilisten polttoaineiden käyttötapoja, joihin ei ole olemassa tehokasta ei-fossiilista korviketta, aivan kuten ympäristönsuojelijat vihaavat myöntää sitä.”

 

Nykyaikana panostaminen uusiutuvaan energiaan perusteluineen asettuu lähemmässä tarkastelussa jonnekin sotateollisuuden ja kansallissosialistien mainostamien työllisyystempausten välimaastoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ilmastonmuutos on Suomessa joka paikkaan sopiva syy, nyt hometalojen rakentajat sysäävät syyn ilmastonmuutoksen piikkiin. Ehkä korjausrakentamiseen löytyy näin helpommin valtionavustusta ilmastorahoituksella.

Ilmastonmuutoksen yllättävä vaikutus: Suomen koulut homehtuvat lisäkosteudesta – "Rakennusteollisuudella ei halua tarvittavaan laatuun"

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hometalojen rakentaminen pitäisi kieltää, ilmastonmuutokseen tulee varautua.

Tarvitaan myös edullista energiaa lämmittämiseen.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Suomen ja päättäjien olisi vain tiedettävä se työ, joka nostaa maan talouden. Se tapa jolla rahat pysyvät oman maan pankeissa, eikä valuutta valu kuin vesi hanhen selästä ulkomaisiin veroparatiiseihin piiloon. Olisi saatava puhtautta luontoon ja ajatuksiin paremman Suomen puolesta, mutta se olekaan niin helposti tehty. Helppo on laulaa rakkaudesta omaan maahansa, kerätä voitot ja lähteä ulkomaille juhlimaan. Mutta sillä tavalla ei Suomi suosta nouse. Suo, kuokka ja Jussi tarvitsee sen Sisun kuokkimaan oman maan perustukset kuntoon. Rakentamisen on jäätävä näkyväksi myös ulkomaan turisteille ja liikemiehille.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä siinä on päättäjillä ja muillakin pähkäilemistä, mikään helppo asia ei ole kysymyksessä.

Nyt tarvitaan ylimääräistä potkua, sisua yrittää. Sisuuntumista, olisi kai se mitä tarvitaan.

Oikeassa olet!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Taloudessa vaikuttaa aina ne samat asiat; kielikuvat, mielikuvat, valokuvat ja elävät kuvat, televisio mukaan lukien. Ihmisille rakentuu usein väärä kuva siitä todellisuudesta, millaista joku työ jossain on. Viimeisin totuus johon tutustuin, on ravintolatyö (kokit) ja sen todellinen arki. Televisio-ohjelmat ovat saaaneet monet haluamaan alalle, uskoen sen olevan unelma-ammatti. Nyt on tullut totuus vastaan, unelma särkynyt ja joukkopako alkanut. Tässä suhteessa muistini pätkii sen verran, että en muista, onko uutinen Suomen vai Ruotsin puolelta. Totta kumminkin, että arjessa yrittäminen ja kapustan heiluttaminen keittiössä ei ole aina sitä mihin aluksi uskoi. Vaikka syötävää ymärillä riittäisikin, niin elämässä ei riitä vain työn tekeminen palkkaa vastaan. Ammatin on oltava myös tekijälle sopivaa, jotta haluaisi kehittyä ja kehittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset