arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Ilmastotiede oikoo alalla vallinneita käsityksiä

  • Ilmastonmuutos on jatkuva prosessi
    Ilmastonmuutos on jatkuva prosessi
  • Mihin lämpö on mennyt?
    Mihin lämpö on mennyt?

Eihän siinä mitään, tiedeyhteisö käy normaalia väittelyä asioista ja siten tiede edistyy, tiede tunnetusti korjaa itse itseään.

21.9.2017

”Ilmastomuutoksen estäminen on helpompaa kuin tiedeyhteisö on aiemmin arvioinut, väittää uusi tutkimus.” https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/ilmastonmuutoksen-torjunta-voi-helpottua

 

6.6.2015

 

[Joukko ilmastotutkijoita Yhdysvalloissa torjuu väitteen, että ilmastonmuutos olisi hidastunut viime vuosina ja 2000-luvun alussa. Heidän uusimmat ja päivitetyt mittaustietonsa osoittavat, että maapallon lämpötilan kasvu ei ole tasaantunut.

Lämpenemisen tahti on ”käytännöllisesti katsoen täysin sama” kuin viime vuosisadalla, sanovat Yhdysvaltain kansallisen merten ja ilmakehän tutkimuslaitoksen NOAA:n tutkijat. He julkaisivat asiasta artikkelin tuoreessa Science-tiedelehdessä.

Väitetyllä lämpenemisen tauolla 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen lopulla tutkijat kysyivät, mistä se saattoi johtua. Yksi yleinen väite oli, että valtameret imivät lämpöä. Muina selityksinä ilmastotutkijat tarjosivat esimerkiksi Auringon aktiivisuuden vaihteluja.] https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/ilmaston_lampeneminen_ei_hidastunutkaan

 

Yksi yleinen väite oli, että valtameret imivät lämpöä.”

 

Ehkä nyt viimeistään voidaan todeta, että ilmastotiede ei ole asettunut niinkuin on väitetty. Vallinnut 97 % konsensuskin on murentumassa, mutta vasta kun alalla johtavat tiedemiehet ja tutkijat heittävät epäilyksen varjonsa alalla vallitsevien harhaisten käsitysten päälle.

 

Arktiksen merijää on pienentynyt keskimäärin yhdellä miljoonalla neliökilometrillä, mutta kuten jäätilanteen kehityksestä näkyy viimeisen yli 11 vuoden ajalta, tilanne on tasoittunut ja viimeisen 5 vuoden trendi on kääntynyt ylöspäin.

 

Antarktinen merijää on ollut jatkuvasti pinta-alan laajentumisen suhteen ylöspäin suuntautuvalla trendillä.

 

Maailmanlaajuisesti merijää on kasvamassa, trendi on ylöspäin!

 

Mitä näillä asioilla on tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa? Ilmastotiede sivuuttaa tällaiset asiat, ellei niistä muistuteta. Virallinen ilmastotiede puhuu toistuvasti kuinka lämpö on karannut meriin, mikä on totta. Käynnissä oleva El Niño on todiste tästä, tällaisia ilmiöitä tapahtuu normaalioloissa, ei siinä ole mitään huomionarvoista. Mutta El Niñojolla on syklinsä, ei ole trendiä.

 

Kuinka paljon sitten lämpöä on varastoituna meriin? Tiedämme lämpölaajentumisesta, joka pitäisi näkyä merenpinnan nousuna, sen seurauksena, että meriin olisi varastoituneena huomattava määrä lämpöä!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

"Mitä näillä asioilla on tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa?" Paljonkin, kertovat ilmastomuutoksesta, joka ei ole koskaan loppunutkaan, vaan tapahtuu ihan omia aikojaan meistä riippumatta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Laboratorio on isokokoinen, siellä tapahtuu muutoksia ilman meidän vaikutusta.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Ei tehdä asiasta liian monimutkaista. Jo toisen ymmärtäminen seuraavista kahdesta asiasta riittää ymmärtämään, että ihmisperäiset CO2-päästöt fossiilisista polttoaineista eivät voi ilmaston lämpenemistä hallita.

Ensinnäkin ilmakehän hiilidioksidipitoisuustaso määräytyy kaikkien ilmakehään tapahtuvien hiilidioksidipäästöjen ja kaikkien ilmakehästä muuhun ympäristöön tapahtuvien hiilidioksidiabsorptioiden yhteisvaikutuksesta, kun nämä kaikki päästöt ja nämä kaikki absorptiot hakeutuvat keskeskenään luonnonlakien mukaiseen dynaamiseen tasapainoon. Jos lähtökohtaisesti nuo päästöt ovat suurempia kuin nuo absorptiot, ilmakehän hiilidioksidipitoisuus nousee näiden erotuksen mukaisesti. Ihmisperäisten hiilidiksidipäästöjen osuus fossiilisista polttoaineista on prosentuaalisesti tässä hiilidioksidipitoisuuden nousussa sama kuin sen prosentuaalinen osuus oli hiilidioksidin kokonaispäästöissä. Kun viimeaikoina hiilidioksidipäästöjen kokonaispäästöissä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen osuus fossiilisista polttoaineista on ollut vain noin 4 %, on ilmakehän viimeaikaisessa hiilidioksidipitoisuuden nousussakin ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen osuus fossiilisista polttoaineista ollut korkeintaan vain tuo sama noin 4 %. Kun esim. IPCC omaksumissaan ilmastomallilaskelmissaan olettaa ilmakehän viimeaikaisen hiilidioksidipitoisuuden nousun olevan kokonaan ihmisperäistä, lähinnä fossiilisista polttoaineista, tämä osoittaa, miten väärässä poliitikotkin ovat, kun he näihin IPCC:n arvoihin uskovat.

Toiseksi esim. viimeisen 100 miljoonan vuoden ajalta kaikki geologiset ja viimeaikaiset havainnot osoittavat, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kehitystrendit seuraavat ilmaston lämpötilojen kehitystrendejä eikä päinvastoin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ymmärrystä haittaa teollistumisen aikakausi, jolloin ihmiskunta on päästänyt hiiltä ilmakehään tavalla jota ei ole aikaisemmin tapahtunut. Ja tämä kausi on osunut sopivasti johonkin luonnollisen ilmastonmuutoksen sykliin.

Toipuminen pienestä jääkaudesta näkyy 1900-luvun lämpötilannousuna.

Saa sitten nähdä tuleeko tähän hiilen syyllistämiseen mitään tolkkua. Hiilestä saatiin sopivasti syntipukki, kaikkihan me olemme syyllisiä kun hengitämme ulos hiilidioksidia.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

"Ymmärrystä haittaa teollistumisen aikakausi, jolloin ihmiskunta on päästänyt hiiltä ilmakehään tavalla jota ei ole aikaisemmin tapahtunut. Ja tämä kausi on osunut sopivasti johonkin luonnollisen ilmastonmuutoksen sykliin."

Tässä halusin nimenomaan osoittaa, että tuo ihmisperäinen hiilidioksidipäästöjen osuus on vaikutuksiltaan niin vähäinen, ettei sen aiheuttamaa osuutta ilmaston lämpenemissä ole voitu mittauksissa todeta.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

kanattaa googlata sanalla Boris Winterhalter. fil.tri, merigeologi, Hän ei taida kannattaa sitä että nyt oleva ilmastonmuutos oisi ihmisen syytä. Kotisivut on

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No kait oikeesti metaanin tekevät arkkieliöt eli arkkibakteerit ja sitten vasta metaani pursuu jostain ilmaan kuten termiitit pukkaavat sitä ilmaan ja elukoiden aineenvaihduntakin ja kaivokset ja ölypaikat ja kaatopaikat, suot jne. eli siis ensin se metaani pitää valmistaa ja tekijöinä ovat arkkieliöt eli arkkibakteerit. Ainakin nämä valmistavat metaania. Joku voi valmistaa metaani mädättämällä jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset