arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Asukkaat nonsaleerataan tuulivoimapaikkakunnilla

  • Suomen tuulivoimatuotanto vuosi- ja kuukausitasolla
    Suomen tuulivoimatuotanto vuosi- ja kuukausitasolla
  • Mistä veljenpoika on rahaa saanut?
    Mistä veljenpoika on rahaa saanut?

Työ- ja elinkeinoministeriö on vahvin ministeriöistä ja pääministerilläkin on vaikutusvaltaa näihin työ- ja elinkeinopoliittisiin asioihin. Hesari kirjoitti muutama vuosi sitten kuinka kolme ministeriötä on laittanut lusikkansa tähän tuulivoimasoppaan, tem, stm ja ym. Mutta tem vie ja muut ministeriöt vikisevät. Ei näillä meluasioilla ole vaikutusta, kun tuulivoimalat pystytetään kaukana länsirannikolla, poissa silmistä. Tem valmistelee uutta tuulivoimapakettia, jossa veronmaksajat rahoittavat uuden tukijakson, jotta tuulivoimaloiden pystytys jatkuisi Suomessa. Stm on jotakin koittanut kirjoittaa sen suuntaista, että taloudelliset asiat eivät saa mennä ihmisten terveyden edelle. Oheisvahingosta puhutaan silloin kun joku jää jalkoihin, kun jotakin mittavaa ja yhteiskunnallisesti tärkeää asiaa viedään poliitikkojen toimesta eteenpäin. Tuulivoima nähdään nyt tällaisena energiapoliittisena asiana. Muutoksen merkkejä on näkyvissä, niissä maissa, joissa on jo rakennettu paljon tuulivoimaloita. Suomeenkin pitää ensin pystyttää paljon tuulivoimaloita, sitten vasta otetaan paikalliset asukkaat huomioon, mahdollisesti.

 

EDIT: Tuulivoiman ensimmäinen tukipaketti, johon ei enää lisää uutta kapasiteettia oteta, löi laudalta kaikkien muiden maiden aikaisemmat tukipaketit houkuttelevaisuudellaan, ylistäviä sanoja Saksan sijoituspiireissä ei säästelty. Suomi nähtiin "kultakaivoksena", jonne ryntäystä mikään ei voinut enää estää. Eikä voinut, parhaat paikat valloitettiin alta aikayksikön, ja sopimuspaperit taskussa rakennuttajat naureskelivat kaikenlaisille vikisijöille. Tuuliolosuhteita kuvailtiin esim. Porissa niin hyväksi, että tukka lähtee päästä. Tuuliatlas kopioitiin jostakin, eikä siten vastannut todellisia olosuhteita. Mutta nostamalla tuulivoimalat ylös pariin sataan metriin, päästiin tuuliin kiinni. Suomeen tuotiin maailman suurimmat tuulivoimalat, jotka oli tarkoitettu merelle, ja pystytettiin maalle 600 metrin päähän asutuksesta. 3 km:n päähän olisi ollut minimi turvaväli näille 4,5 MW:n teollisuusluokan tuulivoimaloille. https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/8441490/Siponen_2015+Meluntorjuntap%C3%A4iv%C3%A4t+Denis+Siponen+VTT/8192088b-dd17-46d0-8898-5c5ca88b1ca2 Saksassa tuulivoimalat olivat keskimäärin viisi kertaa pienempiä.

Myös Vihreät olivat niin innoissaan, että lähettivät tulevaisuuden lupauksensa halaamaan näytösluonteisesti kaikkein ongelmallisimmin sijoitettua tuulivoimalaa Porin Peittoonkorven maisemissa, todeten, että näitä lisää.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ministerit ylimpinä poliittisina johtajina ohjaavat omalla esimerkillä korruptoitunutta tuulivoiman rakentamista ilman EU:n sopimuksia CE-merkinnästä.
Liian härskiksi on verorahojen käyttö jo mennyt kun ei välitetä kansanterveydestäkään mitään.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Näinhän se on, aikanaan sitten pahimpia ylilyönteinä puidaan oikeudessa. Ylimmät tuomaritkin ovat kallellaan vihreään politiikkaan.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Pikaisella vilkaisulla tuo VTT:n " production index" jää minulle hiukan epäselväksi : sehän ei voi olla kapasiteettikerroin, huipunkäyttöaika..., joka on n. 20% Suomessa?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun käyttää kapasiteettikerrointa 0,20 - 0,25 väliltä pääsee tuotantoindeksiin 100 % kahdenpuolen kuten kuvasta ilmenee.

Vähän on outo indeksi, jonkun nikkaroimana kuvastaa sen vuoden tuotantoa, päälle sadan = hyvä, alle sadan = huono.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tilastoja saadaan kun on ammattilaiset asialla, ihan samoilla menetelmillä piirretään melurajat tuulivoima-alueiden ympärille. Talot ja mökit jää aina sopivasti melurajan ulkopuolelle.. käytetään omia muuttujia ym. melunvaimennus kertoimia, maan kovuusarvo ym.

VTT on oma lukunsa, ihan sama kuin Vihreän Langan tuulivoima sekoilut.
https://windwatchfinland.wordpress.com/2016/03/31/...

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Tuulivoima ei myöskään täytä Rion konferenssissa 1992 sovittua periaatetta, jonka mukaan katsottiin moraalisista syistä tärkeäksi kustannustehokkaasti, varmuuden vuoksi, leikata ihmisperäisiä hiilidioksidipäästöjä, vaikka asianmukaista näyttöä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, viimeaikaiselle lämpenemiselle ei ollut olemassa, eikä sitä ei ole vieläkään.

Tuulivoima on yksi esimerkki siitä, että esimerkiksi Kioto-protokollan mukaisilla päästöjen leikkauksilla tuotettiin lähinnä vain menetyksiä. Pariisin sopimus on jatkoa tälle. Miksi sekin tulee tuottamaan lähinnä vain menetyksiä, on tässä hyvä kerrata.

Esinnäkin se perustuu hypoteettisin ilmastomallilaskelmin saatuihin tuloksiin ilmaston herkkyydestä eli arvioon ilmaston lämpötilan noususta ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kaksikertaistuessa, mille ei todellisuudesta näyttöä ole löydettävissä.

Toiseksi, kuten täälläkin on tuotu eslle, monin tavoin eri asiantuntijat ovat ovat todenneet, että IPCC:n omaksuma ilmaston herkkyys on hyvin epätarkka ja kovasti liioiteltu, jopa niin, todellista ilmaston herkkyyttä ei pystytä erottamaan nollasta.

Kolmanneksi olen itsekin samaa mieltä asiantuntijoiden kanssa, jotka ovat todenneet, että luonnonlakien mukaan ihmisperäisten hiilioksidipäästöjen osuus fossiilisista polttoaineista viimeaikaisessa ilmakehän hiilidioksidipitoiden nousussa on korkeintaan vain noin 4 %.

Neljänneksi geologiset ja viimeaikaiset havainnot osoittavat, että ilmakehän hiilioksidin pitoisuustrendien muutokset seuraavat ilmaston lämpötilojen muutostrendejä eikä päinvastoin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"...ilmakehän hiilioksidin pitoisuustrendien muutokset seuraavat ilmaston lämpötilojen muutostrendejä eikä päinvastoin."

Tuo se totuus on. Aivan viimeaikoina on alettu kiinnittämään enemmän huomiota myöskin lämpötilan vaikutukseen maaperän hiileen. Merten osalta on asiasta tutkimusta jo olemassa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Saksassa tuulivoima huuma lopahtaa 2020, kun tukirahat loppuu.

http://joannenova.com.au/2017/10/german-wind-indus...

Mitäs seuraavaksi tehdään, puhtaan veden käyttämisestä pitää maksaa valtiolle veroa tms. kun YM:n tuulivoimaloiden halaaminen ei tuota enää tulosta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Kultaryntäys" Suomeen sai aikaiseksi mm. seuraavan tapahtumaketjun. Kaavoitettiin 400 metrin turvaetäisyydellä asutukseen (ministeriön ohje?). Melumallinnus tehtiin 2,5 MW:n Fuhrländereillä.

"Esimerkki tuulivoimalan koon kasvun vaikutuksesta: Peittoo, Pori  Toteutunut hanke:  12 kpl Gamesa 4.5 MW tuulivoimalaa, lähtömelutason takuuarvo LWAd: 110,3 dB (1  Lähtömelutaso kasvanut 4,6 dB

 40 dB:n suojaetäisyys päivitetyssä mallinnuksessa olisi n.1670 m  40 dB:n todellinen suojaetäisyys olisi n.3000 m  Lähin asunto sijaitsee n. 420 metrin etäisyydellä lähimmästä tuulivoimalasta, melutaso LAeq mallinnuksen mukaan 49 dB  Päivitetyssä melumallinnuksessa 40 dB:n suojaetäisyyden sisälle jää n.100 kiinteistöä.  Todellisen 40 dB:n suojaetäisyyden sisälle jää satoja asuntoja."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun Porin virkamiehet vakuuttavat edelleen, että lakien ja asetusten mukaan on menty, viimeksi Ahlaisten yleisötilaisuudessa, kun on päädytty 420 metrin turvaväliin, mutta asiantuntijan mukaan turvavälin pitäisi olla 2 - 3 km, niin pitäisikö nyt uskoa, että viranomaiset antoivat tuulivoimatoimijoiden vapaasti kaivaa porsaanreikiä ja mennä sieltä missä aita on matalin.

Melumallinnus tehtiin pienemmillä tuulivoimaloilla ja melun lähtöarvoilla, merkityksellistä sykintää ei tarvinnut huomioida, kun sitä ei laissa mainittu, CE-merkintää ei vaadittu, vaikka EU:ssa vaaditaan jne.

Muun muassa yllä mainittuihin asioihin on nyt Ruotsissa puututtu viranomaisten taholla ja on asetettu 10 tuulivoimalavalmistajaa 12:sta tuotteiden tuontikieltoon ja tuntuviin sakkoihin, mikäli tuotteissa havaittuja puutteita ei korjata.

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Melumallinnus on vain hämäystä, jotta ihmisillä olisi käsitys tulevista haitoista.

Konsulttien ja meluasiantuntijoiden mallinnukset ovat täysin rikollista toimintaa. Ei tarvitse olla asiantuntijakaan kuinka väärin mittaukset tehdään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset