arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Espanjan työttömyys seurausta uusiutuvan energian kalleudesta?

  • Siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan Espanjassa...
    Siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan Espanjassa...

Espanja ei ole se maa, josta Suomen kannattaisi ottaa esimerkkiä energia-asioissa, valtio on lähes konkurssissa. Lainaus Suomen eduskunnassa käydystä keskustelusta uusiutuvaan energiaan liittyvästä paketista, jonka keskustelun seurauksena maahamme saatiin hulppea syöttötariffi uusiutuvalle energialle. Kritiikin esittäjä joutui jättämään paikkansa eduskunnassa, johonkin syyhyn vedoten.

"Ei ole kyse vain ihmisistä, jotka asuvat maalla ja joiden keskuudesta tuulivoimaan liittyvä protesti nousee. Jopa teollisuusmaissa kuten Saksassa, Englannissa ja Ruotsissa nyt uskalletaan kirjoittaa artikkeleita, että maat tarvitsevat edullisempaa ja luotettavampaa energiaa voidakseen edelleen jatkaa olemassaoloaan.”

 

Alkuviikosta pidettiin informaatiotilaisuus Porin Ahlaisten koululla Lamppin tuulivoimaloista, jotka tulisivat Ahlaisten koillispuolelle, etelä puolella on jo Peittoonkorven 12 kpl:tta 4,5 MW:n teollisuusluokan tuulivoimalaa, jotka runnottiin Kellahden kylän rakennettuun kulttuuriympäristöön ja virkistysalueelle metsään lyhimmillään 420 metrin päähän asutuksesta, vanhan lain ollessa vielä voimassa. Kysyttäessä melumittauksista, tehdyt mittaukset vastaavat hämmästyttävän hyvin mallinnusta, sanottiin.

 

Koululla olleista ihmisistä, kysyttäessä ketkä vastustivat tuulivoimaloita, kaikki nostivat kätensä osoituksena siitä, että tuulivoimaloiden vastustus on totta myös Suomessa.

 

Jokin asia on mennyt pahasti pieleen. Toisaalta tosiasiat tulevat julki ennemmin tai sitten vasta myöhemmin. Peittoonkorven lähimmistä kiinteistöistä noin sata on jäänyt melumallinnuksen harmaalle vyöhykkeelle ja asukkaat kärsivät melusta. Etukäteisinformaatio ei pitänyt paikkaansa kun luvattiin, ettei mitään haittaa tulisi. Porin kaupungin johto ei myöskään ottanut varoituksista vaarin, ja edelleenkään he eivät myönnä tehneensä mitään virhettä. He ovat toimineet kaikkien lakien ja asetusten mukaan. He eivät ole myöskään keksineet mitään uusia säädöksiä tässä välissä, todettiin kaupungin taholta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Syöttötariffi on peruuttamaton ja pyhä asia, koska se rikastuttaa kansanedustajien sukulaisia ja ystäviä. Ellei jopa joitakin edustajia itseään. Taas yksi esimerkki anteliaasta tulonsiirrosta köyhiltä ja keskituloisilta rikkaille.

Ai miten hienosti tämä Suomen Kansandemokraattinen Tasavalta toimiikaan!
Aivan tulee mieleen muutkin Kansandemokratiat.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Taas naulan kantaan!

En tiedä, ehkä tällä alustalla voidaan ottaa esille, mitä USA on todennäköisesti tekemässä? Purkamassa 30 vuotta jatkuneita, välillä katkolla olleita tuulivoiman tuotantotukia, "EPA Chief calls for end of Wind Tax Incentives.: EPA Chief calls for end of Wind Tax Incentives. EPA Chief Calls…" http://dlvr.it/Pv0JVW

Tuo on ollut käsittämätöntä venkoilua USA:ssa, sopii kuitenkin paremmin kuvioon USA:ssa, köyhiltä rikkaille?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset