arojouni Koetan pysyä Suomea koskettavissa ajankohtaisissa asioissa, ympäristöön, talouteen ja turvallisuuteen liittyen.

Kun pöly laskeutuu

  • Museossa
    Museossa
Suomessa on nyt toimintakykyinen hallitus ja tämä asia todetaan myöskin eduskunnassa. Kurinpalautus hallitustyöskentelyn osalta oli paikallaan, kuvastaa varmaan monen kansanedustajan tuntoja ja miksi ei samalla kansalaistenkin mielissä. Yksittäiset henkilöt saavat siirtyä sivuun kun haetaan toimintakykyä, näin nytkin, hallitus haki keskuudestaan ne avainhenkilöt, jotka takaavat sujuvan toiminnan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Mielelläni olisin käynyt äänestämässä uutta takinkääntäjien porukkaa ensi syksynä. Ei näillä nyt tuli hännän alla ajetuilla asioilla voi olla niin kiire, etteikö kansalta kysytä välihuomiota.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

No ei ole ollut tapana kysellä kansalta, kun tärkeistä asioista päätetään. Mitäköhän ne mahtaa olla.

EU-kansalainen on nyt paljolti johdateltavissa, kuin että saisivat itse päättää minkään asian suhteen. Niin ovat asiat muuttuneet tärkeiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eipä kansalta kyselty kun yhteisvaluuttaan siirryttiin, ei ole ajat muuttuneet, ei.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Suomessa on aika erikoinen päätöksentekokulttuuri. Tämä on vielä niin nuori demokratia, ettei ole päästy irti toimintatavoista, joita sovellettiin kun hätä tai uhka oli päällä.

Eihän tässä kansalaisena voi kuin pyöritellä huuliaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ei tässä kulttuurissa ole mitään muuta erikoista, kuin se, että kun päästään eduskuntaan, niin äänestäjät unohtuvat täysin. Erityisesti tässä asiassa on kunnostautunut perussuomalaisten uuvattien ryhmä. Keskustastakin tällaista riittävästi löytyy. Tässä mistään kurinpalautuksesta ole kyse. Hillotolpasta.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #5

Kurinpalautus tuli kansanedustajan suusta, en kansalaisena tiedä mitä ajatella asiasta, antaa pölyn laskeutua. Olet varmaan oikeassa.

Olen kuitenkin huomannut, että se kuva, mitä halutaan antaa maailmalle Suomesta olisi järkkynyt Halla-ahon persoonan myötä liikaa. Halutaan edesauttaa EUn integraatiopolitiikkaa, johon Suomikin sitoutuu Euroopan Unionin jäsenenä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #6

Halla-Ahon ympärillä riehuminen tuntuu jo nololta. Isot miehet ovat kuin kylän akat. Näitä rötöstelijöitä ja sakkoja saaneita on joka puolueessa. Eikös se ole niin, että viidensadan sakko annetaan samanasteisista rikoksista. Ja eikö se ole ainakin muiden rikosten kohdalla ollut niin, että kun rangaistus on kärsitty, rikos on sovitettu. Eihän tuomion pitäisi olla henkilöön sidottu.

Kyllä federalisti ovat nyt valloillaan. Ja se mies, joka suureen ääneen hoki, että EU on ongelma, on nyt tämän menon takuumiehenä. Että semmoisia kurinpalauttajia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #7

Totta joka sana. Halla-aholla, jolla on sanottavaa, ei ole muuta tietä kuin taistella tiensä auki.

Tyypillistä on kun on mielipiteitä ja sanottavaa, takerrutaan johonkin seikkaan, on sitten tärkeä tai ei, mutta pääasia on, että takerrutaan. Eikö kaikessa päde sanonta, että kun et mitään tee, et tee virhettäkään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomella ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa EU:n politiikkaan ja hyvin vähän edes itseään koskeviin asioihin. Suomen on erottava EU:sta ja päästävä eroon tästä järjettömästä tilanteessa, jossa me kierrätämme omaksi tappioksi rahojamme Brysselin kautta. Samoin kuin tästä itsenäisyydelle häpeäksi olevalle tilanteelle, jossa joudumme kerjäämään Brysselistä lupaa tukea omaa maatalouttamme omilla rahoillamme.

On arvioitu, että lainsäädäntömme tulee noin 85 prosenttisesti EU:n kautta. EU- sopimusten myötä meiltä on viety oikeus päättää itsenäisesti omasta puolustus-ulko- sosiaali- ja maahanmuuttopolitiikasta ja nyt ajetaan EU-liittovaltiota, integraatiota syventäen, EU ottaisi mielellään maamme budjettivallan käsiinsä. EU:ssa ei ole demokratiaa. Parlamentti on vain kulissi jolla ei ole todellista valtaa.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vapaa liikkuvuus, vapaakauppa, rauhanliitto jne., eli EU alkuperäiset hyvät tavoitteet käy. Olisi ehkä pitänyt pidättäytyä niissä, lisättynä puolustuksen osalta yhteistoimintaa tietyillä alueilla, tiedustelu, Itämeren alue jne.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tähän mennessä EU-jäsenyys on tullut maksamaan Suomelle arvioiden mukaan noin 100 miljardia euroa. Tuolla rahalla olemme saaneet kasvavan työttömyyden, nipun järjettömiä tai Suomen oloihin soveltumattomia direktiivejä (syöttötariffi, jne) ja kyseenalaisen kunnian toimia Eurooppalaisten pankkien ja finanssi pelureiden tappioiden maksumiehenä.
Suurin osa EU-maista jättää huomiotta itselleen vahingolliset direktiivit, aina kun voivat. Suomen päättäjät sen sijaan eivät välitä Suomen edusta, vaan esittävät luokan malli-oppilasta ja asettavat voimaan hölmöimmät ja vahingolliset direktiivit pilkuntarkasti, välillä jopa ankarammin, kuin alkuperäinen direktiivi edellyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset