arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Merinisäkkäät eivät pidä melusta!

  • SAVE THE WHALE, SAVE THE PLANET, SAVE OURSELVES  COPYRIGHT http://us.whales.org/
    SAVE THE WHALE, SAVE THE PLANET, SAVE OURSELVES COPYRIGHT http://us.whales.org/
  • Sperm whales as documented by the BBC’s Blue Planet 2
    Sperm whales as documented by the BBC’s Blue Planet 2

Ihmiskunta miettii, miten parhaiten saa vähennettyä hiilipäästöjä, listataan kolme vaihtoehtoa: ihmismäärän rajoittaminen, vaihtoehtoiset tavat järjestää liikennettä ja sähkön tuottamista tuulella*), aurinkokennoilla, vesivoimalla ja suodattimia käyttämällä. Hiilivoiman korvaamista maakaasulla. "Population control, alternate ways of transportation and generating electricity by wind, solar, hydro, filters. Relying on natural gas instead of coal to generate electricity."

*) 

Abstrakti

Uusiutuvan energian kysyntä on johtanut tuulipuistojen rakentamiseen merelle suuritehoisilla turbiineilla, ja monia tuulipuistoja on suunnitteilla maailman merellisiin elinympäristöihin matalissa vesissä. Merituulipuistojen kasvu on herättänyt huolta niiden vaikutuksista meriympäristöön. Merinisäkkäät käyttävät ääntä ruuan haussa, suuntautumisessa ja viestinnässä, ja siksi ne ovat mahdollisesti alttiita ihmisen aiheuttaman melun negatiivisille vaikutuksille, jotka syntyvät suurien offshore-tuuliturbiinien rakentamisesta ja käytöstä.”

 

Uusi raportti, jota WDC tukee, on julkaistu tänään ja paljastaa valtavat ekologiset hyödyt, joita valaat tarjoavat ympäristölle.

 

Raportti on peräisin Chilen ja Belgian hallitusten tukemasta workshopista, joka pidettiin Kolumbian vuoden 2017 kansainvälisen suojelubiologian kongressissa. Ensimmäistä kertaa, kun kysymys on siitä, miten valaat ovat olennainen tekijä terveellisen meriekosysteemin kannalta, on keskusteltu tällaisessa kansainvälisessä konferenssissa.

 

Raportissa kerrotaan, miten valaan uloste, sisältää runsaasti rautaa, typpeä ja muita ravintoaineita, laukaisee valtameren kasviplanktoniviljelmiä, jotka lisäävät koko meren ruoka-alan tuottavuutta.

 

Jopa kuolemalla, valaat ylläpitää elämää. Kun valaat kuolee luonnostaan, ne uppoavat merenpohjaan, jossa ne muuttuvat pienimuotoisiksi ekosysteemeiksi, jotka ylläpitävät kaikenlaista meren elämää. Valaiden ruhot torjuvat ilmastonmuutosta ottamalla valtavia määriä hiiltä niiden kanssa merenpohjaan, ja tutkijat arvioivat, että valaiden metsästyksen suorana seurauksena suuret valaat nyt säilyttävät noin yhdeksän miljoonaa tonnia vähemmän hiiltä kuin ennen laajamittaista valaanpyyntiä.

 ”Pohjanmeri saattaa pian olla turvallisempi paikka valaille, sillä tuulivoiman kehittäjät ja öljynporaajat valmistautuvat asentamaan offshore-hankkeisiin meluhaittoja kehittäviä laitteita, jotta nisäkkäät pysyisivät kauempana ja vahingoittumattomina.

 ”Toistaiseksi uusiutuvista energialähteistä käytävä keskustelu on usein ohjannut ideologiset mieltymykset yhdestä tekniikasta toiseen ilman, että tarkastellaan sen laajempaa vaikutusta. Tarvitsemme siksi suuria yhteiskunnallisia, poliittisia ja taloudellisia muutoksia uusien energiantuotanto- ja -varastointiteknologioiden käytön edistämiseksi (kuva 2). Vain kaikkien näiden tekijöiden kanssa yhdessä voimme saavuttaa perusteellisen muutoksen energiajärjestelmissämme, joita tarvitsemme niin paljon.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Reposaaren "tuulipuistoa" rakennetaan 600 metrin päähän rannikosta, avomerelle, selkälokkien pesimäluodoille. Reposaaren asukkaa jäävät myös melun vaikutusalueelle noin 2 - 4 km:n päähän.

No tästä ei varmaankaan mitään meteliä pidetä, koska hallitus on myöntänyt 20 miljoonaa euroa hankkeeseen (pilottihanke).

Pekka Iiskonmaki

Jo pienet perämoottorit saavat aikaan joukkokuolemia. Syytä ei tarkkaan tiedetä,

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, kyllä tällaista tapahtuu aina ajoittain, syytä tosiaankaan ei tiedetä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Pori pettää itseään halutessaan valtion/veronmaksajien tukia mahdollisimman paljon itselleen, vaikka tuet itse asiassa murentavat kaupungin suunnittelumonopolin kaavoituksessa. Kaupunki teki kaavan ilman tarkoituksenmukaisuusharkintaa, nyt ei toimenpiteestä tule rahaa Porille kuin joku pieni osa luvatuista miljoonista, paikallinen asutus saa kärsiä ympäristöhaitasta lopun ikäänsä.
Tuuliwatti kusetti Poria Peittoon ns. "tuulivoimapuistossa". Ekokem naapurissa teki tuhkan pesulla bisnestä, laivaus ulkomailta kiellettiin ja nyt remmissä on Fortum jonka luvat pesuvesien laskemisesta satama-altaaseen kiellettiin, eikä hyväksytty ulkomaisen tuhkan käsittelyä. Pori antoi jo luvat, mutta seuraavassa asteessa ne peruttiin.

Mäntyluodon asukasyhdistys ja 14 Reposaaressa vapaa-ajan asunnon omistavaa yksityishenkilöä ovat saaneet ainakin torjuntavoiton ympäristölupa-asiassa, joka koskee Mäntyluodon Kirrisantaan rakenteilla olevaa Suomen suurinta tuhkanjalostamoa.
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/tuhkanjal...

Tämä Porin hinku ympäristön saastuttamiseen kummastuttaa, niin kuin ei aiemmista töppäyksistä olisi opittu mitään. Tuulivoimalat Suomenselän alkumetreillä Peittoonkorvessa aiheuttaa terveys- ja ympäristöhaittaa, ja nyt "ulkomeren reunalla", 600 m rannasta samankokoiset voimalat pilaavat siian kutualueen, ja selkälokki yhdyskunta hajosi, entä ne Ekokemin päästöt ennen tuhkan laivauskieltoa ulkomailta, mitä ne myrkyt aiheutti ympäristössä. - Ei näistä saa puhua, kun on sitä valtion tukea takana.

Pori vähän yllättyi, lupaukset oli aivan toista: Tuuliwatti Oy on S-ryhmän ja ST1:n omistama tuulivoimayritys. Yrityksellä ei ole ainuttakaan työntekijää, eikä yritys maksa euroakaan veroa. Silti yritys saa Suomen eniten yritystukia.
Tuuliwatti Oy on katsottu olevan voittoa tavoittelematon yritys ja on näin ollen vapautettu verojen maksusta. Vapautusta perustellaan Mankala-periaatteella.

Ilmastonmuutoksen hillintä on ollut hyvä syy bisneksen tekemiseen ympäristöstä ja ilmastosta yhtään mitään välittämättä muuallakin. Esim. Yle pitää Filippiinien taifuuneja todisteena ilmastonmuutoksesta, eikä puhu mitään tosiasioista miksi vahingot lisääntyvät. Taifuunit jne. ovat siellä tuttuja entuudestaan, ihmiset ovat hävittäneet sademetsät, asutusten suojan.

"Metsän hävityksellä on tuhoisia seurauksia. Filippiiniläisten on täytynyt selviytyä äärimmäisistä sääoloista viimeisten 50 vuoden aikana. Kaupungeilla ja kylillä ei enää ole mitään luonnollista suojaa taifuuneja vastaan."
http://www.dw.com/en/rainforests-cut-down-in-the-p...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Onhan tuo ollut manipulointia ilmastonmuutoksella, hiilidioksidia ei ilmasta saada pois kuin yhteyttämisen kautta. No hakataan sademetsät ja heikennetään meriekosysteemin toimintaa, niin hiilidioksidi jää ilmakehään.

Tuulivoimaloilla hiilidioksidin määrään ei vaikuteta, ehkä lisää sitä kun metsää hakataan ja sadot pienenevät tuulivoimaloiden alla. Merissä ne aiheuttavat tuhoja, merinisäkkäät häiriintyvät ja kalojen kutupaikkoja tuhoutuu.

Tuskinpa näistä mitään tutkimusta saadaan, ja mikään ei muutu vaikka saataisiinkin. Kts. linkki, https://www.capenews.net/falmouth/opinion/not-admi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset