arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Valtakunnansyyttäjä Nissinen

  • U.S. Treasury Department in Washington. Credit: Mike Scarcella/ALM
    U.S. Treasury Department in Washington. Credit: Mike Scarcella/ALM

USA:ssa verouudistus etenee, kansalaisten verotusta helpotetaan kauttaaltaan, ja samalla tukitaan miljardeja dollareita nielleitä porsaanreikiä, muun muassa tuulivoimatuet lopetetaan.

Suomessa valtakunnansyyttäjä saa syytteen veljensä firman suosimisesta koulutusta tilattaessa. Sinänsä on selvää, että tähänkin yksityiskohtaan puututaan, toiminta on ollut liian läpinäkyvää.

Sensijaan toisenlaista huomattavasti suurempaa toimintaa suositaan ja tuetaan miljardeilla euroilla, kuitenkaan kenelläkään ei ole näyttöä tuetun toiminnan hyödyllisyydestä muille kuin kansainvälisille sijoittajille. Nissisen koulutusvalinnoista on voinut moni saada hyötyä kotimaassa, pienellä rahalla.

Koillissanomat paikallislehdessä kerrottiin 100 ihmisen joutuneen jättämään asuntonsa Porin Peittoonkorven tuulivoimaloiden takia. Lyttylä - Kellahti kylien rky -statuskaan ei merkinnyt mitään kun S-ryhmään kuuluva TuuliWatti Oy puhui Porin johdon pyörryksiin tuulivoimasta. Mihin näitä (tuulivoimaloita) sitten saa pystyttään, jollei kaatopaikalle ja Suomen suurimmalle kierrätyskeskukselle, kysyi TuuliWatin toimitusjohtaja jälkeenpäin.

Edelleenkään sillä asialla ei ole päättäjille merkitystä, että satoja ihmisiä pakotettiin elämään liiallisen melun kanssa. Luontoarvot tuhottiin laajalta alueelta jne.

Suomi saa nyt luvan opetella kansainvälisille tavoille. Ei saa valittaa, vaikka koti menisi, elinkeinot, jokamiehenoikeudet etc.

Ihmiset ja eläimet saavat väistyä kansainvälisen sijoitustoiminnan tieltä, tuulivoimatoimijoille on luotu yhteiskunnallinen tilaus, sitä ei voi estää. Oikeusvaltiokin saa nyt taipua tämän kaiken ylittävän toiminnan edessä.

USA:ssa on nyt verouudistus menossa, porsaanreikiä tukitaan, jotta saadaan kansalaisten verotusta helpotettua kauttaaltaan. Muun muassa tuulivoimaloiden tukemiset lopetetaan. Kerrotaanko tästä uutisissa, ei taideta kertoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei taida löytyä meidän "laatu"medioista yhtään positiivista uutista trumpetista. Yhdelläkään päätoimittajalla ei ole munaa kertoa että jenkit on vähentänyt päästöjään ja esim Saksa Lisää niitä koko ajan.
Puolaa uhataan artikla seiskalla ja täällä rikollinen toimii syyttäjänä ja oikeuslaitos suojelee tuulivoimaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No, tätä minäkin koitin tuossa edellä vähän kaarrellen kysellä. Sinulla tuo verbaalinen anti on hallussa;).

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"USA:ssa on nyt verouudistus menossa, porsaanreikiä tukitaan, jotta saadaan kansalaisten verotusta helpotettua kauttaaltaan. Muun muassa tuulivoimaloiden tukemiset lopetetaan."

...mutta fossiilisten tukiin ei kosketa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No Trump on puhunut puhtaasta hiilestä, ja eiköhän fossiiliset tuo sitä rahaa valtion kassaan, joten sillä puolella niitä porsaanmentäviä reikiä ei taida olla?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

'Puhdas hiili' on oksymoroni. Muutenkaan ymäristö ei millään muotoa ole Trumpin agendalla, vaikka hän puheissaan niin saattaisi väittääkin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Tuo puhdas hiili taitaa olla saksalainen keksintö, puolet sähköntuotannosta tulee hiilestä.

EPA tuo esille mielellään puhtaan ilman, puhtaan veden jne., ympäristöstä puhuttaessa tätä nykyään. Melukin usein mainitaan vakavista ympäristöhaitoista puhe ollen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kiitos vaan mutta ei se ole hallussa kun joutuu selvinpäin olemaan ;) .

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Pienet glögit terästettynä voisi kyllä kirvoitta sanan säilää;).

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Rakentamis- ja ympäristöasioista valittaminen KHO:een edellyttää valituslupaa 1.1. alkaen. http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Ti...
http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Rakentamis_ja_ymparistoasioista_valittam(45485)

Valitukset Suomen tuulivoima- ja ympäristötuho toiminnasta ilmastonmuutos syytä käyttämällä pitää vuoden alusta alkaen lähettää suoraan Brysseliin. Tämä on ollut varmaan tarkoituskin, sielläpäin ne muutkin Suomen päätökset tehdään.

"Euroopan petostentorjuntavirasto (OLAF) tutkii Euroopan unionin
talousarviota vahingoittavia petoksia sekä korruptiota ja vakavia
väärinkäytöksiä EU:n toimielimissä ja määrittää Euroopan komissiolle
petostentorjuntapolitiikan. OLAF myös rahoittaa kansallisille ja alueellisille hallinnoille, yliopistoille, tutkimuskeskuksille ja järjestöille annettavaa teknistä apua ja koulutusta. Viraston kotipaikka on Bryssel."
www.ec.europa.eu/anti_fraud

Poliitikot Suomessa ovat unohtaneet ettei verotulot ole poliitikkojen rahaa, vaan kansalaisten rahaa, jolla yhteiskunnassa ylläpidetään tarpeelliset yhteiset ja tärkeät toiminnot.

Nyt juhlien aikaan on kaikenmaailman kotkotuksia, ennen juhlaa on ETKOT, juhlan jälkeen JATKOT, ja kun juhlapäiviä on viikon välein niin kansanedustajille on annettu pitkä vapaa ettei juovuspäissään tee suuria sotkuja enempää. Ne on tunnetusti tulleet vähän turhan kalliiksi.

"Suomalaisten velat on peräti 128 % käytettävissä olevista tuloista. Suomen Pankki muistuttaa jälleen kerran, että Suomessa kotitalouksien velkaantuneisuus on ennätyksellisen korkealla tasolla."
Ei hyvältä näytä tämä valtion kulutusjuhla.

Pori varautui kylmään talveen, siinä sattui lirahtamaan Kokemäenjokeen n. 50000 litraa polttoöljyä. Vahingon mahdollisuutta ei pitäisi tälläisissä tapauksissa edes olla. https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/pori-ener...

Pientä edistystä ympäristöasioissa Porissa on tapahtunut, aiemmin Ekokemiltä kiellettiin jätetuhkan laivaus ulkomailta Poriin käsiteltäväksi Peittoonkorven kallioilla, meren rannalla.

"Mäntyluodon asukasyhdistys ja 14 Reposaaressa vapaa-ajan asunnon omistavaa yksityishenkilöä ovat saaneet ainakin torjuntavoiton ympäristölupa-asiassa, joka koskee Mäntyluodon Kirrisantaan rakenteilla olevaa Suomen suurinta tuhkanjalostamoa." - Vuoden alusta alkaen valittaminen on kyseenalaista.

https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/tuhkanjal...

Fortum haluaa tuoda tuhkaa ulkomailtakin.
Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) myönsi viime maaliskuussa Ekokem-Palvelu Oy:lle (nykyisin Fortum Environmental Construction Oy:lle) ympäristöluvan jätteenkäsittelylaitokselle ja siihen liittyvälle vesienkäsittelylle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nissisen juttu oli kuin pilkkuvirhe isojen petosten ja maan hyväveli verkoston julkisen rahan bisneksissä. Esimerkiksi n. 4000 miljoonaa tuulivoimatukea ja pääasiassa ulkomaisille toimijoille maksetaan verovaroista, eikä kukaan vastaa aiheutetuista ympäristö- ja terveyshaitoista. No, se ympäristön tuhotyö on tehty länsirannikolla ja tarpeeksi kaukana Helsingin kaupungista ettei siitä ole mitään haittaa, pääkallopaikalta kerrotaan, vaikka satoja asukkaita on joutunut muuttamaan kauemmas, pois meluvaikutusten alta.

Koko roskaa on mainostettu tehtävän ilmastonmuutoksen estämiseksi, se on vale, tuulivoimaloilla ei ilmastoon ole vaikutusta muuta kuin haittaavasti. Bisnes ilmastonmuutoksen ympärillä on yhtä suurta poliittista petosta verovarojen varastamisessa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Mitä isot edellä sitä pienet perässä, kyllähän ongelma on EU:hun ja Suomeen tullut Amerikasta.

Amerikassa on tuulivoimaloita tuettu yli 30 vuotta, joten niiden lopettaminen ennenaikaisesti on epätodennäköistä, eli mennään aikaisemman suunnitelman mukaan, jolloin ne loppuvat vuonna 2020, ellei niitä jatketa, kuten on tapahtunut aikaisemmin. ”It is supposed to be phased out by 2020—unless it is renewed again, as has happened in the past.”

With the slim Senate GOP majority, it is likely that the final bill will keep the tax credit. The political economy dynamics are such that it is unlikely that the wind tax credit will be rationalized as promised in the House bill. No well-organized constituency is fighting for the interests of consumers and taxpayers, despite a sound policy case to reduce or abolish the credit ahead of schedule.” https://economics21.org/html/eliminate-wind-produc...

Hienoisella senaatin GOP enemmistön kanssa on todennäköistä, että lopullinen laki pitää verohyvityksen. Poliittisen talouden dynamiikka on sellainen, ettei ole todennäköistä, että tuulivoiman verohyvitys järkeistetään, kuten Parlamentin lakiehdotuksessa luvattiin. Mikään hyvin järjestäytynyt vaalipiiri ei taistele kuluttajien ja veronmaksajien eduista, terveestä politiikasta huolimatta, tukien vähentämiseksi tai poistamiseksi ennenaikaisesti.”

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Mitä isot edellä sitä pienet perässä, kyllähän ongelma on EU:hun ja Suomeen tullut Amerikasta. "

Ja samalla viiveellä ongelmaan takerrutaan täällä, tämä oli toiveunta. Tuulivoiman tukiaiset on jo niin monen miljardin bisnes jonka lonkerot ulottuu mafiaan asti, sen takia tuki loppuu vasta kun maksajat loppuu. Tosta vois joku foliopää luulla että sen takia eurooppaan hilataan väkeä, jopa mafian toimesta jotta maksajat ei lopu? Näillä leveysasteilla pitää nykyään lämmittää tölliä ~8kk vuodessa, tänä vuonna lähemmäs 9kk. Ei ihme että kaikenlaista piipputirektiiviä on ehdoteltu.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Joo, siis kyllä nämä ovat uudentyyppisiä aneita, kun maksat saat käydä ilmastokokouksissa, ja sinut jätetään rauhaan. Ellet maksa, artikla 7:ää sovelletaan, tai uhataan maineen menettämisellä kansainvälisillä foorumeilla.

"Taustatietoa:

Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 7 artiklassa säädetään EU:n perusarvojen noudattamiseen liittyvästä mekanismista. Artiklan 7 (1) mukaan neuvosto voi todeta, että on olemassa selvä vaara, että jokin jäsenvaltio loukkaa vakavasti EU:n perustana olevia arvoja. Arvojen rikkomisen estämiseksi neuvosto voi antaa kyseiselle jäsenvaltiolle suosituksia. Menettely voidaan käynnistää jäsenvaltioiden yhden kolmasosan, Euroopan parlamentin tai Euroopan komission perustellusta ehdotuksesta. Neuvosto tekee päätökset jäsentensä neljän viidesosan enemmistöllä. Myös Euroopan parlamentin on hyväksyttävä päätös. Parlamentissa päätös edellyttää, että sen puolesta on annettu kaksi kolmasosaa annetuista äänistä ja että enemmistö kaikista mepeistä on päätöksen puolella.

Mekanismin seuraava vaihe on määritelty 7(2) artiklassa, jonka mukaan Eurooppa-neuvosto voi jäsenvaltioiden yhden kolmasosan ehdotuksesta tai Euroopan komission ehdotuksesta todeta, että jokin jäsenvaltio loukkaa vakavasti ja jatkuvasti EU:n perustana olevia arvoja. Eurooppa-neuvosto tekee ratkaisunsa yksimielisesti. Päätös edellyttää Euroopan parlamentin hyväksyntää.

7(3) artiklassa puolestaan määritetään sanktioista, kuten kyseisen jäsenvaltion hallituksen edustajan äänioikeuden pidättämisestä neuvostossa." http://www.europarl.europa.eu/news/fi/press-room/2...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tuulivoiman etuajo-oikeus ja "vihreä" politiikka on ehkä euroopan luonnon suurin tuholainen, ja vihreät hurraa ja vaatii lisää.
https://www.thegwpf.org/content/uploads/2017/11/Tr...
Tosta sais muutamaan blogiin aihetta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hyvää tekstiä! "Idonotwanttoplaydownthedanger.Thereareindicationsthatclimatezonesare movingfasterthanspeciescanadapt. However,wedon’thavethedatayettoprove it. What we do know with absolute certainty is that climate change is not the main causeofspecieslosstoday.Muchmoreimportantanddestructivearetheconversion ofuncultivatedlandintofarms,theclearingoftropicalforests,theoverfishingofthe oceans,andtheover-fertilizationofsoilinourintensivelyusedagriculturalareas. The one and only result of global warming that acutely threatens to wipe out manyspeciestodayisthepromotionofbiofuels,andthisisostensiblymotivatedby concernstoprotecttheclimate. Fuelsmadefromrapeseed,sugarcane,reedgrasses or palm oil are considered climate friendly, because they release only as much carbon dioxide when they burn as they consume when they grow. But when our environmentalpoliciesarealmostexclusivelyfixatedonclimateissues,thesideeffectsof growing energy crops are ignored. In order to meet European demand for biofuels, rainforestsarebeingcutdowninIndonesiaandMalaysia." https://www.thegwpf.org/content/uploads/2017/11/Tr...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

PDF tiedostoa ei kannata kopsata suoraan vaan käyttää jotain omaan käyttikseen sopivaa konvertteria. Tai käyttää "any key"tä ahkerasti poff: .

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

Näin se on. Linkkiä auki ja lukemaan, teksti on hyvä, sitä tarkoitin sitaatilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset