arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Verotuksen uudistus luomassa helpotusta kansalaisille ja pienyrittäjille USA:ssa

  • http://www.insidesources.com/ "Porsaanreikiä"
    http://www.insidesources.com/ "Porsaanreikiä"

Verouudistus Amerikassa keskittyy nyt "porsaanreikien" tukkimiseen ja helpottamalla samalla kansalaisten ja pienyritysten verotusta.

 

”The GOP tax reform bill looks to both cut taxes for individuals and small businesses, while maintaining revenues by closing loopholes. As part of this process, the new proposal would reduce tax credits for certain forms of renewable energy and specify an end date for these programs.” http://www.insidesources.com/tax-reform-bill-shows-wind-solar-struggle-without-subsidies/

 

GOP stands for "Grand Old Party"

 

”Konservatiivisen puolueen verouudistuslaki näyttää sekä vähentävän yksityishenkilöiden ja pienyritysten veroja samalla, kun se säilyttää tulot sulkemalla porsaanreiät. Osana tätä prosessia uusi ehdotus vähentäisi tiettyjen uusiutuvien energialähteiden verohyvityksiä ja määrittäisi näiden ohjelmien päättymispäivän.”

 

 

”During the Obama administration, America’s energy began to get both greener and cleaner. The unexpected fracking boom created a glut of cheap natural gas, which many utilities used to power electric generators instead of coal. In addition, America’s solar and wind power capacity also surged, after benefiting from a series of federal and state tax credits that subsidized new solar panels and other alternative energy options. Now that the Republican-controlled House has released its new proposed tax reform bill, the alternative energy industry is watching the status of these tax credits very carefully.”

 

”Obaman hallinnon aikana energia Amerikassa alkoi olla sekä vihreämpää että puhtaampaa. Odottamaton särötyspuumi loi halvan maakaasun, jota useat sähkölaitokset käyttivät hiilen sijaan. Lisäksi aurinko- ja tuulivoimakapasiteetti nousi Amerikassa, kun se hyötyi useista liittovaltion ja valtion verohyvityksistä, jotka tukivat uusia aurinkopaneeleja ja muita vaihtoehtoisia energiavaihtoehtoja. Kun republikaaninen hallitus on julkaissut uuden ehdotetun verouudistuslain, vaihtoehtoinen energiateollisuus seuraa tarkasti näiden verohyvitysten asemaa.”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Verotuksen uudistus luomassa helpotusta kansalaisille ja pienyrittäjille USA:ssa''

Onneksi on maita, joissa viitataan kintaalla USA:lle ja uidaan vastavirtaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vastustusta näyttää saavan uudistus USA:ssakin, uusiutuvan energian verohyvityksiin tottuneet uhkaavat nyt hallintoa.

Suomea uhataan maineenmenettämisellä hyvänä investointimaana, mikäli uusiutuvan energian tukia ei saada jatkumaan pitkälle tulevaisuuteen.

Pekka Iiskonmaki

#2
''Suomea uhataan maineenmenettämisellä hyvänä investointimaana, mikäli uusiutuvan energian tukia ei saada jatkumaan pitkälle tulevaisuuteen.''

Kyllä ne uhat ovat ihan muita.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #10

Joo, tietenkin on. Tämä on jo toinen kerta kun MT julkaisee tällaisen kirjoituksen, molemmilla kerroilla kirjoittaja on ollut tuulivoimatoimija.

Uhkailu ilmeisesti kuuluu toimialan keinovalikoimaan. Amerikassa uhataan EPA:n johtoa, hengenlähdöllä, mikäli tuulituet heiltä viedään pois.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Kun republikaaninen hallitus on julkaissut uuden ehdotetun verouudistuslain, vaihtoehtoinen energiateollisuus seuraa tarkasti näiden verohyvitysten asemaa."

Kyllä vastaavasti on nyt Suomen hallitus suurennuslasin alla, kun teknologianeutraalia tukipakettia laiksi uusiutuvalle vaihtoehtoiselle energialle kierrätetään lausunnoilla. Linkki vaatii kirjautumista.

http://nakoislehti.maaseuduntulevaisuus.fi/#reader...

"Suomi on pääomaköyhä maa ja äkillisillä muutok­silla sijoitusympäristöön on suuri merkitys koko Suomen maineelle luotettavana ja kiinnostavana investointi­kohteena.
Epävarmuus korottaa pääoman tuottovaatimusta ja johtaa investointien kallistumiseen. Kuluttajat maksavat sen viime kädessä kalliimmissa hinnoissa."

MT:n kirjoitusta vastaava juttu seur. lehdessä. http://www.t-lehti.fi/2017/10/09/uusiutuvat-energi...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Näin kirjoittaa Maakansa.Löytyy muitakin näkemyksiä.
Tutustu Paul Krugmanin 2.11.2017 NYT blogiin "Donald Trump,Paul Ryan and the Con Man Caucus".

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Amerikassa veronkevennykset tuntuvat olevan vastatuulessa, kun ne ovat jo muutenkin alhaisella tasolla verrattuna muihin maihin. Samoin energia on halpaa.

Paul Krugman ei usko kevennysten johtavan talouden toimeliaisuuteen nyt, ajoitus veronkevennyksille on väärä. "Predictions that tax cuts will lead to rapid economic growth have been wrong time and again." https://mobile.nytimes.com/2017/11/02/opinion/gop-...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Siellä on joku kauttakulku provikka aiheuttamassa närää? En tunne asiaa. "We are concerned that the pass-through provision does not help most small businesses. Small business is the engine of the economy. We believe that tax reform should provide substantial relief to all small businesses, so they can reinvest their money, grow, and create jobs."

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Verouudistus Amerikassa keskittyy nyt "porsaanreikien" tukkimiseen...".
Milloin poliitikot missään ovat oikeasti tukkineet porsaanreikiä ? Korkeintaan ne vaihdetaan toisiin vähintään saman kokoisiin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun on melkoinen budjettivaje ja jos meinataan keventää kansalaisten ja pienyritysten verotusta, olisi sitä rahaa jostakin otettava.

Valtion velkoja ei koskaan makseta takaisin, niitä voidaan lisätä? Ja USA:ssa poliitikkojen henkilökohtainen omaisuus mitataan kymmenissä miljoonissa dollareissa?

En kyllä luottaisi tuollaiseen politikointiin, en. No sama meininki täälläkin, pienemmässä mittakaavassa vain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset