arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomen itsenäisyys ja EU

  • Eremitaasin kokoelmasta valokuvattu
    Eremitaasin kokoelmasta valokuvattu

Suomen täyttäessä 100 vuotta itsenäisenä kansakuntana olemme nyt valokeilassa niin täällä kuin ulkomaillakin. Aivan konkreettisesti kun muutamaa julkisuuden kohdetta on valaistu Suomen lipun värein.

Suomi kansakuntana ansaitsee tulla esille, voimme olla ylpeitä saavutuksistamme. Pienenä kansana olemme näyttäytyneet suurempana kuin mihin kansalaisten lukumäärään suhteutettuna olisi aihetta ollut.

Nykyään saavutuksia mitataan mm. PISA -tutkimuksin, mikä on ollut tervettä kehitystä. Voimme ponnistella osaamisella kansainvälisillä areenoilla.

EU:ssa pärjäämistä mitataan niinikään tiedoilla ja taidoilla. Meitä vastassa on paljon vahvempia kansakuntia, joilla on varma itsetunto. Nykyaikaisen ongelmanratkaisun yksi osa-alue nousee aina viimekädessä esille, taakanjako, jossa sitten tässä vaiheessa itsenäiset jäsenvaltiot saavat osuutensa maksettavaksi. EU on kuitenkin välttynyt suoranaisilta konflikteilta toistaiseksi.

EDIT: Rooman Colosseum https://arenan.yle.fi/1-4302289 "Antiikin amfiteatteri valaistiin sinivalkoiseksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien kunniaksi."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset