arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Suomessa tuulivoimaloista ei haittaa lähiasukkaille

Tuulivoimaloita varmaankin rakennetaan vastaisuudessakin, on sitten kuka tahansa elinkeinoministerinä. Jotkut maat voivat, kuten Englanti nyt, laittaa stopin tuulivoimarakentamiselle terveyssyihin vedoten. https://www.heatonharris.com/news/wind-farm-campaigning http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/10/30/wind-farms-pollute/?utm_me... [Lopulta hallituksen selvitys osoitti, mistä ihmiset ovat varoittaneet jo vuosia: tuulivoimalat voivat saastuttaa omalla tavallaan. Uusi raportti toteaa, että on "jonkin verran näyttöä", että ne voivat tuoda "merkittävää harmia" paikallisille yhteisöille liiallisen melun muodossa, ja ehdottaa, että tuulivoimalat pitää ehkä sammuttaa tietyissä olosuhteissa. Ihmiset ovat tuoneet esille tämän väitteen jo vuosia, vaikka se ei todellakaan ole ainoa syy, miksi he vastustavat tuulivoimaloita.] http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225311-tuulivoimalat-aiheuttava...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kimmo Tiilikainen: – Jos tämän selvityksen tuloksista ilmenee tarvetta muuttaa tuulivoiman sijaintia koskevaa sääntelyä, pyritään muutokset saamaan voimaan viimeistään vuoden 2019 aikana, toteaa ministeri Tiilikainen. http://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/minister...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Suomessa tuulivoimaloista ei haittaa lähiasukkaille".
On tai ei, mutta veronmaksajille ja sähkön käyttäjille kylläkin ja ihan riittävästi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

On niistä haittaa! Suomessa vaan ruvettiin mittaamaan infraääntä saman toimijan toimesta, joka oli aikaisemmin liitetty korvavaloon.

Huuhaata se korvavalokin on ja nyt vuorostaan infraäänestä höpöttävät leimataan hulluksi.

Tämä oli tietenkin ennalta suunniteltua, sama proseduuri käydään läpi maittain. Englannissa on nyt kuitenkin edetty ja turvaetäisyydet ovat portaittain, 150 metrisille tai korkeammille teollisuusluokan tuulivoimaloille minimietäisyys on 3 km.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ei syytä huoleen:
"Kimmo Tiilikainen: – Jos tämän selvityksen tuloksista ilmenee tarvetta muuttaa tuulivoiman sijaintia koskevaa sääntelyä, pyritään muutokset saamaan voimaan viimeistään vuoden 2019 aikana".

Siis jo 2019 poliittinen komitea kokoontuu kahvin ja konjakin ääreen toteamaan, ettei mitään tarvitse rajoittaa. Lisätään vaan tukiaisia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Näillä veijareilla on kansainvälinen konsulttien verkosto tukena, ei todellakaan ole mitään huolta huomisesta.

Pekka Iiskonmaki

Vihreiden nousu on Suomen talouden tuho.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Onkohan kukaan laskenut, kuinka kalliiksi vihreät ovat Suomen veronmaksajille tulleet...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ei näistä tehdä laskelmia. Joku on jo laskenut, että mitä sähkön varastointi tulisi maksamaan, vihreä sähkö kun edellyttäisi varastointia, pyöreästi 1000 €/MWh.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Maaseudusta ja sen asukkaista ei välitetä, saavat tulla toimeen meluisassa ympäristössä, joutuvathan vihreätkin joitakin ääniä kestämään kaupunkiympäristössä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vahinkojen aiheuttaja on vastuussa aiheutetuista vahingoista, siitä on jo oikeuden päätöksiä joissa on perheille korvauksia tuomittu tuulivoimaloista aiheutuvista haitoista.

http://vind-alarm-danmark.eu/hoejesteret-i-irland-...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"De syv familier fra området Banteer blev ramt af støjforureningen, da møllerne blev sat i drift i november 2011."

Pitkät ovat odotusajat ja mitä rahalla saa, jos on jo joutunut olemaan tuulivoiman uhrina 6 vuotta. Suomalaiset syöttötariffin kautta maksavat korvauksia näille seitsemälle perheelle.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt aikaan saadussa tutkimuksessa ei ole tehty riittävästi fysiologisia tutkimuksia siitä, miten infraäänet vaikuttavat kudoksiin niiden resonoidessa aaltoliikkeeseen, ja miten kudos pitkäaikaisen vaikutuksen ollessa kyseessä kykenee solutasolla toimimaan häiriöttömästi resonoivassa aaltoliikkeessä?

Kudosten ominaisvärähtelytaajuus on infra-aaltojen alueella. Jos ymmärtää hiukankin fysiikkaa ja fysiologiaa niin ilman mitään tutkimustakin järkevä ihminen ymmärtää, ettei tuollaisissa vellovissa olosuhteissa elintoiminnat ole normaaleja ja varmasti pitkään vaikuttaessaan aiheuttavat monenlaisia vahinkoja ja häiritsevät todella pahasti solutason toimintaa.

Lisäksi, kun tutkimuksen on tehnyt taloudellisissa vaikeuksissa ja supistamis toimenpiteistä kärsinyt THL (terveyden ja hyvinvoinninlaitos) niin tutkimusten tulosohjaus rahan voimalla on todellinen.

Myös monet suomalaiset yliopistot ovat euro-ohjattuja nykyisenä supistusten aikakautena.

Logiikka käännettiin niin päin, että tuulivoimaloita voidaan rakentaa vapaasti, jos tieteellinen tutkimus, jota ei ole tehty, ei ole pitävästi todistanut, että niistä olisi terveyshaittaa, jos tutkimuksia olisi tehty. - Nyt tuulivoimayhdistys sai mitä halusi: "Hallitus alkaa nyt valmistella uutta tukijärjestelmää uusiutuvalle sähkölle, ilmoittaa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen"

Tämä vaatii avoimen selonteon tutkimuksen suorittajista, niiden taloudellisesta tilanteesta, tutkimuksen rahoittajista ja kaikenlaisista riippuvuuksista energiateollisuuteen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tämä infraääneen liittyvä ei ole mitään uutta, samaa keskustelua käytiin Saksassa vuosi sitten.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kyllä ne sitkeässä istuu nää salaliittoteoriat, voi herranjestas. Kun on päätetty että tuulivoima haittaa terveyttä, niin aina löytyy joku Havukka-ahon ajattelija joka tietää asiat paremmin kuin asiantuntijat.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Ei tätä konsensusta tämän paremmin voi analysoida, ei tarvitsekaan.

http://climatechangedispatch.com/97-articles-refut...

Huijarit ottivat väärillä todistuksilla verorahat oman bisneksen rahoittamiseen. Mutta juttu ei ole vielä päättynyt, vahingot pitää vahingontekijän toimesta korjata ja aiheutetuista terveys- ja ympäristöhaitoista tulee melkoinen lasku korvattavaksi.

"Väärin saatu, ei ole saatua" on vanha tuomarinohje.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Ennustan, kun tuuli on puhaltanut tarpeeksi pitkään, niin lopulta viranomaisten on otettava lusikka käteen ja annettava riittävät turvaetäisyydet. Se tietää liian lähellä olevien tuulivoimaloiden pysäyttämistä. Tuulivoimarakentajat ottavat nyt todella suuren riskin rakentaessaan liian lähelle. Yhteiskunta ei nimittäin tulee antamaan mitään kompensaatiota tuulivoimaloille, jos ne joudutaan pysäyttämään. On rakentajan vastuulla, että laitokset täyttävät kaikki terveysvaatimukset myös tulevaisuudessa. Viranomainen sanoo, että sorry vaan. Tuulivoimarakentaja, joka ei ota tätä seikkaa huomioon tänä päivänä, tekee ison virheen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomessa tilanne on se että STM on ottanut tiukemman kannan tuulivoiman sijoitteluun asutuksen keskuuteen.

Mutta istuva hallitus tilaa Turun Ammattikorkeakoululta/Valtteri Hongistolta kansainvälisen normiston täyttävän tutkimuksen infraäänistä. No mitään hälyttävää ei löydetä näillä tutkimuksilla.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Näin se menee, ja tämä valtiota velkaannuttavan politiikan tarkoituksena on saada Suomi polvilleen ja EU-liittovaltioksi Brysselin alaisuuteen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #16

Liittovaltioon liityttäessä olisi hyvä omata sama velkataso muiden jäsenvaltioihin nähden.

Ja saammehan niitä tuulivoimaloita, että jokaiselle riittää sähköä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #17

Sipilä ja Sauli Niinistö halusivat nämä PS loikkarit/uUVatit EU-integraation syventämiseen EU-liittovaltioksi.
Tähän mennessä EU-jäsenyys on tullut maksamaan Suomelle arvioiden mukaan noin 100 miljardia euroa.

http://waltamedia.fi/valheilla-maksumieheksi-ja-va...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #18

Suomi on mennyt EUn puolelle, olemme länteen kuuluva sivistysvaltio varmaan jatkossakin, siitä huolimatta mitä EUlle tapahtuu. Federalistit ajavat lisää integraatiota, ehkä kuitenkin EUn olisi syytä palata juurilleen, vapaakauppa rauhanliitto jne. olisivat niitä asioita, joita unioniin kuuluvat jäsenvaltiot voisivat tukea.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Kudosten ominaisvärähtelytaajuus on infra-aaltojen alueella. Jos ymmärtää hiukankin fysiikkaa ja fysiologiaa niin ilman mitään tutkimustakin järkevä ihminen ymmärtää, ettei tuollaisissa vellovissa olosuhteissa elintoiminnat ole normaaleja ja varmasti pitkään vaikuttaessaan aiheuttavat monenlaisia vahinkoja ja häiritsevät todella pahasti solutason toimintaa.

http://www.telegraph.co.uk/news/earth/energy/windp...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kyllä näitä vertaisarvioituja tasokkaita tutkimuksia löytyy, joissa todetaan melusta aiheutuvan ihmisille haittaa ja ihan fysiologisia muutoksia. Rottakokeet vahvistavat tehtyjä tutkimuksia. Rotta jää kehityksessä jälkeen joutuessaan olemaan meluisassa ympäristössä.

Kehityksessä jälkeenjäänyt rottakin voi vielä saavuttaa ikätovereidensa henkisen kehitystason, mikäli pääsee rauhallisempaan, meluttomaan ympäristöön.

Jo 1980 -luvulla ns. Kelleyn tutkimukset todistivat teollisuusluokan tuulivoimaloista aiheutuvat terveyshaitat 3 km päässä 3 MWn tuulivoimalasta asuvilla ihmisillä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Kuinka kudosten ominaisvärähtelytaajuus on mitattu? Kuka nämä mittaukset on tehnyt? Missä tulokset on julkaistu?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

"The World Health Organization,WHO, by 2009 had definitively established that inaudible very-low-frequency, infra-sound is a human health hazard, that it can disturb sleep, and increase heart rate and blood pressure, leading in susceptible individuals, to permanent effects such as hypertension and cardiovascular disease, even at sound levels below 30 dB(A)."

https://patch.com/rhode-island/portsmouth/wind-tur...

WHO:n mukaan melu kuuluu ympäristön stressitekijöihin, jolla on suurin vaikutus kansanterveyteen, ja ympäristövaikutukset ovat se stressitekijä, joka kasvaa edelleen.

ISO 9996: Mekaaninen värähtely ja isku - Häiriöt ihmisen toimintaan ja suorituskykyyn.
Tämä standardi on viimeksi tarkastettu ja hyväksytty vuonna 2016.
* Siksi tämä versio pysyy ajan tasalla
https://www.iso.org/standard/17931.html

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuolta pääsee myös kiinni tutkimustuloksiin. Robert Koch -instituutin tutkimusten pohjalta julkaistu tutkimus.

Bundesgesundheitsbl - Gesundheitsforsch - Gesundheitsschutz 2007 · 50:1582–1589 DOI 10.1007/s00103-007-0407-3 Online publiziert: 30. November 2007 © Sprin ger Me di zin Ver lag 2007

http://www.rki.de/DE/Content/Kommissionen/UmweltKo...

http://edoc.rki.de/documents/rki_ab/re67flHRghoUo/...

Abb. 47 Einfaches mechanisches Modell des menschlichen Körpers mit seinen Resonanzfrequenzen (nach [32]) http://files.designer.hoststar.ch/hoststar8300/ima...

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro Vastaus kommenttiin #27

Kyse ei ole lainkaan ilmastosta tai ympäristöstä vaan poliittisesta ideologiasta jakaa maailman resurssit ja valta uudelleen globalisteille, tällainen nostaa päätään aika ajoin, ja meillä Suomessakin on nyt paljon kannattajia presidentistä alkaen. Mutta onko kansalaisilta kysytty, ja onko eduskunnassa äänestetty tämän korporatismi-ideologian hyväksymisestä ja käyttöönotosta tässä demokratia hyminässä, tai paremminkin olkoon irvikuva demokratiasta.

https://www.youtube.com/watch?v=wKUUgLv0ty0

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"The Sunday Telegraph has learnt that the EU will shortly begin work on a new directive which may impose a binding target for further renewable energy, mostly wind, on the UK. There is already a target, which is also Government policy, that 20 per cent of energy should come from renewables by 2020." http://www.telegraph.co.uk/news/earth/energy/windp...

Kyllähän tuosta käy selville myöskin se syy, miksi Britannia haki eroa EUsta.

Suomella on ollut uusiutuva biomassa, lähinnä puunjalostusteollisuuden sivuvirtoja, käytettävissä. Mikäli puunpolttoa rajoitetaan EUn taholla, tulee paineita tuulivoimala puolella lisätä niitä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

TEM:in selvityksen mukaan tuulivoimaloiden infaäänialtistus ei poikkea kaupunkien infraäänistä. Toisin sanoen, tuulivoimalat tuovat kaupunkien melumaailman tänne maaseudulle, jossa tähän mennessä on nautittu hiljaisuudesta. Toisesta luin, että infaäänimelu vastaa "vain" pesukoneen linkoamisen ääntä. Kuka haluaa kuulla linkoamista nukkumaan mennessä niin, ettei pysty itse siihen vaikuttamaan?

Itse muutin landelle saatuani tarpeekseni Manskun ja Nordenskiöldinkadun risteyksen metelistä ekassa kerroksessa sijaitsevan Manskulle avautuvien kaksiostani. Nyt nämä ovat sitä mieltä että on ihan ok pilata äänimaisema muuallakin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Infraäänet kiertää ympäri maapalloa, jotkut jopa useaan kertaan.

Nyt tuntuu vähän siltä, että jääkaapin hyrinä ja pesukoneen linkousäänikin kiertää jo maapallon ympäri.

Kun melu tunkeutuu nyt jo joka paikkaan, hiljaisuuden arvostus tulee nousemaan.

Vaikka olen tuonut tämän asian ennenkin esille, tuon sen uudestaan, Englannissa paikalliset ihmiset saavat nyt päättää tuulivoimaprojekteista.

Näin se pitää olla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset