arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Yhteiskunnallista kermankuorintaa

  • Kuusen alla vai kodassa, Vasemmistolaista asumispolitiikkaa
    Kuusen alla vai kodassa, Vasemmistolaista asumispolitiikkaa
Vasemmistoliiton odotetaan ajavan köyhemmän kansanosan asiaa, kun nyt vaikuttaa käyneen niin, että yhteiskunnan vähäosaiset joutuvat maksumiehen rooliin. http://hannasarkkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244172-faktaa-ja-fiktiota... Ns. energiaköyhiä on jo Euroopassa paljon niissä maissa, joissa on rakennettu paljon tuulivoimaa, Englannissa, Espanjassa ja jopa Saksassa. Sähkö on tuplasti kalliimpaa nyt Saksassa ja Tanskassa. Tuota muutakin blogissa esitettyä voisi tarkastella vähäosaisten näkökulmasta riistämisenä. Ympäristöongelmat, meluhaitat jäävät poikkeuksetta maalla asuvan kansanosan haitoiksi. Muutto tuulivoiman alta voi tulla kalliiksi, kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta, eikä sinnittely melualttiissa asunnossa voi olla pitkän päälle eduksi, ilmeisesti hintana on terveyden menetys, myöskin niiden osalta, jotka eivät omien sanojensa mukaan kärsi melusta, mutta kun kaikilla on se autonominen hermosto... Nyt ei vielä tiedetä kaikkea pitkäaikaisaltistuksen vaikutuksista meluherkkien ihmisten osalta, ja tosiaankin lisääntynyt melu vaikuttaa ihmisen autonomisen hermoston kautta sydän- ja verisuonisairauksien syntyyn. Heppoiselta lobbarien maksamalta tutkimukselta vaikuttaa Sarkkisen blogissa esitetty tutkimus, jonka mukaan tuulivoimasta ei ole terveydellisiä vaikutuksia. Ainakin turvavälien täytyy olla riittävän pitkiä, jopa 4 - 5 km. Tähän asti on puhuttu riskeistä, mutta vertaisarvioitu tutkimus antaa jo viitteitä todellisesta epidemiasta. http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0174420

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

No olipa vasurit aika ilkeitä?

Mutta olisiko porvaripuolueet syynä näihin mitkä koskee kipeimmin pienituloisia ja köyhiä?
1) 400 000 on ulosotossa terveyspalvelvelumaksuja. Perintätoimistot perinyt jo 19 Milj.
HS
2) Suomessa on paakkomyynnissä jo satoja asuntoja.
IS
4) "Ope" mulla on nälkä. Sanoi pikkuinen koululainen opettajalle.
a) Oliko Hurstin ruoka-apu vai EU-ruoka-apu loppunut viikonlopunaikana perheestä?
b) Vai Toimeentulotuki viipynyt Kelassa tammi-huhtikuun ajan?
c) Vai Vanhasen porvarihallituksen-08-10
päätetty Leikkaukset 40% työttömien toimeentulotuesta jos 0 euron työ ei kelpaa.

Kannattas tulla köyhien arkeen jossa ei paljon ilmasto ole se suurin ongelma.

Se pienituloisin ja köyhä on tähänkin asti ollut maksumiehenä. Toimeentulotukea saava tulotonkin maksaa ALV 24% joka laskusta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Minä en ainakaan syyllistäisi työtä tekevää kansanosaa missään vaiheessa. Ilmeisesti kuitenkin jotkut työmarkkinajärjestöt saivat liikaa valtaa Suomessa, viittaan paperiliittoon.

Yhteiskunnassa alettiin purkamaan teollisuuden edellytyksiä pärjätä vapaassa kilpailussa ylilyönneillä työmarkkinaneuvotteluissa.

Nyt on pudottu ja ilmeisesti pohjakosketus on saavutettu, josta tie on ylöspäin.

Todellakin pitäisi nyt keskittyä yhteiskunnan vähäosaisiin, keskittää kaiken tarmon heidän osaansa, eikä vain parempiosaisten pärjäämiseen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
työmarkkinajärjestöt saivat liikaa valtaa Suomessa, viittaan paperiliittoon.

Niinkö? Kun metsäteollisuuden tehtaita ajettiin alas.Myytiin ulkomaalaisille pörssiyrityksille. Tehtiin tappioita Venäjällä. Vietiin Brasiliaan ja halpamaihin.

Globaali markkinatalous:Sääntö no.I=Voittojen maximoiminen osakkeenomistajille.
Esim.UPM sanoi irti 450 paperimiestä.
Kurssit nousi heti irtisanomisen jälkeen.
Johtaja J.Pesonen sai 149 000e/kk palkankorotuksen
Osakkeenomistajat mukavan boonuksen.

MST-15
UPM johtaja uhkaa viedä tehtaat Saksaan koska:
Energia on liian kallista
Raaka-aineen saanti epävarmaa
Verot liian suuret.

UPM maksaa veroja Ruotsiin ja halpamaihin .
Suomeen ei juuri ollenkaan . Alasajojen ,poistojen takia se on mahdollista tehdä.

Joten miten se AY-paperiliitto oli osallisena tuohon?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

UPM:n kuten muidenkin metsäyhtiöiden tulee maksaa veroja Suomeen. Metsäyhtiöiden tulisi nytkin tässä nousutilanteessa investoida Suomeen, muuhunkin kuin sellutehtaisiin.

Nyt viedään pitkäkuituista sellua Kiinaan paperitehtaille paperin valmistusta varten.

No selityksenä sanotaan markkinoiden sijaitsevan vieressä. Totta, mitä sitten oli vaikutusta paperiliiton neuvotteluilla, oliko kyse iltalypsystä vaiko koitettiinko ulosmitata palkankorotuksia vientiteollisuudelta tilanteessa vielä kun se näytti mahdolliselta?

Pitkäkuituisen sellun jalostamista Suomessa, sensijaan, että se lähtee Äänekoskelta Vuosaaren kautta maailmalle, paperitehtaille ym., tulisi edistää, edullisella energialla, kannustavalla yrittäjäilmapiirillä teollisuudessa noin niinkuin esimerkiksi.

Kilpailukyky on palautumassa ja se palauttaa uskottavuutta teollistumiselle, Suomesta pitää voida viedä muutakin kuin selluloosaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Saksassa energia teollisuudelle on pidetty edullisena, kuluttajat maksavat tuplahinnan esim. sähköstä.

Eivät palkat yksinomaan ole kilpailukyvyn este, paperiteollisuudella on ollut palkanmaksukykyä, ilmeisesti noilla luettelemillasi asioilla on ollut suurempi painoarvo teollisuuden kannalta katsottuna.

Nykytilanne on se että pidetään hyvänä, että edes selluloosaa voidaan viedä tästä maasta. Metsänomistajat lahjoittavat sellunkeittoon tarkoitetun puun metsäteollisuuteen, paperiliitto ei halunnut neuvotella.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Entä se puu-kartelli? Joko siitä on oikeuden päätös tullut?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Puukartelli oli kaikkien tiedossa, monopoli on yhteiskunnassa tuomittavaa, ilmeisesti kartelli ei ole.

Oikeudenkäyntejä pitkitettiin niin kauan, että juristit saivat palkkansa ja asianosaiset jäivät osattomaksi, asiat ovat vanhentuneita. Syyllisille pientä nuhtelua ja maksuvelvoitteita, so so niin ei saa tehdä, eikä varsinkaan jäädä kiinni tekosistaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Kartelli tuo Venäjältä ja Virosta puuta kalliimmalla pitääkseen kotimaisen hinnan kurissa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #14

On huomattu, minkä teet?

Tämä on jatkunut jo pitkään, että ilmeisesti asialle ei voidat tehdä mitään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kiky alkaa "purra"!
Kone sanoo irti 1 000 henkeä.
Aktia 240 henk.

Nokia aloittaa yt-neuvottelut - enintään 190 työntekijää irtisanotaan Suomessa
Tiistai 10.10.2017 IL

Eikä ne tähän vielä jää.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä pitäisi alkaa näkymään positiivistakin muutosta, kehitystä parempaan.

On se kumma jos teollisuus saa kaiken melkein ilmaiseksi, eikä kannata. No taitaa Kiinassa olla kaikki vielä edullisempaa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Näin markkinatalous toimii. Jos ei toimisi, niin kaikki työpaikat olisivat vaarassa.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tuulivoimasta. Tänään tuulee ja tuo noin 2000 MW nimellisteho tuottaa sähköä noin 1100 MW kapasiteetilla. Sähkön pörssihinta on Fingridin mukaan 55 €/MWh.

Esimerkiksi 2.9.2017 tuuli tyyntyi kokonaan ja tuulivoimaa saatiin vain 24 MW (Todellisuudessa 0,00 MW, kuten Jari Suomisen Tuuliwatti ilmoitti sivuillaan), mutta sähkön hinta oli vain 33 €/MWh.

Tuulivoima nostaa siis sähkön hintaa. Kun tuulee, niin sähkön pörssisähkön hinta on yli 20 €/MWh korkeampi kuin tyvenellä.

Mutta ei huolta, tuulivoimayhtiöthän saavat joka tapauksessa sen 83,5 €/MWh

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuulivoima on markkinahäirikkö.

Texasissa oli tehty päätös jakaa ilmaista sähköä silloin kun tuulee!

No tämäkin ohjaa markkinoita ja sähkönkäyttöä. Myös tuulivoiman suosio kasvoi.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Tuulivoima kuuluu niihin 'kustannustehokkaiksi' tarkoitettuihin asioihin, joilla Rion koferenssissa 1992 pidettiin eettisesti asianmukaisena ryhtyä 'varmuuden vuoksi' vähentämään ihmisperäisiä hiilidioksidipäästöjä, vaikka asiamukaista, tieteellistä perustetta näiden päästöjen vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen ei ollutkaan - niinkuin ei sitä ole vieläkään.

Jo Kioton protokollan mukaiset leikkaukset osoittivat, että fossiilisista polttoaineista aiheutuvien hiilidioksidipäästöjen leikkaukset tuottivat vain menetyksiä. Samanlaisia yksinomaisia menetyksiä on odotettavissa myös Pariisin sopimuksen mukaisista hiilidioksidipäästöjen leikkauksista, kuten jo kustannustehottomat tuulivoimaenergiat osoittavat.

Kun sekä geologiset että viimeaikaiset havainnot osoittavat, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vaikutus ilmaston lämpenemiseen on niin pieni, ettei sitä todellisuudesta tehtävin havoinnoin voida todeta, ihmisperäisten hiilidioksipäästöjen vähentäminen on syytä lopettaa. Vaikka en Trump'in perusteita täysin tunnekaan, pidän hänen toimenpiteestään luopua Pariisin sopimuksesta oikeana.

Annan arvoa myös Eija-Riitta Korholan ymmärtämälleni näkemykselle, minkä mukaan energian tuotannossa fossiilisia polttoaineita on syytä korvata muilla energiantuotantomenetelmillä vasta silloin, kun kilpaiukyky sitä edellyttää.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

KIKY:ä voi toteuttaa vain perinteisin menetelmin energiaa säästämättä ja ympäristöä tarpeettomasti kuormittaen. Näin on menetelty historiasta tähän päivään. Mennään sieltä, missä aita on matalin.

Energiatehokkuus ei merkitse aina sitä, että se olisi taloudellisesti edullisinta ja helpoiten saatavissa tässä ja nyt. Tämä johtaa vääjäämättä taantumukselliseen energiapolitiikkaan ja uusien innovaatioiden panostuksen minimoimiseen ja kehittyneempien energia-hyötysuhteiden hylkäämiseen.

Tuulivoima elää vielä lapsen kengissä ja se otettiin käyttöön liian aikaisin. Tuulimylly-teknologia on satoja vuosia vanha innovaatio, joka aiheuttaa yksinomaan ympäristöhaittoja, -vähän samaan tapaan kuin vanhat purkutuomion alla olevat hiilivoimalat.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kehittymätöntä tekniikkaa ja taantumuksellista energiapolitiikkaa, ilman muuta!

Hieman jäin miettimään tätä asetelmaa, että Vasemmistoliiton äänestäjät ovat tuulivoiman takana ja samalla maksumiehen roolissa. Nykyinen tuulivoimala on suunniteltu keräämään syöttötariffeja tehokkaasti, muusta välittämättä.

Tästä saadaan esimakua Skotlannista, http://www.parliament.scot/S4_EconomyEnergyandTour...

”12 The wind industry, attracted by public subsidy in growing quantities, cares for nothing but consents and the revenue which follows. Let it never be said that the wind industry has Scotland at its heart for altruistic reasons. It loves Scotland because our Government is allowing it to take our country for a ride. 13 Windpower is not an egalitarian form of generation; it is truly elitist, because it disproportionately benefits the generators’ balance sheets, the speculative developers, the investment funds and the land owners at the expense of the many who make up the very fabric of our society. These are the people who pay electricity bills. Unfortunately those with a vote have no power (except at election time), and developers with no vote have all the power (for the remaining time.) The Government’s target is not a cap and there is no 3 sign of applications for development slowing, or even of more discriminating choices of sites being made. The industry now acknowledges, at least in private, that the best sites have gone, and that a less discriminating site selection process is now very much the order of the day. All a developer needs, it is said, is “a willing landlord, and access to the grid”. 14 Wind is a very expensive way to generate electricity in terms of cost per megawatt. The infrastructure and plant cost is huge, at about £1m onshore, and £4m offshore. Almost by definition, these costs have to be subsidised if development is to proceed at all. The balance to be struck is between the value of renewable energy per se and the intelligent conservation and protection of centuries of our natural, historic and settled heritage, and our people’s visual and residential amenity. Overall the cost to consumers, who fund the subsidy regime of the Renewables Obligation and the Feed in Tariff is very high.”

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

On tosiaan tärkeää pitää mielessä, että energiataloudellisuus ja yritystaloudellisuus ovat kaksi eri asiaa.

Luin muutama vuosi sitten, että energiataloudellisesti iso tuulivoimala maksaa itsensä takaisin noin 8 kuukaudessa, mutta se, kauanko kestää saada hankkeeseen sijoitetut rahat takaisin, riippuu tietysti siitä, mitä mikäkin sattuu kulloinkin maksamaan ja paljonko mitäkin verotetaan ja mistä maksetaan kuinkakin paljon tukiaisia jne.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ensimmäinen yleisötilaisuus missä olen ollut mukana jossa yhtään tuulivoimaa ylistävää puheenvuoroa ei tullut yleisöltä. Tilaisuus järjestettiin eilen Porissa Ahlaisten koululla Lampin kylän tuulivoimakaavasta. Kaikki n. 180 osallistujaa olivat yksimielisiä tuulivoimaloiden haitallisuudesta joka asukkaille tulisi. Alue on kaavoitettu n. kilometrin suojaetäisyydellä ja asuntoja on molemmilla puolilla. Tämän lisäksi nyt jo hyvin tunnetuksi ovat tulleet Peittoon tuulivoimaloiden mukanaan tuomat ongelmat, TV, Radio, Kännykät pätkii ja toimivat ehkä joskus, eikä digita kustanna kaapeleita ym. mikä olisi tarpeen. Peittoon meluhaitasta joutuu kärsimään satoja ihmisiä alueella, osalla on ollut mahdollisuus muuttaa alueelta pois. Poismuuttaja menettää suurimman osan omaisuudestaan kiinteistön hinnan romahtaessa lähes nollaan.

Kaupungin puolesta ei asian korjaamiseen ole apuja saatu, päinvastoin tähänastiset toimet ovat keskittyneet tilaamaan melumittauksia kaavan tekijältä joka sen melurajan piirsi n. 500 m kiinteistöistä, meluhaitta piti pysähtyä tontin rajalle, jne pelkkää roskaa koko melumalli. Sen on jo monet asiantuntijat näin todenneet, mm. Denis Siponen ja Vesa Viljanen. Viranomaiset eivät ota asiaa hoitaakseen vaikka toimenpideraja ylittyy melumittausten mukaan.

Kukaan yleisöstä ei halunnut kuunnella uuden valtakunnallisen tuulivoimaneuvojan John Öst:n vastausta enää hänen alustuksen jälkeen. Hänet oli uutena miehenä laitettu liian vaikeaan paikkaan, ei tosiasioita voi kiistää. Ei ihmiset mitään keskiäänitasoja kuuntele, jonka mukaisia ne melumallinnokset on. Kaupunki ei ole suostunut tilaamaan tarkastusta aineistoon kolmannelta osapuolelta, siinä ne virheet vältettäisiin, ja olisi vältetty jo Peittoon tapauksessa aiemmin. No, siellä se 12 kpl 4,5 MW:n Gamesa voimalaa aiheuttavat alueella vellovaa ilmanpaine sykintää vaihtelevalla taajuudella. Osa meluhaitasta värähtelee samalla taajuudella elimistön kanssa ja sekoittaa ihmisen puolustusjärjestelmää, sen seurauksena on jo pelottavia esimerkkejä alueella. Sairastumisia on tullut.

Tuulivoimapuiston muokattu kaavaehdotus kiinnosti Ahlaisissa – "Tämä on ollut suuri puhallus alusta asti" - Satakunnan Kansa
https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/tuulivoim...

Ahlaisten tuulivoimapuiston yleisötilaisuus kokosi runsaasti väkeä keskustelemaan | Radio Pori
http://www.radiopori.fi/uutiset/ahlaisten-tuulivoi...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kun Christine Metcalfe vei asiansa YK:n ihmisoikeusneuvostoon Genevessä, pitää Århusin konventtia noudattaa tuulivoimaan liittyviä projekteja suunniteltaessa.

Tällaiset Ahlaisten kaltaiset yleisötilaisuudet ovat tiedon jakamista varten, jota tämä konventti siis edellyttää.

[David Hart, QC, an environmental lawyer, said: “This ruling means that consents and permissions for further wind-farm developments in Scotland and the UK are liable to challenge on the grounds that the necessary policy preliminaries have not been complied with, and that, in effect, the public has been denied the chance to consider and contribute to the NREAP (National Renewable Energy Action Plan).”
The ruling came after Christine Metcalfe, a councillor from Argyll, lodged a complaint to the UN over a local wind farm development.
“The Government needs to do more than just give ordinary people the right to comment on planning applications; they deserve to be given all the facts,” she said.] http://www.telegraph.co.uk/news/earth/energy/windp...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

[The ruling came after Christine Metcalfe, a councillor from Argyll, lodged a complaint to the UN over a local wind farm development.
“The Government needs to do more than just give ordinary people the right to comment on planning applications; they deserve to be given all the facts,” she said.]

Kyllä esim. Peittoonkorven osalta jätettiin kertomatta tosiasioita, ei noudatettu konventin henkeä? Mikäli olisi kerrottu tosiasiat, 4,5 MW:n tuulivoimaloita ei olisi pystytetty 600 metrin päähän asutuksesta? Nyt n määrä ihmisiä on muuttanut pois asunnoista saamatta mitään korvausta ja n ihmistä on sairastumassa pitkäaikaisen altistuksen johdosta melusta johtuen erinäisiin sydän- ja verisuonisairauksiin, kortisolierityksen lisääntyessä unihäiriöistä johtuen... ”The evidence for adequate sleep as a prerequisite for human health, particularly child health, is overwhelming.” https://doi.org/10.1136/bmj.e1527

”Vahva tosiasia on, että riittävä uni on ihmisen terveyden, etenkin lasten terveyden edellytys.”

”Shortly after wind turbines began to be erected close to housing, complaints emerged of adverse effects on health. Sleep disturbance was the main complaint.2 Such reports have been dismissed as being subjective and anecdotal, but experts contend that the quantity, consistency, and ubiquity of the complaints constitute epidemiological evidence of a strong link between wind turbine noise, ill health, and disruption of sleep.3”

”Pian sen jälkeen, kun tuulivoimaloita alettiin pystyttää lähelle asumista, valituksia tuli terveyteen liittyvistä haitallisista vaikutuksista. Unihäiriö oli tärkein valitusten syy.2 Tällaiset raportit on jätetty huomiotta subjektiivisina ja anekdootteina, mutta asiantuntijat väittävät, että valitusten määrä, johdonmukaisuus ja yleisyys ovat epidemiologisia todisteita voimakkaasta yhteydestä tuulivoimalamelun, sairauden ja unihäiriöiden välillä.3”

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #20

Lampin tuulivoimasta yleisötilaisuus se on nyt tallennettuna youtubeen. Asioita tuli paljon esille, vastauksia jäi saamatta esim. Peittoon melumallinnukset olisivat muka lainmukaisia joka ei pidä takuuvarmasti paikkaansa sen on Denis Siponen ja Vesa Viljanen molemmat todenneet.

https://www.youtube.com/watch?v=GfRcwpApdJI

"Esimerkki tuulivoimalan koon kasvun
vaikutuksesta: Peittoo, Pori
 Toteutunut hanke:
 12 kpl Gamesa 4.5 MW tuulivoimalaa, lähtömelutason takuuarvo
LWAd: 110,3 dB (1
 Lähtömelutaso kasvanut 4,6 dB
 40 dB:n suojaetäisyys päivitetyssä mallinnuksessa olisi n.1670 m
 40 dB:n todellinen suojaetäisyys olisi n.3000 m
 Lähin asunto sijaitsee n. 420 metrin etäisyydellä lähimmästä
tuulivoimalasta, melutaso LAeq mallinnuksen mukaan 49 dB
 Päivitetyssä melumallinnuksessa 40 dB:n suojaetäisyyden sisälle jää
n.100 kiinteistöä.
 Todellisen 40 dB:n suojaetäisyyden sisälle jää satoja asuntoja"

http://tvky.blogspot.fi/p/tuulivoimaloiden-melumal...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #22

Nomina nesciō ( https://en.m.wiktionary.org/wiki/nomen_nescio ) esiintyy näissä tuulivoima-asioissa tavan takaa!?

Asioita on voitu viedä takavuosina eteenpäin keräämällä nimilistoja?

Montako näistä sadasta kiinteistön omistajasta antaa oman nimensä julkisuuteen, tuodakseen asiaansa esille, onko mahdollisesti tullut esille terveyteen viittaavia ongelmia, yrittävätkö jotkut myydä asuntoaan, kuinka moni on jo muuttanut etc.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset